Šta je novo?

Male video igre

• Začetnik teme Začetnik teme a c a
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

a c a

Uticajan
Učlanjen(a)
04.11.2003
Poena
1,625
Moja oprema  
Laptop
HP 8570p
Mobilni telefon
Realme 8
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ko sta ima od vas od onih malih video igara, sto su radile na 1-2 baterije kao za maticnu? Bile su velicine kao danasnji n-gage. To su one sa monohromatskim ekranima gde je boja ucrtana u pozadinu, bile su aktuelne pre 20-25 godina. Bile su sa 1-2-3 ekrana. Jel' ima neko nesto sto je u ispravnom stanju? Ako ima, neka okaci slike, da vidimo sta smo igrali.

Uf,ja sam imao onog tarzana,to mi je bila prva video igra u zivotu 🙂
Nema sanse da ga nadjem...

Da li se važi Tetris?! 😀

Ja sam imao neku plavu sa motorima koji se trkaju, i uvek su se pojavljali isti fazoni na random, pa dokle izdrzis 😀

e ta plava je konza
mnogi su je imali 🙂
samo, mislim da je bila i neka sa formulama

Poslednja izmena:
:wave: Razmisljajuci o ideji da dam svoj prilog ovoj simpaticnoj temi, zazalio sam sto nemam digitalac. Ipak, upotrebio sam mobilni - nadam se da necete zameriti zbog skromnog kvaliteta slika.

Moja prva igra ovog tipa bila je Kung Fu (slika dole levo), da bih nesto kasnije dobio i Gakkenov Soccer (dole desno):
iako fizicki ima samo jedan ekran, ova igra omogucava vam uzivate u dva - jedan prikazuje vasu polovinu terena, drugi onu koja pripada protivniku, a postoji i ofsajd.

Svojevrsni kuriozitet predstavlja cinjenica da obe igrice jos uvek rade.
Iako je od tih vremena proslo dvadesetak godina, nadao sam se da ce se u ovom threadu javiti jos neko. Mora da sam i stariji nego sto mi se cini:d !

:wave:

Prilozi

• 14-04-07_1958.jpg
    14-04-07_1958.jpg
    11 KB · Pregleda: 111
  • 14-04-07_1954.jpg
    14-04-07_1954.jpg
    10.6 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
Ja sam negde igrao igricu u kojoj ste bili u ulozi kauboja koji brani tvrđavu od napada indijanaca, a branite je tako što ih lupate maljem po glavi.

Evo linka i za moju prvu igru koju sam pomenuo, malo se bolje vidi:
http://www.handheldmuseum.com/Vtech/DeputyDen.htm
I moja igra je ispravna, samo sam ostao bez baterija. Druga igra koju imam je takodje ispravna ali je malo veceg kalibra, koristi 4 AA baterije i ima prikljucak cak i za punjac. Nemam potrebe da je slikam jer sam je nasao:
http://www.miniarcade.com/tomy/mrgo.htm
igra je do bola zarazna i ima veoma brze komande sto je cini jos zanimljivijom. Ekran ima pozadinsko osvetljenje i bila je idealna za igranje "pod jorgan" 😉 Inace, rekord na Mr.Go mi je bio oko 2 500 000, tj. igra je otprilike 25 puta obrnuta, vremenski oko 5-6 sati neprekidnog igranja jer nije imala pauzu.

Poslednja izmena:
Evo linka i za moju prvu igru koju sam pomenuo, malo se bolje vidi:
http://www.handheldmuseum.com/Vtech/DeputyDen.htm
I moja igra je ispravna, samo sam ostao bez baterija. Druga igra koju imam je takodje ispravna ali je malo veceg kalibra, koristi 4 AA baterije i ima prikljucak cak i za punjac. Nemam potrebe da je slikam jer sam je nasao:
http://www.miniarcade.com/tomy/mrgo.htm
igra je do bola zarazna i ima veoma brze komande sto je cini jos zanimljivijom. Ekran ima pozadinsko osvetljenje i bila je idealna za igranje "pod jorgan" 😉 Inace, rekord na Mr.Go mi je bio oko 2 500 000, tj. igra je otprilike 25 puta obrnuta, vremenski oko 5-6 sati neprekidnog igranja jer nije imala pauzu.

