C-H-O-T-Y
Ja sam pažljivo pročitao ovaj thread ali nikako ne uspevam sasvim da shvatim šta ti, u stvari, hoćeš? Ne mislim na tvoja pitanja, nego na to da li ti hoćeš da napraviš neki sajt zbog toga i toga, ili da naučiš web design? Iz nekoliko tvojih izjava reklo bi se da hoćeš ovo drugo.
Ako je tako, onda nije pametno da se rasplinjavaš na: hoću sat, hoću mrdajuća slova, hoću ovo, hoću ono... Nego da kreneš prvo dobro da savladaš HTML (i neka mi niko ne priča da je dovoljan FP ili DW, nema iole dobrog web dizajnera a da ne vlada HTML-om, šta god da koristi).
Prva stvar koju treba da savladaš je HTML (i, ne, to ne ide brzo, to ide mnogo sporije nego što se čini na prvi pogled). Druga stvar koju treba da savladaš je CSS (i ne, ni to ne ide lako, to ide još teže nego HTML). Tek treća stvar može da bude Flash, a tu negde počinješ da savladavaš ozbiljnije i script jezike i počinješ da razmišljaš da li si više sklon da se okreneš web dizajnu ili web programiranju.
Ovo kako ti radiš je, ne zameri, prilično neartikulisano skakutanje. Kao loptica skočica.