Šta je novo?

Mala pomoc oko sklapanja config.

• Začetnik teme ironzeppelin
  • Datum pokretanja
I

ironzeppelin

Guest
pozdrav ljudi! eo jedne konfiguracije koju planiram da sastavim , ali nisam bas neki 'pro' sto se tehnologije tice, pa mi treba necija pomoc oko usaglasavanja komponenata! pa kaze:
Gigabyte intel MB GA-P35-DS3L -6100din
HDD SATA2 250GB WD -3600din
Intel E2180 dual-core 2.0ghz box 64bit - 4050din
kingstone 1GB 800mhz cl6 X2 - 3200 (mada mi preporucuju gail memorije)
gigabyte gf 8600GT - 6500 (ili je pametnije da uzmem gainward?~)
dvd pioneer bla bla - 1700din
napajanje coolermaster 500W i kuciste codegen! - 4200 din

dakle, konfiguracija je bez monitora/tastatura/mis i grubo izlazi oko 30.000din,
svaki savet je dobrodosao, samo se potrudite da me ne zbunite jos vise :)

BEST REGARDS - IRONZEPPELIN

Za sta koristis komp ?
Inace 1GB ti je nekako malo sada, tako da bi trebao uzeti 2GB, a ovaj Kingston zaobidji jer koliko vidim ( napisao si ) on je CL6 = mnogo sporo, treba bolje, nadam se da te nisam zbunio :) znaci drugu memaru i to 2GB ..i za sto koristis komp ? :)

Tu grafu za te pare ni slucajno 9600gso je 6800dindzi a najmanje je 2xbrza

ja bih ti savetovao umesto te kingston memorije uzmeš kingmax na 1066 2x1gb za iste ili čak manje pare, ploču Biostar TP35D2-A7, grafika palit Radeon HD 3850 256MB DDR3 (skuplja je 20ak evra od te tvoje ali je duplo brža) ili nvidia 9600gso, rezač lite-on DH-20A1S, napajanje gigabyte SuperB Power 460W, neko jeftinije kućište npr. ovo http://www.itsvet.com/proizvod/frontier-ha11a-400w/comp_comp_case/75/579 jer napred ima vent i ima opciju za montiranje ventova sa strane (za dodatno hlađenje grafike i procesora), za iste pare imaš ovaj procesor http://www.itsvet.com/proizvod/inte...0-2.0ghz-1mb-800mhz-s775/comp_comp_cpu/46/227 (bolje se klokuje), za hard disk bi savetovao ovaj WD Caviar WD4000AAKS 400GB 7k 16MB SATA2 jeste nešto skuplji ali je hladniji,brži i veći (više daje za uloženi novac). To bi bilo to od mene:wave:

Poslednja izmena:
Tu grafu za te pare ni slucajno 9600gso je 6800dindzi a najmanje je 2xbrza

Tako je! 8600gt zaobiđi!
HDD takođe menjaj, za 500-600 dinara više imaš WD 320GB sa jednom pločom (00b3a0=>traži ovu verziju).
Što se matične ploče tiče i ja glasam za Biostar TP35D2-A7.

txh for the tips gents,
btw, komp bih koristio za gaming ofc, ali ne za neke mnogo zahtevne igre, stavise za igre kao sto su CS, DotA, i razne MMORPG igre (koje zahtevaju dosta RAM-a a i finu graficku)
kao sto i sami vidite, najveci problem nastaje kad udjem u radnju i potrazim konfiguraciju - svako firma prica svoju pricu i nudi komponente koje ima na lageru! tako da me je to dosta smorilo pa sam resio da se obratim Vama da bez "bullshita" kazete sta i kako valja... dakle, ispucajte svoje misljenje makar promenili celu ovu congif - ali neka ostane u okviru od oko 30.000 dinara :)
sve najbolje!
P.S. btw, sta mislite o gail memorijama;)

Nazad
Vrh Dno