Šta je novo?

mail server

Born2Kill

Čuven
Učlanjen(a)
15.05.2002
Poena
619
Posto ne znam nista o ovome molio bi da me malo uputite
na poslu imam staticki IP i digao bi mail server imam win2k server
da li mogu da iz njega dignem mail server ili mi treba neki poseban progie ???
video sam da u njemu ima kao neki mail server ali mi nista nije jasno .......
ako moze neko da mi pomogne ili me uputi malo ........
HVALA

E ovako...iz Windowsa 2000 Servera nemozes da podignes mail server posto on cini mi se ima samo podrsku za SMTP... (ispravite me ako gresim) .... Ne bi bilo lose da pronadjesh nesto o WinRoute-u (mislim da je aktuelna verzija nesto kao 4.19 ili tome slicno) uglavnom kompanija je Tiny Personal... (ista ona koja je napravila cuveni personalni firewall)... Dobra strana Winroute-a je sto moze da radi i kao NAT, i kao PROXY i kao FIREWALL i kao Mail server.... na tebi je samo da odesh na doticni sajt , da svucesh PDF i instalaciju,posle nadjesh crack za isti i onda se dash u proucavanje tog istog PDF-a .. Jednom sam ga negde chito i cini mi se da je dojaja napisan i da se lako kapira.... nadam se da ti bar malo pomogao... Znam da postoji i neki Daemon mail server ali `ebem li ga kako to fercera....

Ok da li mozda znas gde ima da se skine neka full verzija i crack posto sam trazio ali neuspesno ??????
ili ako neko ima da mi da .........

Microsoft Exchange 2000 i SP3 za MS Exchange su dobitna kombinacija za mail server pod win2k server mašinom. Eh sad neko će reči da je prezahtevan ali ako imate jaču mašinu (700Mhz pa naviše) sa 512Mb rama radi ko satić🙂

Pa pored MS Exchange-a,
mozes da probas i MDaemon http://www.altn.com/
koji dosta dobro radi, imas gomilu opcija za podesavanje, sto je ponekad dobro a ponekad ne, a SN imas na astalavisti. Program je stabilan, moze da radi od WIN98 pa nadalje, znaci nije potrebno da imas server verziju OS-a

altn je izdao novu verziju mdaemon-a a doslo je do razdvajanja verzija na mdaemon i visnetic (deerfield.com - ciji je ranije bio mdaemon).
mdaemon mi se cini vise kao user friendly ali me zeza antivirus plug in (prijavi normalno da ima "tehnicku podrsku jos xxxx dana ali nece da se updat-uje i nece da se aktivira)....

I ja sma imao te probleme, tu sad ima ja mislim dve varijante, ne znam zasto je tako. Ili instalirati taj plug in ili Deerfield MailScan for MDaemon-prakticno nezavistan program koji skenira pristigle poruke (u stvari to mu dodje neki KAV lite). Za mailscan sam nasao neke SN i radilo je sve (skeniranje, update). E sad posto na racunaru imam instaliran Trend server-protect antivirus deinstalirao sam AV program za Mdaemon jer Trend SP sasvim lepo reaguje kada stigne zarazena poruka, a i nije bas preporucljivo imati vise AV programa na jednoj masini i to oba aktivna u isto vreme, mada su jedno vreme radili zajedno.

koju verziju mdaemona imas i koju verziju mailscan-a za mdaemon koristis - za verziju 6 mora se koristiti plug in

ako imas mailscan 2.50a da li ti i dalje radi update a ako imas verziju 3.0 koji je serijski 🙂

Koristim verziju 6.05, a vec sam rekao da sam odustao od MailScana.

Nasao sam neki SN za mailscan

Deerfield Mailscan for MDaemon
Version: 3.0
URL: www.deerfield.com
License Name: PDXSchlampe Key: AOCU-BXDP-BSKH-NXDG-PLPG-BSBC-QCPB-PC

pa probaj, ne znam da li radi

hvala za sn: serials-i su cudo 🙂

imam jos pitanjaca za tebe 🙂

da li si pokusao sa nortonom da skeniras prispele mail-ove - na altn sajtu pise da moze...
Trend server-protect antivirus - nemam iskustva sa njim - kako si ga konfigurisao za rad sa mdaemon-om?? i koliko se "tesko" registruje...

izvini sto te "davim" ovoliko ali sam silno vreme izgubio pokusavajuci da namestim da mi proradi mdaemon 6.0.x... naime imam verziju 2.85 koja radi posao - ali nema antivirus... u pokusaju da pronadjem antivirus koji ce da radi na nt4.0 serveru i pri tome skenirati prispeli mail na mdaemonu... instlairao sam verziju 6.0.x koja je pokupila sva setovanja iz prethodne 2.85 verzije... sve je lepo radilo u lokalu ali razmena poste sa svetom nije isla... on okrene provajdera i kada treba da posalje ili primi poruke sa servera on jednostavno nece... sve sam moguce ceprkao i nista... onda sam se vratio na staru verziju gde sve normalno radi ali nisam imao antivirus za skeniranje prispelog mail-a ...

mislim da ce ovaj mail scan da odradi posao samo jos da radi update kako treba i eto me na konju 🙂

hvala jos jednom

Pa i ja ga koristim od verzije 2.74
Sto se nortona tice nisam,
Trend SP imamo licenciran (legalan) pa nemam problema sa registracijom, a sto se tice skeniranja ne moze da se udruzi sa Mdaemonom ali onog trenutka kada MDaemon skine nesto sto lici na virus SP reaguje momentalno, jer se ta poruka prosledjuje kao fajl i odmah biva (prebacena u karantin-uglavnom je ovo, obrisana), a koliko je meni poznato virusi iz MDaemona ne mogu da se startuju. Do duse i na mail serveru (u EUnetu) imamo instaliran Trend InterScan tako da i tamo imamo proveru na viruse, i u zadnjih nekoliko meseci imamo samo prijave da je taj i taj poslao poruku sa virusom i izvestajem sta je uradjeno sa tom porukom tipa

Mail from [email protected] sent to [email protected] contains a virus (PE_Magistr.B). Action taken:
deleted.

i tako da tesko nesto moze da dodje "zarazeno", MADA!!!!

a za podesavanja (i ja sma imao slicne probleme sa novijim verzijama)vidi da li ti je u "Primary domain configuration" pa "DNS" odcekirano "Try to use DNS servers defined in Win TCP/IP settings" a i pogledaj takodje i sledece na "servers" ima drvo sa raznim serverima (pa ti je mozda neki podesen kao inactive)

Nazad
Vrh Dno