Šta je novo?

MaidSafe.net announces project SAFE

Paradigma

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
740
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i9-10850K | Corsair Hydro Series H80i v2
Matična ploča
ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI)
RAM
Trident Z RGB DDR4-4000 CL18-22-22-42 1.35V 32GB (4x8GB)
GPU
PNY GeForce RTX 3080 Ti 12GB XLR8 Gaming REVEL™ EPIC-X RGB™ Triple Fan
Storage
Samsung SSD 970 PRO 1TB | Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB | WDC WD80EFAX | WDC WD80EFBX
Zvuk
Sound Blaster Z
PSU
Cooler Master V1000
Kućište
Thermaltake Level 10
Monitor
ROG SWIFT PG348Q
Miš & tastatura
Logitech G903 Lightspeed Wireless | Logitech PowerPlay | Corsair K70
Ostale periferije
BOSE Companion 50
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Neces verovati, ali bas sam o ovome razmisljao pre nekoliko dana. Problem je, sto ako ovo zazivi, neke stvari na koje smo naviknuti mogu postati stvar proslosti. Kao piraterija, na primer.

Inace, meni je ovo palo na pamet posto sam razmisljao kao resiti problem hakovanja u online igrama tj. kako organizovati razmenu informacija klijenta igre sa serverima i drugim klijentima.

odlicno! hvala za link!

samo nisam razumeo pricu posle 4"20 - kako ce to "doktori sacuvati vise zivota"...?
ili sta je to "real sharing" ?!???? ... ??

mnoge stare ideje su samo spomenute, ali ne i opisane, u ovih 5:38 min.

neke stvari na koje smo naviknuti mogu postati stvar proslosti. Kao piraterija, na primer.

i to: "piraterija stvar proslosti", ali i "doktori sacuvati vise zivota"..., "real sharing"... po meni imaju prvu asocijaciju na "utopisticki" projekat poput Xanadu Spacea (samo sa primesama torrenta, tj na torrent tehnologiji) - "utopisticki" projekat gde ne postoji "copy&paste" vec "transclusion"!

lepo je videti da se svest vecine populacije polako dize na visi nivo 😉
u svakom slucaju, retko interesantan link ! :wave:

Poslednja izmena:
Ne razumem kako garantuju privatnost i sigurnost kad mora da se koristi javni internet provider.

Ne postoji apsolutna sigurnost. Ali bi NSA klaster morao da radi prekovremeno da bi raspetljao sve te enkriptovane delice. Ovo je na visem nivou od crypto currency mreze, barem mi tako deluje iz njihovog objasnjenja. Samo sto su sanse mrsave da zazivi model distriburanog racunarskog sistema koji nije nastao u DARPA i odobren od strane CIA.

Ne razumem kako garantuju privatnost i sigurnost kad mora da se koristi javni internet provider.

Ovo je generalizacija ideje koju obezbeđuje bitcoin tehnologija. Dakle decentralizovana p2p kripto mreža. Internet je samo infrastruktura, a sigurnost je imanentno obezbeđena samim protokolom.

Poslednja izmena:
Da li je moguce nesto ovakvo implementirati na velikom nivou a da ne podrazumeva zaradu niti pominjanje prokletih coinova,
vec cist entuzijazam radjenja neceg dobrog, kao pre par godina krckanje za naucne ili zdrv. svrhe.

Nešto slično sam vidio kod TPB ekipe. Predlagali su nešto kao dropbox, uz dodatak da bi fajlovi bili iseckani i razbacani po p2p mreži. Najveći problem je upload brzina koja nije u srazmeri sa brzinom downloada, a verujem da bi upload radio maksimalno.

Nazad
Vrh Dno