Šta je novo?

Maksimalan napon procesora?

shone190

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2003
Poena
619
Da li neko moze da mi kaze koliki je maksimalan siguran napon (ne za testiranj vec za svakodnevni rad) za XP2200+ T-Bread B koji po default-u radi na 1.65V.
Tacnije interesuje me da li mogu da ga drzim na 2V (ili cak i vise) ako imam cime da ga hladim?
Da li je u pitanju samo temperatura koja spaljuje procesor ili jednostavno visok napon, pa makar procesor drzao blizu apsolutne nule?
Pozdrav!

Bas tako! Grejanje ti je samo posledica potrosnje, koja moze dovesti do crkavanja, ali je u tom slucaju spaljen proc, jel? Druga stvar je da su "vodovi" dizajnirani tako da izdrze odredjeni napon, tako da i to moze lepo ubiti proc. Naravno, za T-bred 2v nije letalno za koju probu, al' sam vec citao na nekim forumima da su ljudi lepo poslali sa istim naponom primerke iz ranijih perioda na vecna lovista.

Pa dokle bi onda bilo sigurno ici sa naponom kada su u pitanju vodovi, posto mi hladjenje nije problem?
Pozdrav!

shone190 je napisao(la):
Pa dokle bi onda bilo sigurno ici sa naponom kada su u pitanju vodovi, posto mi hladjenje nije problem?
Pozdrav!

1.85V OK, 1.9V-2V moze na kratko, preko 2V
biggthumpup.gif
sta ti bog da.
biglaugh.gif

Meni je taj procesor radio nekoliko puta po par sati na 1.95 V, vise nisam smeo, a i ne bih nista dobio. Al` je interesanto to sto se nije preterano grejao na toj voltazi, negde oko 55C, hladjen Raptor-om.
Inace ga drzim na 1.7 V, temperatura je izmedju 35-47 stepeni.

Hvala ljudi! Preko 1.85V necu ici kako Aca kaze.
Pozdrav!

shone190 je napisao(la):
Hvala ljudi! Preko 1.85V necu ici kako Aca kaze.
Pozdrav!

2400+ drzim na 1.95 duuugo...mesecima...sve je OK.
Ranije sam T-Bird drzao na 2.4V isto dugo...nikada se nista nije desilo...

tex707 je napisao(la):
...

2.4V!!! Cime si to hladio?

tex707 je napisao(la):
...

Tex ovde se prica o naponima sa vazdusnim hladjenjem, vodeno, Vapochil, LN2, spadaju u neku drugu pricu. :mrgreen:

Aca je napisao(la):
...

Tex ovde se prica o naponima sa vazdusnim hladjenjem, vodeno, Vapochil, LN2, spadaju u neku drugu pricu. :mrgreen:

Znam, Aco.....jasno mi je....ali vidis da covek kaze da mu ni sa vazdusnim hladjenjem temperatura uopste nije bila dramaticna...

Ma ubaci kantu azota,najace ladjenje 🙂

Nazad
Vrh Dno