Šta je novo?

Magic Bright??

Jet Set Willy

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
645
Uzimam novi monitor pa videh da su u opticaju neki novi samsunzi MB. Tacnije model 765MB. Da li je neko video sliku na ovom monitoru i kakva je ona u odnosu na recimo 757dfx (koji sam prvobitno nameravao da uzmem ali je ovaj MB jevtiniji oko 25E). Sta u stvari donosi taj magic bright? Jel to nesto kao onal highlight zone (koji je po meni cisto s*anje) ili nesto drugo ?
Hvala cheers

Jet Set Willy je napisao(la):
Uzimam novi monitor pa videh da su u opticaju neki novi samsunzi MB. Tacnije model 765MB. Da li je neko video sliku na ovom monitoru i kakva je ona u odnosu na recimo 757dfx (koji sam prvobitno nameravao da uzmem ali je ovaj MB jevtiniji oko 25E). Sta u stvari donosi taj magic bright? Jel to nesto kao onal highlight zone (koji je po meni cisto s*anje) ili nesto drugo ?
Hvala cheers

To MB ti je isti onaj MagicBright kao i na ostalim monitorima. Imao sam prilike da vidim par komada kako rade i moram ti priznati da sam se veoma razocarao, od 4 komada nijedan nije radio kako treba. Svaki monitor je skupljao sliku po sirini kada se otvarao neki prozor ili start meni. E sad, da li je to samo losa serija ili su svi losi, ne mogu ti sigurno reci, zato ako kupujes taj model ili neke druge ukoliko mozes probaj ga na licu mesta (i to obavezno bar 20-tak minuta da se malo zagreje). U pposlednje vreme sam primetio vidno pogorsanje kvaliteta Samsung-ovih monitora, ali jos uvek su im NF serije dobre ali i skupe. Zato, moj savet ti je 757NF ili 957DF pa navise.

Pozdrav,
Nebojsa

Sta u stvari donosi taj magic bright
kol'ko razumem, bolje je od highlight-a, koji je zaista prilicno beskoristan. imas jedno dugme kojim toglujes kroz razlicita bri/con podesavanja (neznam dal mozes sam da ih definises), tako da mozes brzo da prilagodis sliku u zavisnosti od situacije - igre, tekst, film, itd. u normalnim okolnostima, rekao bih ti da je 757dfx x puta bolje resenje, ali danasnji primerci se mnogo razlikuju od onog prvog koji sam gledao pre skoro godinu dana. pogledaj oba pa odluci, sta da ti kazem... :(

Uskoro cu videti 765MB na delu pa cu vam reci utiske. Izabrao sam ga zbog toga sto je jedan od novijih Samsung -ovih modela sa Flat ekranom i koliko sam video razni testeri na netu su ga dosta izhvalili. Sto je najvaznije slika je ostra.

Artz je napisao(la):
Uskoro cu videti 765MB na delu pa cu vam reci utiske. Izabrao sam ga zbog toga sto je jedan od novijih Samsung -ovih modela sa Flat ekranom i koliko sam video razni testeri na netu su ga dosta izhvalili. Sto je najvaznije slika je ostra.
Testeri sa prokletog zapada:D
Trebate shvatiti da kod nas dolaze stvari najlosijeg kvaliteta! To sto su ga oni ocenili dobro u nasim uslovima ne znaci ama bas nista!.
Ne pravi se dzaba Milka posebno za zapadne i istocne (juzne) potrosace

dj13 je napisao(la):
Trebate shvatiti da kod nas dolaze stvari najlosijeg kvaliteta!
ovo je, nazalost, istina. poseban je problem sto su dynaflat monitori kod nas ograniceni na jednog proizvodjaca (samsung), a oni posebno u poslednje vreme vrdaju. dobro tu je hyundai, koji uopste nije los, sta vise! ponekad mi dodje da stavim update na svoje testove i preinacim neke preporuke...

Da nazalost znam za to da kod nas dolaze skartovi. Ali okvirno monitor se dobro pokazao i ok mu je cena, a kod nas su se Samsung monitori dobro pokazali pa sto da ne.
Ne daj samo boze vise ikad da uzmem bilo koji Hansol (koji uzgred ugradjuje odbacene katodne cevi od Samsung -a koliko vidim) posto sam video nekoliko primeraka 17 -ica i obican i flat i razocarao se, pogotovo sa flat -om.

