Šta je novo?

Made in Japan

SittingCrow

Čuven
Učlanjen(a)
12.08.2002
Poena
619
Kad ste zadnji put kupili robu na kojoj pise made in japan i eventualno sta je to bilo.
Kod mene je zadnji put bio tv Aiwa 2001.

Neki dan!
Verbatim Pastel 😀

Pre 4 godine dobio sam GameBoy Color iz USA na kome je pisalo MADE IN JAPAN. Aaahh... Tako sam bio onda srecan...

Varta NIMH baterije i Verpatim pastel, skoro 🙂

Polako postaje nebitno da li je roba made in Japan,ili made in China,pod uslovom da su obe fabrike od firme koja drzi do svog ugleda.
Cak je sasvim moguce da su ove fabrike koje su locirane u Kini,bolje opremljene najnovijim masinama i tehnologijama,posto je trend da se sve vise proizvodnja seli kod Chinesa

Baterije energizer, punjac za njih i Sony Z1😀
Pre svega ovoga Canon A75 koji je crko od E18 kao i bilo koji drugi🙁

Maxell DVD-R disk u kutiji.Radi se o Tayio Yuden diskovima Made in Japan.
Odlicni!!!

Skoro svi digitalci skuplji od 500evra su jos uvek Made in Japan,mada se svake godina ta granica pomera

Teac CD-RW, pre par meseci (kad su mi dali novi jer je stari crko 🙂 ), Made in Japan...

panasonic FZ10, pre par meseci

Poslednja izmena:
Sony TV 1990. godine 😀

E da, i baterija za moj 6100 je japanska...

P.S. Slažem se sa Calibrom, nebitno je da li je roba iz Japana, Tajvana ili Malezije. Svi znamo da fabrike naginju ka jeftinoj radnoj snazi i zbog toga otvaraju silne fabrike po tim egzotičnim zemljama. Čudi me samo zašto nisu došli u Srbiju do sada?! 😀

Pre mesec dana baterije za aparat Sony Stamina, na njima pise
Made in Japan ali su pravo djubre jer su verovatno proizvedene
ko zna gde 😡
Znate kako kazu - i na tarabi pise pic*a :d

Ma nije problem bre u tome gde je šta napravljeno. Pretpostavljam da bi se ovaj thread umesto "Made in Japan" mogao nazvasti i "da li vam je više pun k**** Made in China proizvoda". Ja volim da vidim "Made in Japan" iz nekih mojih razloga, nije toliko da sam spreman da se kunem u tu nalepnicu. Dakle, nisu problem u celoj priči Kina, Vijetnam, Indija, Pakistan 🙂, problem je u tome što surova trka za tržištem jednostavno tera proizvođače da preve što jeftinije proizvode. Mislim da su najbolji primer, sada već legendardni Canoni A60 i A70, sjajno zamišljeni, ali kad ih uzmeš u ruke, jednostavno to nije to. A je l znate kada bi oni postigli ono što su postigli, da su bili malo kvalitetnije izrade i samim tim xx evra veće cene? NIKAD! Šta ćeš, moramo na to da se navikavamo, izbora nemamo.
U stvari nije istina da nema kvalitetnih uređaja, ima ih, ali su oni skuplji. Problem je kao i uvek u kupcima, uvek će se 99% njih odlučiti (za istu cenu) za više 3d markova na noteboocima ili za neku krsh kamericu na PDA uređajima (pa makar takvi uređaji bili i najgora plastika), naspram kvaliteta i postojanosti koji ne da može da se oseti pod rukom, nego se može i uočiti pogledom.

Shto sad made in Japan ? Gde nestade made in Germany ? 🙂 To chak chudno i zvuchi iako smo na 1000km, a mladji chlanovi foruma nisu to ni videli 😀

Sony Vaio TR1MP - februar 2004.
Baterija za SE T630 nosi natpis(e): made in Japan Fnsihed in Malaysia 🙂 (mart 2004.)

Mada, to sto pise ne znaci da je tamo i napravljeno....cekaj, sta ese pise na Bluestar proizvodima? Made in ...? 🙂

driver je napisao(la):
Shto sad made in Japan ? Gde nestade made in Germany ? 🙂 To chak chudno i zvuchi iako smo na 1000km, a mladji chlanovi foruma nisu to ni videli 😀

6310 made in germany, baterija made in japan. kupljen pre, otprilike, 2 godine.
sony cd-md deck i minidiscman recorder (kojeg su mi ukrali 😡 ) made in japan - pre jedno 4 godine. sony zvucnici (od stuba) made in germany - stub kupljen 98. ili 99.

Canon S50 digitalni fotoaparat, kupljen u Nemackoj, ali Made in Japan! Pre oko godinu dana.

Sony CD player kupljen pre ne znam ni ja koliko god

Sony Play Station 1...mislim da je bilo 2000 god.i danas radi odlicno s obzirom kroz sta
je sve prosao...

Pa recimo Civic 1.5 V-TEC :-devil-: i Ixus IIs

Na primeru Sony Ericssona, kada izbace nov model na njemu pise made in Sweden a kada mu posle nekoliko meseci presele proizvodnju u Kinu, cena drasticno pada a rekao bih i kvalitet izrade (spoljni, unutra je sve isto)... tako je i sa ostalim markama, uglavnom

Inace, moje misljenje je da su nam Japanci veliki prijatelji i trebalo bi da kupujemo sve sto mozemo upravo od njih ...

Teško da je taj Civic made in Japan...

SittingCrow je napisao(la):
Kad ste zadnji put kupili robu na kojoj pise made in japan i eventualno sta je to bilo.
Kod mene je zadnji put bio tv Aiwa 2001.

Sony W1 pre metar dana.

BTW,
a sta si ti uzeo prednji put?

(tj ne daj Boze - zadnji )

Fuji Finepix A210, kupljen u NY pre godinu dana.
Baterije Sanyo NiMH 2100 mAh, kupljene kod Simpsona pre godinu dana.
128 MB xD kartica, kupljena kod Simpsona pre godinu dana.

Nazad
Vrh Dno