Šta je novo?

Mali download manager

• Začetnik teme Začetnik teme Bokaco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bokaco

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2003
Poena
649
Preporuke molim. Flashget i Dap su me prilicno smorili.

Do skoro sam koristio FlashGet, a pre jedno dve nedelje sam presao na Free Download Menager. Aktuelna verzija je 1.9

Evo ti linka: http://www.freedownloadmanager.org/

Nije los i fino vrsi posao, a uz to je potpuno besplatan.

Pozdrav

Sad cu da vidim, znaci, ne treba mi nikakva napredna opcija, samo da lepo vrsi posao. Hvala, ima li jos neko neki predlog?

a sto su te smorili FG i DAP?mislim,ako ti oni fino rade,sto bi ih menjao.
probaj IDM i getright.

Pa, ne znam, smorili me, dap sam koristio niz godina, a flashget radi uzasno sporo kod mene, i nerviraju me sve one opcije koje ne koristim.

@Zoni
Dobra stvar je ovaj Down.Express, sad cemo malo da isprobavamo.

I ja koristim za malo vece fajlove FDM, super je programcic, inace za ostalo Operin ugradjeni download manager.

FDM takodje, ali zna nekada da zezne download. Poredeci ispravno downloadovan fajl i corruptovan dosao sam do saznanja da je to poslednji bajt u fajlu! Jednom sam uspeo rucno da editujem taj bajt i sve je bilo OK. Iskreno receno, retko se desava ali treba imati u vidu.

Jos jedan glas za GetRight. Ja trenutno koristim verziju 5.2d i sasvim sam zadovoljan. Pre sam koristio DAP i Go!Zilla.

Ja se slažem sa onim što je ZoNi gore napisao, DE kao osnovni a FDM ako treba baš nešto specijalno što DE ne može. Meni trenutno FDM nije ni instaliran, samo DE.

Internet Download Accelerator vec mesecima, izvlaci mi najvece brzine i strasno je funkcionalan {bar meni}
Probaj, neces se pokajati

Ok, sad cu probam, za sad je ok download sexpress

Lukija je napisao(la):
FDM takodje, ali zna nekada da zezne download. Poredeci ispravno downloadovan fajl i corruptovan dosao sam do saznanja da je to poslednji bajt u fajlu! Jednom sam uspeo rucno da editujem taj bajt i sve je bilo OK. Iskreno receno, retko se desava ali treba imati u vidu.

Hmm... A kako si uspeo da editujes taj bajt ?? Konkretno mene zeza DEMO AOE III ???

(skinuo sam ga već 2-3 puta sa različitih lokacija i uvek mi javlja grešku u data1.cab arhivi i ne može da se instalira! )

Pa reko' jel ima nade ??
:wall: :wall:

Ripper je napisao(la):
Hmm... A kako si uspeo da editujes taj bajt ?? Konkretno mene zeza DEMO AOE III ???
Pa nekim hex editorom, kako drugačije.

Ja sam nedavno skidao neke JPG slike koje nisu mogle da se otvore pa sam im na isti način popravljao header prema onom u ispravnim slikama.

Da li moze ovaj Download Express da se nekako integrise u operi?

Ok momci i devojke, download wxpress radi pos'o.
Poz

reget 4.2
ja ga koristim sa FFoxm i odlicno se kapiraju... ima recimo opcija get proxy from browser i sl. Dobro je sto reget sa svim brovserima oce da se slaze.
opet FF moze chuda sa regetom i pravim extenzijama

I ja koristim ReGet deluxe i meni je OK ali hteo sam da probam i Download Express ali nema sanse da se integrise u Operi

IDM mi je bio favorit zbog brzine i jednostavnosti, ali sve vise zakljucujem da je loshe odradjen.
Prvo mi se desavalo da skine pogresno fajl - mozda je i zbog neta ali ne verujem(a greska bude na jednom bajtu recimo).
Druga stvar - kad sam skidao fajl od 2 giga posle se zaludeo spajajuci fragmente pa sam morao da resetujem komp i ponovo da skidam - bez idm-a.
Ima i jos sitnica koje mu fale, a bile bi vrlo korisne.
Ne znam zasto je toliki problem napraviti jednostavan ne bugovit funkcionalan download acelerator!?

Ja poodavno koristim IDM i nikada, ali bas nikada nisam imao probleme sa njim, skidani fajlovi doduse nisu imali vise od 1.4GB u cugu.
Od besplatnih: Free DownloadManager, bez ikakve sumnje.

