Šta je novo?

Maksimizovan IE i ...

• Začetnik teme Začetnik teme FanTOM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

FanTOM

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2002
Poena
609
Da li neko zna kako bih mogao da namestim da mi se IE 6.0 otvara maksimizovan kada kliknem da otvorim neku stranicu u drugom prozoru (Open in New Window) ???
I takodje da otvaram maksimizovan Mail u OE 6.0 ???
(Imam Win98SE)

Verovatno se moze nesto srediti u registryju, do tada moze ti ovo posluziti.

Kada ti se otvori novi prozor koji nije maksimizovan pritisni [ALT], zatim [SPACE], i na kraju [X] slovo na tastaturi. Zvuci komplikovano ali nije posto su tasteri jedan pored drugog.

[ALT] + [SPACE] kombinacija otvara sistemski meni u levom gornjem uglu a [X] sluzi za maksimiziranje prozora.

Inace vazi za sve prozore u Windows okruzenju

Da li neko zna kako bih mogao da namestim da mi se IE 6.0 otvara maksimizovan kada kliknem da otvorim neku stranicu u drugom prozoru (Open in New Window) ???
Koristim MyIE, a ranije sam razvlacio 'normal' prozor od IE do ivica pa ga zatvorim, onda ponovo pokrenem, maksimizujem i zatvorim. Posle se kod starta otvara maximized, a kod 'open new windows' se otvara - pa skoro maximized. 😉

Otvori new window iz explorera, pa idi desni klik na system tray i Tile Windows Horizontally (ili bese vertikally).
To je mene spaslo muke sa tim...doduse davno, vise ne koristim IE🙂

Kupi miša sa više od 3 tastera, kao što je neki bolji Logitech ili MS IntelliExplorer, pa jedan od "suvišnih" tastera konfiguriši da ti maksimizije prozor 🙂 Jes' skuplje, ali je i elegantnije rešenje od alt-space-x 🙂

Registry

Zahvalan sam svima na predlozima, ali sam se nadao nekom Registry resenju! Ako neko sazna nesto neka dojavi, jer sam siguran da se moze namestiti. Sa ranijom instalacijom IE 5 sve je bilo OK; svaki prozor se otvarao Max!!!

FanTOM je napisao(la):
I takodje da otvaram maksimizovan Mail u OE 6.0 ???
(Imam Win98SE)

Bilo je par programcica koji su visili u systrayu i maksimizovli svaki novi prozor koji otvoris. Jedn od njih je "IE Maximizer" info i download imas na:

http://www.billssoftwarepicks.com/s...ccessories/IE_Maximizer_Liberty_Software.html

i bio je jos jedan koji je freeware al ne mogu da se smaram da trazim gde je.

Ja bi ti predlozio, isto ono sto i ZoNi: Koristi MyIE2 i resices se ne samo tog problema vec i mnogih drugi: pored toga odradice ti sve ono sto ti padne na pamet da ti treba u browiseru (i ono sto ti ne pada na pamet). Ono sto je Total Commander za diske editore to je MyIE za krstarenje po Internetu.

mikis je napisao(la):
Kupi miša sa više od 3 tastera, kao što je neki bolji Logitech ili MS IntelliExplorer, pa jedan od "suvišnih" tastera konfiguriši da ti maksimizije prozor 🙂 Jes' skuplje, ali je i elegantnije rešenje od alt-space-x 🙂

Ja koristim tu foru odavno, ali sa obichnim mishem, gde mi srednji taster sluzi kao maximize, poshto sam odavno odustao od registry-ja..

Postoji fora u registryju, ali ne radi:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Document Windows\Maximized=yes i nakon što sam je primenio, Outlook (bez exp.) je počeo da mi otvara linkove u novim prozorima, ali ne i maximizovanim🙁 Možda na nekoj platformi i odradi posao.

Nazad
Vrh Dno