Šta je novo?

Mali font u firefoxu, chromiumu

zechs

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2008
Poena
645
Instalirao sam ubuntu 10.10 u virtualboxu i problem je u tome sto mi je nekako sitan font i u firefoxu i u chromiumu u odnosu na operu u windowsu...to je samo u tim browserima, svuda u sistemu je sve ok.
Nemoguce da je default 100% tako sitno

Prilozi

• Ubuntu_vbox_scr.png
    Ubuntu_vbox_scr.png
    195 KB · Pregleda: 54
  • Win7_scr.png
    Win7_scr.png
    219.2 KB · Pregleda: 45
Instalirao sam ubuntu 10.10 u virtualboxu i problem je u tome sto mi je nekako sitan font i u firefoxu i u chromiumu u odnosu na operu u windowsu...to je samo u tim browserima, svuda u sistemu je sve ok.
Nemoguce da je default 100% tako sitno

Stisni ctrl+scrol (up) za povecanje odnosno obrnuto za smanjenje. Tako je na FF bar kod mene...

Znam to, nije mi frka da zumiram ali mi nije jasno jel to treba da bude te velicine, tj. jel njegovih 100% se razlikuje od 100% u winu?

Znam to, nije mi frka da zumiram ali mi nije jasno jel to treba da bude te velicine, tj. jel njegovih 100% se razlikuje od 100% u winu?

Koliko ja znam ne, koristio sam pre ubuntu i sve je isto. Meni se desilo dok nisam znao za to zumiranje da sam slucajno odzumirao i nisam mogao da provalim kako sam to uradio. Posle sam nasao na nekom forumu i podesio kako mi odg. A mislio sam u medjuvremenu da se nesto ozbiljnije zeznulosa FF-om ili da hoce da me oslepe novim updateom :d

problem je u vrsti fonta koji je definisan na sajtu. Ako linux nema taj font, onda prikazuje neki svoj, i naravno izgleda drugacije nego na windowsu.

ako ti bas smeta, izguglaj kako da instaliras windows fontove na linuxu.

Hmm dobar predlog probacu to sutra definitivno :)

To jeste rešenje. U Archu instaliram paket ttf-ms-fonts i teraj.

Aaaa, :D jeste, ipak je to bilo pre godinu dana, ali sad kad pogledam meni je nekako lepisi taj font na lunux-u :d

To je to radi :) Instalirao sam iz synaptic package managera :)

Nazad
Vrh Dno