Šta je novo?

Mafia???

BuNnY_nIsH

Slavan
Učlanjen(a)
05.10.2005
Poena
320
Da li postoji neka mogucnost izlaska nastavka ove po meni LEGENDARNO DOBRE igre......

Poz!!!

mislim da vec rade na nastavku :)

Poslednja izmena:
Uh,meni je i danas krivo sto je ne zavrsih,u ono vreme bese prezahtevna igra,a danas more hitova=ne da se postici :-(

EXCLUSIVE: MAFIA 2 CONFIRMED!

Illusion Softworks is hard at work on a sequel to its 1930s-era gangster epic

14:45 Illusion Softworks, responsible for the recent, classy World War II squad-based shooter Hidden & Dangerous 2, has already begun work on a sequel to its 1930s gangster action-adventure Mafia, we can exclusively reveal. Not exactly as shocking as discovering a severed horse's head under your bed sheets, but fantastic news nevertheless.

Confirmation that Mafia 2 is underway came direct from the horse's mouth - sorry, it's horse day today - a spokesperson for Illusion revealing to us: "Yes, we're working on it", when questioned on what was happening in regard to a sequel to its crime epic.

Unfortunately, as far as Mafia 2 details are concerned, the developer is keeping lips firmly sealed. Although it would be natural to assume that Illusion will stick pretty close to the original in terms of setting and style, concentrating on gangster frolics in a fictional city in the 1930s, we'd love to see a sequel that's a little more contemporary

Ja sam pre izvesnog vremena u svetu kompjutera procitao da ce nastavak mafije biti zasnovan na seriji The Sopranos,ali videcemo kad bude vreme za to(sto pre nadam se!!! :) )...inace za mene mafia spada medju top 3 igre svih vremena(barem od onih koje sam ja igrao),mozda subjektivno sa moje strane ali istinito nista vise :) ...

Hm i oni ga nesto mute, bilo je svojevremeno raznih glasina o tome da Mafia 2 nece ugledati svjetlost dana, mada ko zna ...

Radi se na nastavku, e sad... tesko da je moguce napraviti nesto sto ce po kvalitetu (posebno price) biti blizu originala. Nagadjalo se u nekom ranijem threadu sta bi mogla da bude radnja "dvojke", ali sve bi to bilo suvise isforsirano.
Jako tesko je napraviti nastavak neke tako dobro uoblicene celine. Po meni bi jedino dobro resenje bilo napraviti igru u istom okruzenju (novi engine, naravno), ali gde bismo, umesto za gazdu Salijerija, radili za onog drugog (Moreno bese?), pa u nekim momentima da radnja bude isprepletana, pa cak i da sretnemo poneki put Tommy Angela.
Jos nesto... veliki deo ekipe koja je radila prvi deo je presla u Microsoft za vece pare, tako da jos manje vere imam u nastavak. A dobar pokazatelj je H&D2 (Illusion Softworks - autori Mafie), koji je mnogo losiji od prvog dela.
Uopste se ne bih bunio da ne bude nastavka, neka Mafia bude jedna jedina. Po mom misljenju, jedna od 5 najboljih igara modernog doba.

Slazem se sa svima koji dele moje misljenje da je MAFIA jedna od najboljih igara, i hvala na odgovorima...

Poz!!!

Au.. poludeo sam od srece kad sam procitao ovaj post da je zvanicno da rade na nastavku!, ali kako sam citao dalje, smorio sam se. Uopste me ne raduje to da je vecina ljudi koji su radili prvi deo, otisla u Microsoft. Sve mi se cini da ce biti nesto zbrzana, i u fazonu, "aj da zgrnemo pare, posto toliko zele nastavak, radicemo sa ovim novim programerima na praksi, nema veze kakva je, samo da pise Mafia 2" :( i sto je najgore, mislim da sam u pravu..
Inace Mafia DEFINITIVNO TOP 3 of ALL TIMES!!

Poslednja izmena:
Igra sa jednom od najboljih atmosfera ikada .
Kada bi nastavak bio bar 50% kao original bio bih zadovoljan .