Uzeh ovaj monitor....
Sve u svemu...nije lose ali bi moglo i bolje...
Geometrija...nije savrsena naravno ...postoji iskrivljenje gornje ivice ali je podnosljivo...
Skupljanje slike pri promeni belo/crno...izrazeno mada mnogo slabije nego kod recimo hansola...
Moare efekat izrazen pri ivici ekrana i ne moze se korigovati...
Boje su dobre kao i svetlina/kontrast...
Magic bright-cista glupost...jedini upotrbljiv mod je text mod dok ova druga dva jako mute sliku i prze fosfor i oci od radijacije:)
Highlight zone...neupotrbljiv...jako muti sliku (text)...ima isti efekat kao magic bright u entertaiment modu....mnogo losije deluje nego kod 757p
Sve se svodi na to ..koliko para toliko i muzike...
Ako hocete flat (a da nije trinitron/diamondtron) od samsunga mozda i nema bolje (jedino 757dfx)

Nisi nam samo rekao u kojim rezolucijama radis (koja je poslednja u kojoj se moze bez napora raditi) i koju graficku koristis na tom monitoru.

Trenutno na Eagle-ovom MX400 radi u 1152x864 osvezavanje 85Hz i cini mi se da je to optimalna rezolucija.
Moze i u 1280x1024 ali na max 75Hz...slika ni tada nije losa ali nije toliko mirna kao na 85Hz...
Pozdravcheers

757dfx sa firmiranom karticom, neces biti razocaran zbog nedostatka MB-a

ja sam isto biro izmedju 765 mb i kupio sam LG775 FT a prethodno sam imo hansol sa df cevkom i nisam se prevario flatron je klasa za krivi DFX i samo sam razvuko ekran nikakva podesavanja nisam moro da radim prezadovoljan sam

Dobar je i 757p

Ja sam pre mesec dana na preporuku coveka sa ovog foruma uzeo Samsung 757p i stvarno je odlican monitor. Uz ATI Radeon 7200 daje odlicnu sliku, u 1024*768 osvezavanje na 100Hz.
Pretrazite serach na ovom forumu, i videcete dosta interesantnih i korisnih diskusija o monitorima, pogotovu Samsung i Hansol.
Usput, imate na ovom forumu i test pojedinih flat monitor, pa i to pre kupovine treba procitati, pogotovu za one koji se dvoume izmedju CRT i flat monitor.
Pre neki dan sam video LG flatron i totalno sam se razocarao kolika je zakrivljenost slike unutra (izgleda da sam bas natrcao na los primerak). S druge strane prijatno me je iznenadio Hyundai, kod koga je flat bas izgledao korektno.

A jeste li razmisljali ljudi o kupovini polovnih monitora?
Od Samsunga ima bas dobrih monitora kao sto su 700p+, 750p koji i tako stari (oko 3 godine) tuku neke nove modele, a kostaju upola manje.

BTW zna li neko gde ima i za koliko polovni 750p ili 950p/plus?

700p+ bi mozda i mogao da Ti nadjem dok za 750p nisam siguran. Razlika u slici izmedju ova 2 modela je inace dosta mala.
Ajd ostavi neki phone u pm. pa cemo se cuti.

Ti malo stariji samsunzi su stvarno super...ja sam do nedavno imao 750p koji je bio strava monitor dok se nije nazalost pokvario (zbog "strucnog" servisiranja...)... Po kvalitetu slike je otprilike isti kao i noviji 757p (jedino nema onaj highlight zone-dodushe i shta ce mu...) dok je po izradi tj spoljasnjem izgledu jedan od najlepshih monitora...ona "klick" fijokica na izvlacenje sa kontrolnim dugmicima je fenomenalana...
Cini mi se da samsung sa novijim modelima sve vishe shkrtari na kvalitetu izrade...
BTW zna li neko gde ima i za koliko polovni 750p ili 950p/plus?

Nazad
Vrh Dno