Šta je novo?

Maksimalni procesor za KT-133A?

upm

Čuven
Učlanjen(a)
06.12.2003
Poena
601
Koji je maksimalni procesor za MB FastFame 8VTAA-VIA KT133A
Bez flesovanja BIOS-a ili sa flesovanjem BIOs-a

upm je napisao(la):

Trebalo bi sa novim biosom da moze XP, i to oni na 133 Mhz FSB, Barton i XP-ovi na 166 Mhz nece moci. Ali i za ove prve treba da se proba, jer je bilo i nekih ploca sa KT133A u kojima nisu radili, ali takvih ploca je bilo jako malo.
Flashuj bios i nadji neki XP za probu, njih bar ima.

upm je napisao(la):
Sa flashovanjem BIOS-a bi trebalo da radi (ne 100% sigurno, zavisi i od revizije i od primerka ploce) maximalno XP 2000+ Palomino jezgro
tj 12,5x133 = 1662 MHz. Uzmi neki dobar cooler jer se greju poprilicno.
Prvo isprobaj pa pazari procesor.

Meni je npr. na Gigabyte-u hteo da radi sa palominom a nije hteo sa TB XP 1800+ (i to naravno tek posle flashovanja BIOS-a). Probaj da na sajtu proizvodjaca nadjes listu procesora koje podrzava.

deka je napisao(la):
Meni je npr. na Gigabyte-u hteo da radi sa palominom a nije hteo sa TB XP 1800+ (i to naravno tek posle flashovanja BIOS-a). Probaj da na sajtu proizvodjaca nadjes listu procesora koje podrzava.
Ni jedna kt 133 A ploca zvanicno ne podrzava TB procesore bili oni A ili B serije. Nezvanicno postoje neke 133A ploce u koje se moze zabosti TB ali to su redji slucajevi. Ma nece sve da rade ni sa Palominom ( od onih koje to zvanicno mogu tj poslednje revizije)...

Kod mene na Abit KT7E (koji chak nije KT133A, nego neka "revizija") rade svi koje sam pomenuo.

Na istoj KT7E nije hteo da radi 2000+TB (flashovan BIOS), posle toga je stavljen XP1800+ TB i stavljen na 12.5x140=1750 i radi ko secer. Temperatura ne prelazi 34 stepena. :boom:

U pricipu ispada da svaki CPU pa i barton radi na KT133 i 133A plocama uz odredjene modifikacije na L mostovima (kako gde sta zatreba).

Kod druga na MSI radi T-Bred A 1800+, mislim da je flash-ovao BIOS.

upm je napisao(la):
imam tu plocu,i trenutno athlon xp palomino 1600+,koji radi kao 1900+,i to savrseno stabilno.[fsb 150].inace na sajtu fast fame-a kazu da podrzava max 2200+.da,moraces samo da flesujes bios,imas ga na doticnom sajtu.nije to uopste tako losa ploca kao sto zvuci,nebi me iznenadilo da moze i vise..

Nazad
Vrh Dno