Šta je novo?

magistrala i setinzi

OxyS

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2003
Poena
619
verovatno je ovo bilo, ali ja preko search-a nista ne mogu da nadjem, pa da mi neko odgovori na brzinu.koliko ostriji tajminzi uticu na brzinu, odnosno jel' bolje veca magistrala i slabiji tajminzi ili obrnuto. druga stvar , koji je tajming najznacajniji (ukoliko ima to nekakve veze), odnosno da bude sto manji?
cheers

OxyS je napisao(la):
verovatno je ovo bilo, ali ja preko search-a nista ne mogu da nadjem, pa da mi neko odgovori na brzinu.koliko ostriji tajminzi uticu na brzinu, odnosno jel' bolje veca magistrala i slabiji tajminzi ili obrnuto. druga stvar , koji je tajming najznacajniji (ukoliko ima to nekakve veze), odnosno da bude sto manji?
cheers

Moracemo izgleda da kacimo jedno obavestenje. ;) Vidi ovako u nekom normalnom radu nisam siguran da ces primetiti bog zna kakvo ubrzanje sa ostrijim tajminzima i vecom magistralom, rezultati se vise iskazuju kroz neke sinteticke testove. Ako si vec resio da se bavis o.c.-om onda je najbolja varijanta sto veca magistrala i sto manji (ostriji) tajminzi memorije. Kod nForce ploca ostriji tajminzi memorije imaju manje uticaja nego kod ploca sa Via cipsetom, pa kod njih vise donosi veca magistrala, a kod Via ploca vise donose ostriji tajminzi memorije, a manje magistrala. Da skratim pricu konkretno to bi izgledalo otprilike ovako: VIA cipset Cas2 2-5-2 1T, a kod nForce cipseta 3-2-2 Cas2 i naravno sto visa magistrala (FSB). Najznacajnije kod tajminga ti je sto niza vrednost latencije memorije (CAS). :wave;

A ja da dopunim Dona da za cipsete za Intel procesore (Don se u'vatio AMD-a pa ne pusta, a ko zna sta covek ima :mrgreen:) vazi slicna prica kao za Nforce o kome je Aca govorio...dakle vise se dobija magistralom

Pozdrav

Inace, momci na nforcersHQ su primetili zanimljivu pojavu, da tRAS postavljen na 11 daje bolje skorove od tRAS na 3, sto za divno cudo stvarno funkcionise (probao sam kod sebe), a Mushkin tehnicari su dali i objasnjenje oko toga.

[Mancha] je napisao(la):
Inace, momci na nforcersHQ su primetili zanimljivu pojavu, da tRAS postavljen na 11 daje bolje skorove od tRAS na 3, sto za divno cudo stvarno funkcionise (probao sam kod sebe), a Mushkin tehnicari su dali i objasnjenje oko toga.
Hajde da ne tragamo ko blesavi, sibni neki link. Suvo me zanima...

Danke shon :D

imam 8rda+ i elixir memoriju pc333.na default naponu oce do 180mhz(mozda bi jos koji mhz mogla , ali na 185 blokira) na 7-3-3-2.5(ovo su i default tajminzi).posto nece na 166(333) na 6-3-3-2.5,znaci nista od ostrijih tajminga (pogotova na vecoj magistrali), zato vas i pitam sta je bolje, a posto je u pitanju nforce,kao sto rece Aca, bolje je znaci veca magistrala.

OxyS je napisao(la):
imam 8rda+ i elixir memoriju pc333.na default naponu oce do 180mhz(mozda bi jos koji mhz mogla , ali na 185 blokira) na 7-3-3-2.5(ovo su i default tajminzi).posto nece na 166(333) na 6-3-3-2.5,znaci nista od ostrijih tajminga (pogotova na vecoj magistrali), zato vas i pitam sta je bolje, a posto je u pitanju nforce,kao sto rece Aca, bolje je znaci veca magistrala.
Dizi napon memorije do 2.9V (ja drzim svoj NCP333 na DDR400 na tom naponu), i postavi slobodno 11-3-3-2.5; probao sam ovo sto je Mancha okacio i gle cuda - stvarno ima dobitka.
Drzao sam 7-3-3-2.5, a presao na 11-3-3-2.5, zabelezio sam porast skora u Sandri za "celih" 20mb/s i 10mb/s (mem benchmark). Pomislio sam da se program istripovao i vratio na "turbo", kad ono nizi skor... Da covek ne poveruje :eye:
Nije Bog-zna-sta, ali ima dobitka. A verovatno moze i vise da se OC... Probacu...

Aca je napisao(la):
...
Moracemo izgleda da kacimo jedno obavestenje. ;)
Ajd', ajd', pri'vati se posla... najiskusniji si ;)

Nazad
Vrh Dno