Šta je novo?

mala pomoc oko oc'

Drota :D

Slavan
Učlanjen(a)
12.09.2007
Poena
304
imam maticnu MSI 945PL NEO3 i sad kad ocu da kloknem proc. (E2140) dignem FSB sa 200 na 250 i skontam da mi se digao ram na 667 sa(533) i ono PCI mhz sa 100 na 133 (neznam sta mu je to):trust:... inace sve radi ok nego ja ocu jos da kloknem proc samo neznam kako da namestim da mi nedize sve ostalo RAM onda taj PCI:S:
ko ima ovaku plocu neka mi pomogne...:)

i hteo sam da pitam sta mu dodje ono MO kod procesora u onom programu cpu-z jer sam video da nekima pise L2 tako nesto?? jel to neka verzijaproc?? hvala;)

To sto ti se ti dize takt mem sa 533 na 667 ne treba da te brine, jer je to normalno. Vidi u BIOS-u da li imas opciju da zakljucas PCI frekv. na 100MHz.
M0 oznacava reviziju procesora, kod E21xx serije, to je najnovija ja mislim.

Poslednja izmena:
nemogu da nadjem da zakljucam ali ima ponudjeno rucno da biram i ja stavim na 100 i sacuvam i kad ponovo restartujem komp ono ponovo 133:S: neznam sta to radi?
jel to ubrzava pci magistralu?

Jok, ne ubrzava je, nego zakljucava njenu frekvenciju da se ne bi promenila usled promene FSB-a. E sad, ne znam zasto kod tebe to ne radi kako treba...

nemogu da nadjem da zakljucam ali ima ponudjeno rucno da biram i ja stavim na 100 i sacuvam i kad ponovo restartujem komp ono ponovo 133:S: neznam sta to radi?
jel to ubrzava pci magistralu?

Ne, to unistava podatke na SATA diskovima i prouzrokuje brdo drugih potencialnih problema, ukratko receno ;) Menjaj plocu. PCI-E clock TREBA (!) (da ne kazem mora) da stoji na 100MHz.

sreca pa imam matori ata HDD od 40gb star 5 godina :smoke: ipak hvala na pomoci:D

Vrh Dno