Fantasticna vest!!!
Nikad necu zaboraviti onaj momenat kad treba povuci skretnicu da bi vagon uleteo u hangar:)

:) doticno brodogradiliste mora da sam igrao sat vremena dok nisam opazio polugu :) ...
a sto se tice kvaliteta drugog dela slazem se da ce nastavak biti tesko nadmasiti,veoma,a mozda nebi ni trebalo pokusavati jer je prica zaista jedna idealna celina,po meni bolja i od nekih mnogo poznatijih filmova istog zanra...

ja sam morao da potrazim walkthrough na netu da bi presao taj deo sa vagonom; bezveze je sto vagon klizi ka hangaru a da tri tom nije na nizbrdici...

mozda jedna od (naj)boljih originalnih muzickih podloga!!

meni je trebalo dosta vremena da pobedim u trci :d :D

Uuuuuu, ja sam u trci poludeo, razmisljao sam da deinstaliram igru.
Licno mislim da ne bi trebalo da prave nastavak. Prvo iz razloga sto sumnjam da moze da bude bolji od keca a drugo zato sto je prica u prvom delu zavrsena ubistvom glavnog lika i kraj. Imam utisak da forsiraju drugi deo, bas me zanima koju ce pricu da izmisle? Glavni lik napravio dete pa ono krece njegovim stopama? Vaskrsao?

A prica je definitivno najbolja ikada, barem sto se mene tice... kakav triler... nisam ni u ludilu zamisljao onakav kraj. Muzika isto tako fenomenalna.

Definitivno treba da naprave nastavak, kad moze da izadnje 12 fifa, 8 nfs isl, sto ne moze bar 2 mafije, makar i na racun stare slave...

Civil je napisao(la):
Licno mislim da ne bi trebalo da prave nastavak. Prvo iz razloga sto sumnjam da moze da bude bolji od keca a drugo zato sto je prica u prvom delu zavrsena ubistvom glavnog lika i kraj. Imam utisak da forsiraju drugi deo, bas me zanima koju ce pricu da izmisle? Glavni lik napravio dete pa ono krece njegovim stopama? Vaskrsao?
Hehe, pa ne prave "Drakulu". Ili ce ispricati neku paralelnu pricu iz tog okruzenja, ili ce, kao GTA, u istom maniru napraviti slicnu pricu u drugom gradu.

Civil je napisao(la):

A prica je definitivno najbolja ikada, barem sto se mene tice... kakav triler... nisam ni u ludilu zamisljao onakav kraj. Muzika isto tako fenomenalna.

heheheh - los si :) ja sam trku presao iz prve i to sa uzivanjem je odigrao posle jos par puta, ali nisi jedini, mnogi su se mucili :)

trka i vagona dva mesta koja su me NAJVISE namucila.....(osim sto sam stigao do samog kraja, a nisam je zavrsio (bruka))....

Pa trka uopste nije teska zato sto bas podseca na neke prave voznje

Ma mnogo je teska bila. Doduse, ja ne igram voznje na PC-u pa sam se mozda zato mucio. Morao sam opasno da secem travnjak da bih je presao. :)

LiLa je napisao(la):
:) doticno brodogradiliste mora da sam igrao sat vremena dok nisam opazio polugu :) ...
a sto se tice kvaliteta drugog dela slazem se da ce nastavak biti tesko nadmasiti,veoma,a mozda nebi ni trebalo pokusavati jer je prica zaista jedna idealna celina,po meni bolja i od nekih mnogo poznatijih filmova istog zanra...
Da ti možda ne aludiraš na "The Godfather"?! :whip:

Ronnie Coleman je napisao(la):
Da ti možda ne aludiraš na "The Godfather"?! :whip:
Na prvi i drugi deo ne... ;) ...inace kad smo vec kod godfathera sta vi mislite da li ce istoimena igra biti bolja ili losija od mafie?
Za mene licno u startu ima minus(EA Games)ali videcemo...

LiLa je napisao(la):
Na prvi i drugi deo ne... ;) ...inace kad smo vec kod godfathera sta vi mislite da li ce istoimena igra biti bolja ili losija od mafie?
Za mene licno u startu ima minus(EA Games)ali videcemo...

Pa posto je pod etiketom EA Games moze samo da bude gora od mafie .
JA mislim da ce biti kopija GTA serijala !!!

I Mafiu su poredili sa GTA. Ne smatram to za minus, nikako, ali je Mafia imala posebnu atmosferu, prefinjeniju...

Civil je napisao(la):
Sto je nisi zavrsio???????

Ma glupost...stigo do kraja i *****o da igram, posto sam znao da je tu kraj!!!

Jedina igra koju sam tri puta dosad prelazio, takvu atmosferu malo koja igra ima, pored Grim Fandanga to mi je definitivno igra za Hall of Fame.

Stvarno igra je "bolesno" dobra,ali mislim da i ako budu napravili 2 dio nece biti ni primac atmosvera prvom dijelu.Barem je to do sad bilo uvjek da draz igre lezi u prvom dijelu.Koliko sam se ranije interesovao za ovu saznao sam da se ona do daljen obustavila,tako da mislim da u skorijem vremenu nista od nje nece biti...nazalost.
ps. ovu igru ladno mogu stavit u TOP5 svih vremena...uh opet cu je igrati samo da nadjem CD :D
Pozdrav...

Nazad
Vrh Dno