u je:-devil-: pa ti ne bi prezio skor 3.000.000 :S:

ja imam "HY pogody" rusku igru gde se skupljaju jaja koja kokosne nose

nisam pri dig.apararu da bih je slikao

Poslednja izmena:
Probudili ste mi nostalgiju, pa sam morao da malo progooglam. Naravno, završio sam na istom sajtu, http://www.handheldmuseum.com/Tronica/BraveFiremen.htm. Ne mogu da setim kada sam došao u posed dotične igrice (ostarilo se 🙂), ali i dan danas u glavi imam neke fragmente tog dana kada sam krenuo da kupim svoju prvu igricu. Kupljena je u jednom od, tada brojnih, komisiona u centru BG-a. Cena nepoznata. 🙂
Trebalo bi da je još uvek u mom vlasništvu, verovatno zaturena negde u ostavi. Možda je i potražim da obrnem još koju partiju (pod uslovom da radi). 🙂

Prilozi

• Tronica-BraveFireman.jpg
    Tronica-BraveFireman.jpg
    39.8 KB · Pregleda: 101
  • Tronica-BraveFiremanBox.jpg
    Tronica-BraveFiremanBox.jpg
    38.7 KB · Pregleda: 92
handheldmuseum.com je stvarno odlican sajt - obe svoje igre nasao sam i ja...🙂

uff... dirnula me ova tema 🙂 ja sam imao par komada, ali najbolje se secam jedne sa formulama, u tri trake... i takodje imao sam onu sa nekim majmunom, ne mogu da se setim tacno o cemu se radilo... u svakom slucaju secam se da sam sate i sate provodio drndajuci te igrice.

Sad kad videh tred setih se da imam par takvih igrica , pretrazih celu sobu ali nisam ih nasao🙁 Valjda cju nacji ovih dana pa cju da slikam. Znam da su mi bar dve zive neki majmun sto ubija pcele a kasnije pored ubijanja pcela mora da cuva majmuncicja da ne padne sa lijane,igra je imala pauzu pa sam na putu do skole igrao igru kad pocne cas pauziram i na odmoru udri opet ,posto su te igre jako malo trosile bateriju znao sam nekad i nedelju dana da ga drzim upaljenog.Bio je i neki trojanac sto sa zidina macem sprecava vojsku da se preko merdevina popnu na zidine. Znam i da su pozadi pored baterije koja je pokretala igricu bilo jos jedno mesto za rezervnu bateriju.Verujem da kad ih budem nasao da cje biti u potpunoj funkciji,radicje.Koliko sam samo sati mogao u toku dana da provedem za njima, neverovatno,par puta su me izbacivali u osnovnoj sa casa zbog igrranja😀.Bilo mi je krivo sto nisu imale pozadinsko osvetljenje pa nisam mogao i u krevetu da ih igram, To su bila bezbrizna vremena🙁. Hvala bogu da PC igre nisu toliko zarazne, inace bih zivot izgubio na njima(bukvalno)😀

Poslednja izmena:
Jos uvek imam ove dve:

1. Nintendo "Fire" (ovo mi je bila zakon igrica)

sh_gwf.jpg

2. Game "basketball" (na istu foru kao i Fire, al ne mogu da nadjem sliku na netu verovatno zato sto je krsh)

Znaci, imao sam ovakvu pljunutu konzolicu, stim sto je bila igra "vuk (ili lisica) skuplja jaja", i " neki cicaglisa sutira fudbalske lopte".
Eeeee, to su bila vremena. Btw tada sam imao izmedju 4-6 god...

Poslednja izmena:
Aaaaahhhhh!
Kako ovo budi sećanja! Čuvene levodešnjare
@solomonbg
Imao sam i ja Ну пододи. sa jajima.
Medjutim, u sećanju mi je mala zelena trouglasta igrica gde je igrač u ulozi svemirskog broda u dnu ekrana a drugi spaceship sa vrha izbacuje kosmonaute??? koje igrač mora sve da pokupi. U desnom uglu ektana se povremeno pojavljuje josh neki broj koji daje neke extra poene. Joj koliko sam vremena proveo igrajući te gluposti! Nije mi žao

Znaci, imao sam ovakvu pljunutu konzolicu, stim sto je bila igra "vuk (ili lisica) skuplja jaja", i " neki cicaglisa sutira fudbalske lopte".
Eeeee, to su bila vremena. Btw tada sam imao izmedju 4-6 god...
Ej,imao sam i ja tu sa vukom -jel znas mozda kako se zove? 🙂
EDIT : verovatno si mislio na ovu,mada ja sam imao neku crvenkapicu i vuka...
egg.gif

Imao sam i nekog samuraja na kojeg skacu neke nindze i samo se secam da je konzolica bila zuta sa plavim L/R dugmicima....

Poslednja izmena:
Se racuna tu prvi game boy?

Poslednja izmena:
ja sam moju kupio u komisionu , zove se 'plain and tank battle'. Imam jos originalnu kutiju , a igrao sam se chak i nedavno, godinama nam sluzi kao alarm
Kostale su masu para onomad, i bile su kao zamena za one arkadne ormarice. Menjali smo ih
secam se jednom da sam dobio sat sa trkom formula u tri trake na par dana.
San mi je tada bila preskupa , sa dve table "Donkey kong

Evo i moje igrice sa 3 ekrana, nemam je vise, mislim da sam je nekom poklonio ali to je bilo davno ko bi se toga setio. Nisam verovao da cu uopste da pronadjem ali sam napisao Rabbit Hop u pretrazivacu i eto igirce, ne zna se ni koje godine je proizvedena, pa eto da vidite nasta sam ja trosio vreme kad sam bio mali! 😀

Prilozi

• Vtech-RabbitHop.jpg
    Vtech-RabbitHop.jpg
    30.8 KB · Pregleda: 114
Eeee ove ruske su bile zakon, imao sam Tajnu Okeana (thx qazqaz za link 😉), a druga je bila na foru formula (upravo skidam exe paket, čini mi se da je Autoslalom), takođe genijalna "grafika" 🙂 Tajnu još uvek negde imam, a za ovu drugu nemam pojma šta se desilo (kao kroz maglu se sećam da sam je pozajmio ortaku, da li je on navodno izgubio il' "izgubio", dunno...). HY sam igrao samo jednom kod drugarice...

Od "japanskih" sam imao gomilu, uglavnom bile su kratkog daha od silne upotrebe (ove ruske su bile dosta kvalitetnije izrade), a sve su u osnovi bile na isti fazon (fudbal/golman, odbojka, tenis, spejsšatl, formule...). Tetris nisam uopšte gotivio, imao sam par verzija koje sam dobio na poklon.

Eeee ove ruske su bile zakon, imao sam Tajnu Okeana (thx qazqaz za link 😉), a druga je bila na foru formula (upravo skidam exe paket, čini mi se da je Autoslalom), takođe genijalna "grafika" 🙂 Tajnu još uvek negde imam, a za ovu drugu nemam pojma šta se desilo (kao kroz maglu se sećam da sam je pozajmio ortaku, da li je on navodno izgubio il' "izgubio", dunno...). HY sam igrao samo jednom kod drugarice...

Od "japanskih" sam imao gomilu, uglavnom bile su kratkog daha od silne upotrebe (ove ruske su bile dosta kvalitetnije izrade), a sve su u osnovi bile na isti fazon (fudbal/golman, odbojka, tenis, spejsšatl, formule...). Tetris nisam uopšte gotivio, imao sam par verzija koje sam dobio na poklon.

WOW ovo nisam video 100 godina... I ja sam imaju Tajnu... Hehehe... To su bila vremena... Istog dana kada sam dobio Tajnu dobio sam i Donkey Kong-a.... Ubijao sam se od igranja....

egg.gif

Imao sam i nekog samuraja na kojeg skacu neke nindze i samo se secam da je konzolica bila zuta sa plavim L/R dugmicima....

lol 😀 Wide screen 😀 Imam ih negde 20-ak, u kutiji su, slikacu ih pa cu da posaljem ovde.

egg.gif

Yep, ta je bila u pitanju.
Meni je to cale nabavlj'o od rumuna (davno), tako da pojma neam kolko su kostale..

Inace, imao sam i neku sa sipom (hobotnicom), kad treba da joj se prosetas kroz pipke (koji se izduzuju i skupljaju, od safe kucice do blaga. Ukrades blago, i onda se vratis do kucice (i tako iznova i iznova).

Nazad
Vrh Dno