Šta je novo?

mali ali IRITIRAJUCI problem u mrezi

sveti sava

Čuven
Učlanjen(a)
20.06.2003
Poena
620
problem je u sledecem:

dva kompa, crosslink utp kabl. Mreza radi ok, samo indikator unplugged/plugged cable je uvek plugged na mom kompu,
bez obzira da li je komsiji upaljen ili ugasen komp.
Kad ga upali, na sekund bude unplugged i opet (naravno) plugged.
Isto se desava i kad gasi komp (1.sec unplg. i na dalje bude plg.).
Jedino u varijanti kad ga fizicki iskljuci iz struje meni
bude "network cable unplugged"...

Kod njega se to ne desava, tj. njemu je unplugged kad je meni komp ugasen i plugged kad ga upalim.

Ja sam odmah pomislio na wakeon-lan kod njega u bios-u koji je vec bio iskljucen, tako da nije to u pitanju.

Nije neki problem ali me nervira, jer dok nije zamenio plocu i mreznu karticu sve bilo OK.

Pretpostavljam da je neka glupost, ali me kopka sta je...

Nestrpljivo iscekujem odgovor i resenje...

pozdrav

P.S. ploca mu je Intelova sa i845 chp. a mrezna je kao neka firmirana sa 8139 chp.
(prethodna kombinacija koja je radila je bio ASUS p4c i no-name 8139 kartica)

Verovatno mu je ploca takva da daje napon mreznoj i kada je racunar ugasen.
Verovatno je i integrisana.
Pogledaj da li mu diode na mreznoj svetle i kada je racunar ugasen.
Ako je tako, u pitanju je gorenavedeno.
Lek ? Mozda u BIOS-u ima da se to ukljuci, ako ne, to ti je sto ti je :)
Slicna fora kao sto nekima opticki misevi svetle i kada je racunar ugasen.

Pozdrav!

mrezna nije integrisana vec je kako sam napisao firmirana (zaboravio sam ime, uglavnom nije D-link) sa 8139 chipom. Mreza radi super, 10MB/s, jedino sto me smara sto nije unplugged kad mu je komp off.

Da li je neko imao slicna iskustva... E do mrezne ili do ploce??? Nazalost trenutno nemamo drugu mreznu pa da probamo a meni je int. Broadcom na asus-u pa ne mozemo da se zamenimo...

jos neko da napise odgovor, po moguctsvu resenje...???

vozdra

P.S. lampice ne gore

da problem je u tome sto je ovaj sasa naveo. muthaboard daje napon mreznoj. problem je u tome sto ste ti i komsija na razlicitoj strujnoj fazi, tako da ukoliko vam compovi nisu uzemljeni, trebalo bi da znate da se utp kabl ponasa kao provodnik, u slucaju nekih vecih oscilacija, hm, bice dima...

inace, ukoliko si pao sa marsa trebalo bi da znas da je nasa elektrodistribucija poznata po izuzetno nekvalitetnoj isporuci elektricne energije....tako da, hm, vi vidite sta cete...

hmm ne znam ali moze da bude da ima WOL karticu ili ti wake on lan pa moze da bude do toga ne znam ovo dajem kao ideju do cega moze da bude
poz

Nazad
Vrh Dno