Šta je novo?

Madjarska

dlekic

Čuven
Učlanjen(a)
16.08.2003
Poena
604
da li je neko kupovao neku racunarsku robu u Madjarskoj tacnije u nekom od hipermarketa koji postoje u Segedinu i slicnim mestima ka Budimpesti. Da li postoji mogucnost da se tamo pazari povoljno nesto kao sto su misevi , tastature , zvucnici , Cd diskovi za narezivanje

Ja sam gledao u Segedinu i to u Kori i Metrou, i mogu ti reci da i nemaju neke kvalitetne komponente, tek poneka. A ovo sto imaju je jeftino, ali nista spektakularno jeftinije nego kod nas.

Primetio sam kada daju u katalogu gotove konfiguracije one su obicno tako osmisljene da imaju jak procesor, na izgled lep monitor i kuciste i sminkerske miseve i tastature, u sustine stvari na koje ce se prosecni korisnik PCja zaleteti. I cene takvih konfiguracija su, narociti posle povracaja VATa, veoma povoljne. A kada bolje pogledas komponente koje su ugradjene, to e, slobodno se moze reci, zivi krs!

Sve u svemu, nista ni u cemu, nista narocito ne propustas.

Pozdrav!

U Metrou na rasprodaji je bilo TDK CD-R od 700MB, 10 komada izadje 350 dinara. Gledao sam u MediaMarkt-u u Segedinu, lepa bela Logitech tastatura, ne znam koji je model bio u pitanju al mu bila i lepa cena, 120€. LG monitor F900P 515€. Odustao sam od daljeg gledanja. Mada bi bilo lepo naci neku radnju koja se bavi samo prodajom racunara pa tamo videti cene, al na tako nesto nisam naisao, zasad.

U Segedinu sam ja kupio u Metrou ili u Kori ne secam se HP skener 2200c kostao je oko 70 eura, u bg je bio oko 90 eura sve radi normalno nema nikakvih problema.

Tamo se jedino isplati kupovati robu do 100 eura i prazne diskove. Monitori, konfiguracije, su blago receno uzas.

Kako to mislish uzas? Ne treba kupovati na "shop-tripu" u Tesco-u nego pogledati malo radnje u Budimpesti i videcete da se itekako isplati. I imaju puno toga, sto kod nas josh neko vreme necete naci.

Placanje na granici

Da li se placa carina na granici za kupljenu robu do 100 eura i koliko u procentima iznosi ta carina
Da li u slucaju da se plati carina i dalje povoljno da se pazari u Madjarskoj odnosno da li ispadne jeftinije nego kod nas ili ne ? :rtfm:

Evo ti jedan relativno korisan link http://www.fcs.yu/srpski/pitanja.htm#B2 koji moras da uzmes sa rezervom. Veruj mi da robu koju nadjes u Madjarskoj do 100 € verovatno mozes naci i ovde za slicnu cenu. Cak iako je cena niza nego tu, sigurno ti se ne isplati da je uzmes u Madjarskoj (garancija). Naravno da treba uzeti ono sto ovde nema. :) Nekada je bilo interesantno svercovati komponente iz Madjarske, jer su ti oni vracali AFA-u (njihov porez) na carini, pa je cena komponenti bila znatno niza nego u zemlji. Ali sad je vec situacija drugacija.

ajde sad neko da mi objasni kad smo se mi to ujedinili sa komsijama madjarima :confused: type; :mrgreen:

Domace trziste :?:

Nas i Madjara 20 miliona:))

http://www.axico.hu/

http://www.rufusz.hu/

Prosle godine pred put u Hungariju, raspitivao sam se preko ICQa u vezi dobrih radnji za graficke kartice. Neki od madjara su mi preporucili ova dva sajta. Bilo ih je jos ali ko ce da pamti:))

cheers

Ovo sto ima kod nas da se kupi ima daleko bolju cenu nego u madjarskoj samo treba znati gde kupiti ;)

O ovome je bilo vec reci ali ajde da i ja dam neku adresu gde sam kupovao (naravno u Segedinu):
www.mistral.hu
Imaju stvarno veliki izbor robe po OK cenama.

Nazad
Vrh Dno