Šta je novo?

Mala pomoc hard disk.. problem

Heisenberg1

Zapažen
Učlanjen(a)
23.08.2021
Poruke
9
Poena
11
Pozdrav drustvo, ako moze mala pomoc, naime sistem racunara nece da se pokrene(samo vrti onaj kruzic) dok mi je ukljucen HDD( uzet nov pre godinu dana). Nakon sto iskljucim kompjuter, i izvadim SATA kabl i kabl od napajanja iz HDD, kompjuter se normalno upali i radi. Prilikom paljenja kad je prikljucen HDD, cuje se krckanje istog. Pre ovoga u HDSentinel-u prilikom predhodnih paljenja je bio na 100% health. Probao sam da menjam SATA kabl ali isto se desava.. Da li neko moze da kaze o cemu je rec? Inace imam i SSD na kom mi je windows instaliran. Hvala u napred.
 
Na čemu su windows ? Da nije mođžda M.2 ? Jesi li probao HDD na nekom drugom SATA portu ?
 
Windows mi je instaliran na SSD, imam i njega i HDD( na njemu igrice, slike i ostalo).. Probao sam na sve portove nece.. menjao i kablove. Sumnjam mozda u ove kablove sto vode do napajanja tj. od napajanja, ne znam da li mogu da proverim nekako dal mi je odgovarajuce napajanje? Sta je M.2? :D:confused:
 
Ako se pre nije čulo to "krckanje" i ako je pre radio kako treba, ostaje samo reklamacija. Možda napajanje, ali mala šansa.
 
Ako se pre nije čulo to "krckanje" i ako je pre radio kako treba, ostaje samo reklamacija. Možda napajanje, ali mala šansa.
Culo se, al sad malo izrazenije, kao da pokusava da pokrene nesto u njemu ( da ocita) i kao da se "muci" da uradi to.. i krcka..
 
Увек кажем, пробај друго напајање. Ако имаш.
 
Nešto je neispravno, ili elektronika na HDD, ili kontroler SATA na osnovnoj ploči.
 
+1 da je napajanje mozda problem.
Koliko si siguran da to "krckanje" dolazi bas od HDD? Malo je to tesko proceniti na uvo dok je disk u kucistu.
 
Mala je šansa da je elektronika otkazala. Sve ukazuje na mehanički problem.
Reklamacija ili ako su podaci bitni, na spašavanje podataka koje nije jeftino.
 
To je HDD problem i kada dize Windows ne moze lepo da ga detektuje/ocita i zabaguje ucitavanje Windowsa. Do napajanja nije 100%. Poznat mi je ovaj problem vise puta. Zato i radi komp normalno kada ga izbacis. Probaj da dignes hirensboot i da ga checkiras sta mu se desava. Hirens ga nece ucitavati, samo ce da digne taj njegov win sa flash-a.
 
Nazad
Vrh Dno