Poslednja izmena:
Download

Mnogi od download managera imaju neke trojance ugrađene, ali ReGet je ok, i već 1 godinu radi bez problema, naravno sa FireFoxom...

Ripper je napisao(la):

(skinuo sam ga već 2-3 puta sa različitih lokacija i uvek mi javlja grešku u data1.cab arhivi i ne može da se instalira! )

Pa reko' jel ima nade ??
:wall: :wall:
Već si dobio odgovor, ali da ga dopunim:
'Renzor' je napisao(la):
http://www.ptt.yu/korisnici/r/a/raka

Napomena: Zelim da istaknem da je ovaj tutorial namenjen samo u edukativne svrhe i da autor ovog teksta nije odgovoran za bilo kakvu stetu koju napravite primenom ovih informacija.

[Sta je krekovanje programa?]

Sigurno ste vec 1000 puta culi od nekoga: 'krekovao sam' igricu ili program, ali da li ste se ikada zapitali sta je zapravo krekovanje? Krekovanje progama (eng. cracking) je naime pronalazenje odredjenih propusta (rupa) u programu i izmena tog istog programa. Postoje milioni programa koji vam dozvoljavaju samo 30 dana koriscenja, ili oni koji traze serijski broj. To su takozvani shareware programi i od vas traze da platite autoru za koriscenje tog programa. Da bi se skinula ova zastita sa programa (umesto da platimo autoru) mi koristimo krekere (cracks) programe koji skidaju tu zastitu i koje obicno mozete naci na internetu. Dakle kada neko kaze 'krekovao sam' to je velika greska, jer krekovanje nije pokretanje krek programa downloadovanog sa interneta, vec pronalazenje rupa u programu i njegova izmena.

[Krekovanje programa]

Programi se mogu krekovati na razlicite nacine. Ja cu vas nauciti kako da krekujete programe uz pomoc njihovog HEX koda. Za ovo ce vam biti potreban neki HEX EDITOR (program slican notepadu koji cita hex kod). Ovakav program mozete naci svuda, a ja vam predlazem da skinete program sa mog sajta: HEXEDIT koji i ja sam koristim. Pokrenite hex editor i otvorite odredjeni program koji zelite da krekujete. U ovom primeru ja cu se osvrnuti na krekovanje mIRC-a. Kada pokrenete editor i otvorite program (u mom primeru mIRC.exe) pojavice vam se ekran koji je pun raznih znakova, brojeva i slova koji nemaju nikakve logike. Ali, ako pregledate ceo fajl i skoncetrisete se na desnu stranu fajla videcete neke stvari koje i imaju neke logike npr:

... itd ...
 & H e l p € & C o n t e n t s  & A b o u t . . . € ‚ & R e g i s t e r . . . Ä È   # Í • A b o u t m I R C  M S S a n s S e r i f  P R ƒ .  &€ & U R L P … ƒ
... itd ...

Ovo vec i ima neke logike! Ovo je zapravo help meni u mIRCu, i kao sto vidite u help meniu se nalaze Contents, About..., Register... i About mIRC dok MS Sans Serif oznacava FONT teksta. Ako uklonite ovaj deo u mIRC-u vise vas mIRC nece imati HELP meni, i naravno ukoliko niste ragistrovali vas mIRC, nece biti ni potrebe. Takodje odavde mozete promeniti i font meni-a (samo ako promenite MS Sans Serif). Po istom sistemu se mogu krekovati i ostali programi. Potrebno je samo da pregledate ceo HEX kod exe fajla i da ga dobro prostudirate i onda ostaje samo na eksperimentisanju. Verovatno ce te morati da ulozite dosta strpljenja i truda dok ne uspete da krekujete odredjeni program, ali nemojte odustajati, jer samo radom i trudom mozete postati pravi haker. Verovatno je da necete uspeti iz prvog pokusaja da krekujete zeljeni program i zato uvek napravite BACKUP *.exe fajla koji krekujete, kako bi ukoliko pogresite mogli da povratite *.exe fajl.

[Zavrsna rec]

Ostaje vam samo da ucite, ucite i eksperimentisete. Naravno postoje i drugi nacini krekovanja programa koji su dosta tezi i koji od vas traze znanje nekog programskog jezika, ali to za vas moze biti dosta tesko i komplikovano. No... mozda nekom drugom prilikom!

Nazad
Vrh Dno