Šta je novo?

Maksimalan domet UTP kabla

Smith je napisao(la):
Switchevi regenerishu signal, ne pojacavaju ga.
Diviner je mislio na to da ako switch radi u store and forward modu, onda sigurno regenerishe signal, buduci da ga snima u buffer pa onda odatle cita i forwarduje.
Repeateri takodje regenerishu signal, kao shto im i ime kaze.

Tacno tako...Ono kako sam ja shvatio "pojacavanje" je bas u tom smislu (regeneracija). Znaci u praksi bi trebalo bez problema da radi sledeca kombinacija komp1-->100m kabla -->switch-->100m kabla-->komp2 , iz cega proizilazi da switch regenerise signal (odnosno pojacava oslabljeni na nivo novog iliti ponovno generisanog signala.

Mlatite tu danima, a to sam vec rekao u postu 11.
Nema pojacanja samo obnova signala.

meni samo nije jasno kako onda povezuju npr. postrojenje u fabrici.... gde je razdaljina izmedju servera i workstation-a preko 1 km... a izmedju milion masina... tipa fiskalne kase i ostalo...

Ako ne moze vise od 4 switch-a / 100m max izmedju switcha...

diviner je napisao(la):
Tacno tako...Ono kako sam ja shvatio "pojacavanje" je bas u tom smislu (regeneracija). Znaci u praksi bi trebalo bez problema da radi sledeca kombinacija komp1-->100m kabla -->switch-->100m kabla-->komp2 , iz cega proizilazi da switch regenerise signal (odnosno pojacava oslabljeni na nivo novog iliti ponovno generisanog signala.

dobro si mislio, ali si se lose izrazio....

kad se prosto POJACHAVA signal, onda se pojachavaju sve komponente tog signala, ukljuchujuci i shum i razna druga izoblichenja.
Znachi... prava rech jeste regeneracija.

jox je napisao(la):
dobro si mislio, ali si se lose izrazio....

kad se prosto POJACHAVA signal, onda se pojachavaju sve komponente tog signala, ukljuchujuci i shum i razna druga izoblichenja.
Znachi... prava rech jeste regeneracija.

Moje rijeci treba da se shvate u kontekstu pisanija, a ne da se tumace odvojeno (da je tako, englezi i aglosaksonci se nikada ne bi razumjeli...). Ako sam i spominjao pojacanje, naravno da se misli na obnovu signala (pa ne pricamo u domenu audia, zar ne :) ). Jasno mi je i naravno da nekima treba prosto crtati...

Pozdrav.

Love Hunter je napisao(la):
meni samo nije jasno kako onda povezuju npr. postrojenje u fabrici.... gde je razdaljina izmedju servera i workstation-a preko 1 km... a izmedju milion masina... tipa fiskalne kase i ostalo...

Ako ne moze vise od 4 switch-a / 100m max izmedju switcha...

Optika.

poz.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno