Šta je novo?

Magic mail + SSL podrska ?

• Začetnik teme Začetnik teme Sasa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sasa

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.07.2000
Poena
780
Nekoliko godina koristim magic mail i savrseno je radio do momenta dok jedan od zahteva nije postao i SSL podrska.

Ima li sta slicno, maleno, da "cuci u tray-u" i obavestava o pristiglim mailovima ?

Pozdrav!

Meni je bas zao sto ne mogu da ti pomognem, ali ajde pomozi ti meni pa kazi za sta je ta SSL podrska.
I ja sam magic koristio godinama...ali vise i ne toliko....

Da li PopTray odgovara?

Neki pop3 serveri zahtevaju "sifrovan pristup" magic mail to ne moze.
Svi jaci mail klijenti to podrzavaju, "OE, Outlook, Bat..." ali nisam nasao mali "obavestavac" koji podrzava SSL.

Meni konkretno treba zarad gmail-a, jedini je od mojih koji zahteva SSL.

Da, znam da postoji gmail notifier koji radi sa gmail-om, ali on ne radi sa vise naloga, samo sa tim jednim. Zelim jedan program, ako takav postoji.

Pozdrav!

ZoNi je napisao(la):
Sasa, evo jednog predloga: namesti u Gmail nalozima forward na jedan POP3 nalog, pa njega nadgledaj pomocu MMM-a (ja tako radim!)
E samo sam čekao ovaj odgvor 😀, aj se opkladimo da čovek provereno nije tražio taj odgovor, jer, gle čuda, 100% mu je to već palo na pamet...

NE znam, meni taj poptray i sa pluyginom ne proverava gmail....
U svakom slucaju i meni bi dobrodosao neki drugi koji to sve obavlja bolje.

Koji POP3 serveri zahtevaju SSL?

Bane® je napisao(la):
E samo sam čekao ovaj odgvor 😀, aj se opkladimo da čovek provereno nije tražio taj odgovor, jer, gle čuda, 100% mu je to već palo na pamet...
pa, dobro... ovo je resenje koje odlicno funkcionise... da li je sasi to pravo resenje ili ne, na njemu je da odluci! Ja sam zadovoljan takvim resenjem, pa sam cak izbrisao i Gmail Notifier!

:wave:

Naravno da nisam to hteo 🙂

Zelim Magic Mail notifier v2.0 - upgraded support for SSL encryption 🙂

Pozdrav!

Kad smo vec kod Magic Maila, jel se ikom desilo da odabere spam poruke koje zeli da obrise i udari delete, on ih navodno obrise i prikaze spisak samo 'zdravih' mailova. Nakon toga outlook preuzme tacan broj preostalih poruka, ali je pola tih poruka pogresno, tj. MM je obrisao i neke zdrave poruke, a umesto njih ostavio spam!
Meni se desilo dvaput na Veratovom nalogu, a i mojoj zeni jedanput na EUnetu i od tada ga vise ne koristim. (Verzija 2.94b, a i stariji je jednom zabrljao)

Bezi mi bre iz thread-a, trazim SSL nemam vremena za tvoj spam filter! 😉

Pozdrav!

p.s. mmm tesko da je prevashodno namenjen filtriranju spam-a, to svaki bolji veci pop3 klijent radi mnogo bolje

,) Da, ali ne moze da ih brise direktno sa servera. Sto bi se smarao da downloadujem po par MB virusa ako ne moram.

Hvala za preporuku... da vidim kako Mailwasher radi.

Poslednja izmena:
Lukes je napisao(la):
Kad smo vec kod Magic Maila, jel se ikom desilo da odabere spam poruke koje zeli da obrise i udari delete, on ih navodno obrise i prikaze spisak samo 'zdravih' mailova. Nakon toga outlook preuzme tacan broj preostalih poruka, ali je pola tih poruka pogresno, tj. MM je obrisao i neke zdrave poruke, a umesto njih ostavio spam!
Meni se desilo dvaput na Veratovom nalogu, a i mojoj zeni jedanput na EUnetu i od tada ga vise ne koristim. (Verzija 2.94b, a i stariji je jednom zabrljao)
meni se to nikada nije desilo... naravno, ne koristim Outlook 😉 a MMM je 2.94b8...

@ Sasa: slazem se, ali i MMM sasvim solidno filtrira! Uzgred, bas me interesuje: zasto ti predlozeno resenje ne odgovara?

Ne odgovara, tacka 🙂

Necu se igram sa dosadnim forwardom, da je SSL ne znam sta pa ajde, ali bre svaki Palm OS/Pocket PC mail klijent ga podrzava, kako niko da napravi ljudski mali klijent za PC.

Ima da nadjem negde Palm OS/Pocket PC emulator mame mi 🙂

Pozdrav!

Pa Mailwasher ti radi to cuci u trayu obavestava o mailovima i ima ssl podrsku.

Sasa je napisao(la):
1. Necu se igram sa dosadnim forwardom,

2. da je SSL ne znam sta pa ajde
1. doasadan, kazes... hm, doooobroo :eyebrows:

2. pa, MMM je open-source - mozda je neko vec dodao SSL (mada, s obzirom da prog ima 50ak kB i nije strasno sto nema SSL)

u svakom slucaju, eto ti ga Mailwasher! :banana:

Nazad
Vrh Dno