Šta je novo?

Magicna cifra 4!

anarki1302

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.02.2009
Poena
200
naime,imam problem kako da nateram masinu da mi radi na 4ghz stabilno linx makar 15 krugova sa celom memorijom.

pokusavao sam nekoliko desetina puta,ali izgleda da nisam dovoljno vest,pa mi je zato potrebna pomoc iskusnih overclocker-a...

masina ulazi u win na 40xx mhz sa 1.45v,ali kada pokrenem linx,posle minut-dva ili cak 30 sekundi mi linx pukne(stop uppon error).
Znaci,nema plavog ekrana,vec samo linx pukne,pa najverovatnije dolazimo to toga da je NE UMEM da namestim memoriju kako treba ili to to pak nesto drugo sto meni ne pada na pamet...

kako da ga "nateram" na magicnih 4ghz a da mi linx ne pukne???

evo slike nekog mog maximuma sa 25 krugova linx-a sa celom memorijom gde temp ne prelazi 53-54c,dok je temp jezgara mnogo manja...

unapred hvala!

tacna oznaka memorije je KHX1600C9D3B1/2G

Prilozi

• Untitled.webp
    Untitled.webp
    191.5 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
Da ne duzim mnogo; 2 meseca mi masina radila na 4 ghz bez da je ikada zapela u bilo kom programu/igri; stavim linx pukne na kraju prvog loopa! Naravoucenije, ako ti radi sve ostavi 4 i uzivaj 😉

@proday
Jesi u pravu,ali ja sam pi*ajzla i sve mora pod konac da mi bude...

Postavi tRAS na 27 i tRC na 33 ako to ne bude pomoglo podigni malo napon memorije recimo na 1.68V ili 1.70V.

nijedna kombinacija sa 7-8-7 ne moze cak ni u win da udje...

stavio sam 8-9-8-27-36-1T,sam birao voltazu i Hw kaze 1.76...

videcu sta ce linx da kaze,ali cisto sumnjam da ce proci...

fsb288 a cpuv 1.5...

kolika je sigurna voltaza za ove x6,da slucajno ne degradiram cpu?

i puca i na 898...

Poslednja izmena:
8-9-8-27-36-1T

nije do memorije onda, a sto ne probas da vidis da li ti memorija pravi problem? postavi 9-9-9-27 defaultne vrednosti, onda tempiraj za 4 gige(fsb 286) napon oko 1.45-1.47V(vecinom na tom naponu dostizu 4GHz) testiraj i ako je sve u redu onda je memorija 😉
Ja mislim da treba malo da povecas napon na CPU/NB, oko 1.25V (u nekim slucajevima zahteva i do 1.35V za stabilnost!)
Your CPU/NB voltage must be raised as well, for 2 DIMMs running within spec albeit with tighter timings up to 1.35v may be needed for stability

ae probacu cpu/nb da povecam

probao i nista,opet puca

Nazad
Vrh Dno