Šta je novo?

Mali estetski problem sa operom!

alexxxa

Slavan
Učlanjen(a)
27.08.2006
Poena
304
Odavno sam koristio firefox a skoro instalirah novu operu i naravno zadam joj da bude default browser.Javio se mali problem estetske prirpde. Koji god opera file sacuvam on ima ikonicu od firefoxa ili jos gore ima onu budjavu obicnu, belu, ikonicu ili najgore od IE. Iako sve normalno radi i klikom na bilo koju od ovih ikona otvara se opera bez problema,nervira me sto ima takav izgled.

Ima li leka ili da prihvatim kako jeste??

Poslednja izmena:
Odavno sam koristio firefox a skoro instalirah novu operu i naravno zadam joj da bude default browser.Javio se mali problem estetske prirpde. Koji god opera file sacuvam on ima ikonicu od firefoxa ili jos gore ima onu budjavu obicnu, belu, ikonicu ili najgore od IE. Iako sve normalno radi i klikom na bilo koju od ovih ikona otvara se opera bez problema,nervira me sto ima takav izgled.

Ima li leka ili da prihvatim kako jeste??

Desni klik, properties pa change icon...

Poslednja izmena:
Naravno da sam to vec ranije pokusao. Nije to. Medju ponudjenim ikonama ni nepostoji operina!!

probaj ovde da ispovezujes: start>control panel>folder options>file types

I kod mene je tako i ne znam kako da ga promenim, a na desni klik nemam opciju change icon?? Probao sam i preko control panela ali i povezao sa operom ali i dalje je ta ruzna icona??

probaj ovde da ispovezujes: start>control panel>folder options>file types

Moze ovako sve,ali koja je sad ovo fora pa sad odjednom nezna odakle da uzima ikonice.
Ako mu stavim ovako eventualnim uninstaliranjem opere moracu opet rucno da podesavam.

Zasto ovo ne radi automatski???

Ocigledno su koristili stari instaler. Sve ikone (odnosno sam exe fajl programa odakle se crpe ikone)za html file-ove windows trazi u .../program files/opera7 folderu (kako mu je opera prilikom instalacije nalozila) iako je taj isti nstaler spakovao operu (po default-u) u opera folder (primeti-nema 7). Verovatno zato sto su koristili stari instaler za noviju verziju programa i ovo su predvideli.

Elem bela ikona(bezlicna ikona-vezana za html filove) se moze izbeci prosto tako sto cete operu instalirati u "Opera7" folder u program files-u. Ovo vazi za moju Operu 9.21 verziju. Za drugo ne znam. "internet shortcut" ikone se ne menjaju od proslog browsera pa ako bas smeta uradite to na silu kao sto je dsk predlozio. Verovatno ce onda morati eventualnom uninstalacijom opere na silu morati da se i vraca na prethodno stanje.

Ako postoji bolji nacin neka neko javi!!!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno