Šta je novo?

Mala-velika pomoc

C-H-O-T-Y

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2005
Poena
319
Trebao bi da na brzinu (koliko je to moguce) sastavim jednu web prezentaciju.ali problem je posto se bas i ne snalazim u tome,ali bi voleo da to ipak na nesto lici.E sad,sta podrazumevam pod tim da lici na nesto?

Sad bi trebao da se bavi jednom osnovnom skolom i da sadrzi pocetnu stranicu,osoblje skole,istorijat skole,galeriju,forum (koji cu kasnije da napravim,to mi nije problem) i kontakt stranicu.Zeleo bih da imam jedan analogni sat u uglu,brojac poseta,mozda prostor za jednu anketicu,kao da se moze glasati za na neku anketu i tako to.Posto ne znam da radim u Flashu mozda bi mogao da se nadje neki pomocni programcic koji bi mogao da mi olaksa kreiranje te prezentacije.

Ja jedino znam da radim u Microsoft Publisheru,sto je jadno,ali zeleo bih da uradim maksimalno dobro koliko mogu,uz vasu pomoc... Znaci sta jos moze da se iskoristi da bi se dobila jedna dobra web prezentacija jedne skole...

Hvala i pozz

Npr. naleteo sam na jedan sajt koji bi odgovarao mom opisu> www.gimnazijaki.edu.yu

znaci nesto ovako,samo malo bolje...

Poslednja izmena od urednika:
Moj ti je predlog da uzmes Joomlu kao CMS, a za forumski softver SMF koji sigurno rade zajedno uz to su i odlicni, a naravno i besplatni. Sa Joomlom i SMFom mozes da postignes vrhunske rezultate. Za uhodavanje Joomla i SMF mozes da postavis ih na tvoju masinu i da vezbas nije tesko veoma je lako. Na njihovim sajtovima imas odlicne FAQ-ove, a za Joomlu postoji i nasa zajednica. Link za How to install Joomla, SMF.
Jedan od primera rada Joomle i SMF-a imas na linku koji stoji kao moj homepage.

Ma ja nisam pitao kakav cu forum da stavim vec kako da najbolje i najlakse uradim jedan sajt za skolu,koji ce da bude malo atraktivniji i bolji od gorepomenutog... Nista drugo.

Za forum cu da pitam kad do toga budem dosao...

Forum da napravis ili da instaliras neki od poznatijih ?
Dryga stvar - budi siguran da ces morati da radis update - da te ne hakuje neki klinac koji nadje exploit.
A ovo ostalo - nije problem - 10.000din - ja ti sve to napravim za 10-ak dana

He,he... 10.000 dinara.Brate,to je skoro 100 evra.

Tema nije "Ajde da platim da da mi neko napravi sajt" vec "Ajde da naucim uz vasu pomoc da napravim sajt".

Pozz

Tema nije "Ajde da platim da da mi neko napravi sajt" vec "Ajde da naucim uz vasu pomoc da napravim sajt".
Ne zameri, ali ne uči se pravljenje sajta za 5 minuta, niti uz pomoć sa bilo kog foruma. Postoji tona literature i on-line tutoriala o tome, često se najviše nauči kad se analizira kako je napravljen neki dobar sajt... Ono što možeš da uradiš na brzinu, to je da nađeš neki program za produkciju sajtova na osnovu templejta, tipa Stepzilla, i da napraviš sajt pomoću toga. Kad bi bilo tako lako napraviti sajt ne da niko ne bi plaćao 100 evra, ne da niko ne bi plaćao 10 evra, bezmalo svi bi sami pravili sajtove.

BTW, negde sam pročitao da je izrada CNN-ovog sajta plaćena 250.000 US$, čisto da imate predstavu kad mislite da je 100 evra mnogo. :d

OK,nisam ni ja mislio da za 5 minuta napravim do jaja sajt... Samo sam mislio da pomocu nekog programa napravim prosecan sajt.Nista specijalno...

Sigurno je da si u pravu.Ali da li bi ja mogao tako nesto da napravim?

OK,nisam ni ja mislio da za 5 minuta napravim do jaja sajt... Samo sam mislio da pomocu nekog programa napravim prosecan sajt.Nista specijalno...

Instaliraj recimo Dreamweawer, MX ili 8, i izaberi jedan od njegovih template-a.
To će biti dovoljno za tvoj sajt. Izmeni tekst, slike i linkove, i eto ti gotove strane ili celog sajta za vrlo kratko vreme.

Choty, pored literature za izradu sajtova naruci i jednu gramatiku za 5, 6, 7 i 8. razred osnovnih skola...

Choty, pored literature za izradu sajtova naruci i jednu gramatiku za 5, 6, 7 i 8. razred osnovnih skola...

Gramatika mi je jaca strana,samo sto se na forumu drugacije izrazavam jer je poenta dobiti sto vise informacija sa sto manje reci...

Sto se tice telekomovog konkursa: Ne... Cak nisam ni cuo za taj konkurs.

Evo me opet.

Hteo sam da pitam gde se na netu mogu naci besplatni template-ovi za Flash MX 2004?

Znaci,kako da ih skinem,kako da ih ubacim u moj Flash MX 2004,i kako da kada zavrsim sve to,uploadujem na net?

Mislio sam da skinem jedan lep template (koji bi mogao da se iskoristi za sajt jedne skole) i da ubacim moj tekst i tako ga upladujem na net.Tolikog znanja iz Flash imam...

Pozz

Instaliraj recimo Dreamweawer, MX ili 8, i izaberi jedan od njegovih template-a.
To će biti dovoljno za tvoj sajt. Izmeni tekst, slike i linkove, i eto ti gotove strane ili celog sajta za vrlo kratko vreme.

