Šta je novo?

Mail server za w2k

Igor

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 12900K & SILENT LOOP 2
Matična ploča
ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO
RAM
KINGSTON DIMM DDR5 64GB 5600MHz Fury Beast
Storage
SAMSUNG MZ-V8P1T0BW 980 PRO 1TB M.2
PSU
Seasonic PRIME TX-1000, 1000W
Kućište
Corsair Carbide 600C
Monitor
Dell U4021QW
Miš & tastatura
REALFORCE R2 & Logitech MX Master 3S
Mobilni telefon
iPhone 15 PRO MAX
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav

treba mi neki mail server koji radi pod w2k operativnim sistemima. Ako nije problem takodje bi me interesovali i utisci o tome koji je najbolji i slicno.

Microsoft Exchange definitivno, za mnoge nauka konfigurisati ;)

hmmmm pa zavisi.. neznam sta hoces.. ne isplati ti se da instaliras exchange 2000 (instaliras ga na nekom DC-u dakle podizes AD samo da bi preuzimao (100-200???) mailova dnevno.. mada ako vec imas dignut AD sto da ne :) ) u nekoj maloj firmi koja nema iznajmljenu liniju (iako on moze da se kaci preko dun-a i preuzima postu sa smtp-a (etrn) ili preko pop3-a klasicno)
5.5 ne trazi AD ali mislim da ne moze da posalje etrn.. u stvari.. mozda bi i mogao da koristi neki program koji ce samo da posalje etrn.. nemam pojma..
MDaemon je odlican, radi na svim windowsima
Ni Mail Site 4.5.6 nije los (trebalo bi skoro i 5-ica da izadje) samo je njegov webmail busan ko sir :D
ako ti nije problem napisi koliko korisnika imas i na kom racunaru bi vrteo mail server jel imate pv ili ne...

bljak.. bas je konfuzan ovaj moj post.. mrzi me da ga sad ispravljam :D

desi ramone? :)

MDaemon radi dobro, stabilan je, mozes dosta toga da podesis, mada ce ti sve dobro raditi i sa default vrednostima. ftp://ftp.deerfield.com/pub/mdaemon/
Na njegovom sajtu imas i mailscan za njega, registraciju imas na astalavisi.

Ako nemas mnogo korisnika posao ce ti zavrsiti i Winroute, mnogo je prostiji od Mdaemona i vrsi posao,
http://www.tinysoftware.com/
WinRoute Pro 4.x s/n: 62E56705-53F0DC95
i za njega imas mailscan ftp://microworld.saratogaweb.com/download/mailscan/mswr.exe
ftp://ftp.microworldsystems.com/download/mailscan/mswr.exe

MailScan for WinRoute 3.0a
s/n: FNIP-GTIO-GSUH-SWIF-UKUF-BRGJ-PDPI-RG

Probao sam oba programa, Mdaemon radi vec nekoliko godina (i to od win95 do win2000), dok Winroute koristimo kao proxy server, posto moze i to.

Da zaboravili smo na WinRoute, jednostavno i funkcionalno resenje. Oko drugih ima mnogo vise "zezanja" u podesavanju, evo setih se i VirtualPop-a i on moze da odradi posao u manjim firmama.

gambler je napisao(la):
Tuj sam :wave;
pozdravi bivse kolege, al' ne sve naravno ! ctp;

Kad smo vec kod Exchange-a, kako treba podesiti da se u odredjenim vremenskim intervalima konektuje na net i skine postu sa jednog account-a i raspodeli u njegove mailbox-ove? Dakle, problem je samo skidanje poste sa account-a provider-a, sve ostalo je vec podeseno i radi.

U knjizici se spominje neki pop3 connector, medjutim, njemu nigde ni traga ni glasa? :confused:

Rec je o verziji 2000.

Nazad
Vrh Dno