Šta je novo?

Mail ne ide preko kablovske ??!!!???

• Začetnik teme Začetnik teme bansek
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bansek

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
619
Microsoft Outlook.SBB. Vraca mi mejlove, narocito sa atachmentom. na drugom racunaru sa modemom i Eunetom sve funkcionise.
Evo npr. sledeca situacija, vraca mi mejl vec 3 puta. Zakaceni su jedan rar fajl, jedan exe i jedan pps. Rekoh da nije zbog podesavanja u Zone Alarm, pa sam ga iskljucio, kao i KAV, a i SpywareDoctor. Ali opet isto. :wall:

Poslednja izmena:
Exe fajlovi uglavnom ne mogu da se šalju preko maila... Sigurnost bla bla... Tako da ti lepo sve raruj pa probaj tako tj samo 1 RAR arhivu!

Poslednja izmena:
Moguće da postoji ograničenje u veličini ili broju atachmenta koje možeš da pošelješ u jednoj poruci...

Recimo Gmail iako ima 2 GB kapaciteta inbox, ne dozvoljava slanje većih fajlova od recimo 60 MB...
Kod malih provajdera to obično iznosi dosta manje!

Lepo pise "content filter rejection Imposible to receive COM files" dakle problem je u izvrsnom fajlu koji je u sastavu poruke, pa je zbog toga, odnosno zbog kako je vec neko spomenuo "bezbednosnih" razloga poruka odbacena...

Tvoja prva poruka na temi: probaj sa višestrukim zipovanjem (2-3 puta zipuj iste fajlove), a ako ni to ne upali probaj sa ubacivanjem po jednog txt dummy fajla (nebitna sadržina) u svaki nivo kompresije (desi se da upali u slučaju da obično arhiviranje ne prođe).

Što se tiče realtime black lista, tu mislim da nema mnogo pomoći ako provajder na koji šalješ mail blokira ip sbb-ovog mail servera. Možda grešim...

Ripper je napisao(la):
Moguće da postoji ograničenje u veličini ili broju atachmenta koje možeš da pošelješ u jednoj poruci...

Recimo Gmail iako ima 2 GB kapaciteta inbox, ne dozvoljava slanje većih fajlova od recimo 60 MB...
Kod malih provajdera to obično iznosi dosta manje!
Eh da je 60, samo 10...

Kao prvu poruku je vratio mail server na koji si ti slao mail tj mail server koji je MX za domen na koji si slao mail ...

A druga poruka je ta da si verovatno na sbb u nisu pa ti je ip iza koga si natovan na SORBS RBL listi bla bla nebitno uglavnom ljudi naucite da citate header mailova 🙂

Poslednja izmena:
Born2Kill je napisao(la):
Kao prvu poruku je vratio mail server na koji si ti slao mail tj mail server koji je MX za domen na koji si slao mail ...

A druga poruka je ta da si verovatno na sbb u nisu pa ti je ip iza koga si natovan na SORBS RBL listi bla bla nebitno uglavnom ljudi naucite da citate header mailova 🙂

-O.K. ovo je tumacenje mejlova. Ali zasto? Zasto me blokisu? Kako da se skinem sa SORBS liste (ako je to problem)?

-Pitanje br.2 Na sajtu www.auditmypc.com, koji testira bezbednost PC-ja na netu, uspeva da procita moju internu IP adresu i kaze da to nije dobro 🙂
Zasto se vidi (da li je i to zbog kablovske)? Kako da ga sakrijem?

-Pitanje br.3 Otvaram novi thread "Sigurnost na netu"......

Nazad
Vrh Dno