Ok,ja znam da radim dosta solidno u Flash-u.Ali,zbog vremena hteo bi na netu da pronadjem neke template-ove (koji bi mogli da se iskoriste za flash sajt jedne skole) i da lepo ubacim u moj Flash.Onda bi u tom template-u samo dodao tekst,izmenio neke gluposti,ubacio slike i to bi bilo to.Eto sta meni konkretno treba...

Znaci da rezimiramo: Gde se na netu mogu naci besplatni template-ovi za Macromedia Flash MX koje bi ja mogao da prepravim i tako napravim na brzinu moj sajt.Znaci,nista spektakularno,samo template i malo dorade...

Zaboravio sam da kazem sta mi ustvari treba od tog template-a: Znaci,treba mi jedan besplatan template koji mogu da skinem sa neta,koji ce da bude najpogodniji za sajt jedne skole.Nisu mi potrebni nikakvi uvodni flash filmici tj. introi,vec da template bude sto obicniji i jednostavniji.Da lici na www.gimnazijaki.edu.yu ali da ipak bude u flash-u.Meni znaci treba samo kostur jednog obicnog flash sajta,ali da ja sve ostalo ubacim i dodam (da ubacim svoj tekst,slike,neke animacije i ostalo).Takav sajt treba da ima jedno 6-7 stranica tj. da bude Početna strana,Istorijat škole,Osoblje,Škola,Galerija,Forum i Kontakt.Nista vise od toga.Zeleo bih jedino jos da ubacim jedan analogni sat sa tacnim vremenom i knjigu utisaka.To bi bilo to.

Vec sam malo trazio po netu ali bas i nisam imao puno uspeha na http://www.flash-design-marketing.com/tutorials/free-fla-files/flash-sites.shtml

Hvala unapred!

Niko nema bas nikakvu ideju? Ako zaista nema,ne vidim prepreku da tema ode pod kljuc.Smrc...🙁

C-H-O-T-Y, takve ideje ko$taju, niko nece da se zeza za free.
Nije jednostavno napraviti dobar sajt - click&run i bum - gotov sajt.
Uzmi malo citaj bar osnove HTML-a, pa da uradis sajt prvo u HTML-u, nemoj odma sa Flash-om jer ces da se zbunis.
Prijateljski savet - citaj par meseci i uradi ga sam ili plati nekome ko zna da odradi. :wave:

ja sam samo mislio da je tako nesto moguce... negde sam pronasao,ali su u .html fajlovima znaci nista nije u .fla

Evo me posle malo duzeg vremena...

Skinuo sam jedan zanimljivi template sa neta, i kasnije ga obradio i sredio u Dreamweaver-u.E sad,imam par pitanja:

1.Kako mogu da na svoj sajt ubacim jedan analogni sat i brojac poseta?
2.Kako se pravi ona "animacija slova" koja se prikazuje u status baru prilikom otvaranja sajta.Mislim na ono kad se ispisuje npr. "Dobrodosli na moj sajt" u status baru nekog browsera.
3.Kako da najbolje optimizujem moj sajt koji sam uradio u Dreamweaveru? Posto cu raditi i prevod na engleski,kako da mi sajt bude sto manji,kako bi ga lakse uploadovao na server.
4.Koji je najbolji ali besplatan hosting bez banera i reklama za moj sajt? Znam da je ovo pitanje bilo vec milion puta,ali samo okacite link ako neko zna neki dobar hosting.

Hvala puno!

Pozz

ajde dajte mi odgovore na ostala pitanja... pozz

Pa zar niko nema neku ideju ili resenje za moja pitanja...

Uzgred imam jos jedno pitanje: Kada pravim dugmice u Dreamweaver-u npr. za početnu stranu on nikako nece da napise "Početna strana" vec stalno "Pocetna strana".Kako da resim ovaj problem?

Evo ti pitanja na koje trazim odgovor:

1.Kako mogu da na svoj sajt ubacim jedan analogni sat i brojac poseta?
2.Kako se pravi ona "animacija slova" koja se prikazuje u status baru prilikom otvaranja sajta.Mislim na ono kad se ispisuje npr. "Dobrodosli na moj sajt" u status baru nekog browsera.
3.Kako da najbolje optimizujem moj sajt koji sam uradio u Dreamweaveru? Posto cu raditi i prevod na engleski,kako da mi sajt bude sto manji,kako bi ga lakse uploadovao na server.
4.Koji je najbolji ali besplatan hosting bez banera i reklama za moj sajt? Znam da je ovo pitanje bilo vec milion puta,ali samo okacite link ako neko zna neki dobar hosting.Kako da najlakse uploadujem fajlove sa svog kompa na neki free hosting?
5.Kako da namestim da mi na flash dugmicu lepo pise "Početna strana" a ne "Pocetna strana".Sve sam pokusavao ali ne mogu da namestim da mi na dugmicu pisu slova ć,ć,ž,š,đ...

Crash Owerride,zainteresovan sam za taj tiger free hosting,ako nema banera.Treba mi objasnjenje kako da ga koristim.Kako ide upload itd.

Pozz i hvala.

1. zavisi koji je tip sata - dali je flash ili nesto drugo
2. Potrazis na webu "scroll title"
3. Prvo, reci mi jel sAjt u html-u ili fla, swf-u
4. http://www.free-webhosts.com/ - tu ima puno, pa biraj - ali - pogledaj i http://www.freehostia.com/free_hosting.html

5. <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

tiger free hosting mi je trenutno pun - ali ako ne mozes da nadjes ni 1 drugi - naci cu ti hosting bez banera

sajt je u html, ali su dugmici u flash. Znaci ja dugmice uzimam iz Dreamwaver-a koji vec imaju sredjeni u njemu (kao temp 😀)

Nazad
Vrh Dno