Šta je novo?

MAD (pre nego AMD) fx 8120

denda

Poštovan
Učlanjen(a)
11.03.2015
Poena
51
Zadovoljan sam radom ali ne i zvukom tacnije miksom avionske piste, usisivaca i polufabricke sirene sa budjenje koje stvara stock kuler ovoga procesora... Mozete li mi preporuciti hladnjak koji je cenovno pristupacan ali obavlja sasvim zadovoljavajuci posao sa pomenutim procesorom ?

Prakticno bilo koji od 10-15 evra. Recimo LC Cosmo 95.

Ako bi da overclockujes, onda ti treba nesto ozbiljnije. Recimo TX3 EVO.

Poslednja izmena:
Da li bi za overclock mog CPU-a iz potpisa bio dovoljan TX3 EVO ili da uzmem LC -CC-120.

edit:pošto nije bilo posta od GoranM dok sam kucao moj post sada vidim šta je best buy.
@GoranM Hvala na informaciji.

Poslednja izmena:
lc-cc-120

pogresan podforum,temu si treb'o da otvoris na "sta da kupim..." podforumu,sekcija "...ploča, procesora, kulera i memorija?".inace,za tih 2-3k din ja bih licno ganjao polovan raijintek themis (ili cak ereboss ako naleti za 3k din).

Posto je za AMD za ne preteran OC uzmi COOLER MASTER GeminII M4 ako nadjes za 20-27 EUR ladi i chipset i memorije a i nemas 2 kila gvozdja u kucistu

pogresan podforum,temu si treb'o da otvoris na "sta da kupim..." podforumu,sekcija "...ploča, procesora, kulera i memorija?".inace,za tih 2-3k din ja bih licno ganjao polovan raijintek themis (ili cak ereboss ako naleti za 3k din).

Ta dva coolera su prakticno ista (LC CC 120 je bolji za 1 C od themisa 45.4 naspram 46.5, a themis evo ima 43.6). Zasto bi kupio polovno umesto novog ako je slicno? Nov ventilator je ipak bolji izbor.

http://www.mod-your-case.de/index.php?forum2-showposts2-686

Poslednja izmena:
ipak vise verujem ekipi sa foruma nego tamo nekom svapskim clancima.exodusbgd je kacio rezove sa obicnim themisom na 9xxx temi,ja sam uveren da je best baj u klasi,jedino ako ereboss naleti za male pare.

Ja bas nasuprot uopste ne verujem "ekipi sa foruma" jer pola njih voli da "naduva" stvari i napravi ih boljim nego sto jesu ;)

a tamo neke svabe sve gola postenjacina...hau jes no

evo kako kod mene radi, samo jedan vent , dakle nije push/pull .

Prilozi

• lc cc-120.jpg
    lc cc-120.jpg
    368 KB · Pregleda: 183
Poslednja izmena:
eh,uhvatio si skrinsot kad ti nije cpu temp na maksimumu,a ono 65c u HWmonitor-u mi nista ne znaci.pride to je fx63xxx na stocku,koleza egzodus je na 4690k na 1,25v,a svi znamo sta je haswell kad mu se otpanji voltaza...ne velim da je taj LC los,dok nije egzodus okacio rezove mislio sam da je sve to tu u rangu,cc120,212ke,themis,ali sad sam sklon da poverujem da stvarno raijintek trenutno nema konkurenciju u ovoj klasi.

skrin je uhvaćen ~pred sam kraj testa. inače termal margina ne ide ispod 20 . pasta je stock . *** , to je što je .

Ko nece da ga kosta,samo promeni vent na hladnjaku i dobice daleko tise i efikasnije resenje za 200-300 din.

fx nema tačna očitavanja temperature. zato se i koristi aod termalna margina kao jedino merodavno sredstvo.

a tamo neke svabe sve gola postenjacina...hau jes no

U svakom slucaju 10x posteniji nego prosecan covek odavde. Prvenstveno nije isfrustriran i nema poriv da od onog sto je on kupio pravi "najbolju stvar" i da je hvali do neba i ako nije takva. Kada si cuo naseg coveka da blati i pljuje po onome sto ima? Ja nikada ili SKORO nikada. To je svojstveno nama, nasem mentalitetu, veruj mi. ;)

pljuvao i pljujem i dan danas po haswell-u i i7,kojeg imam :) pljuvao sam i po fx-u,i po nvidiji i radeonima...

kokan:

znam,ali i sam pogledaj skrinsot i sam ces videti da su rezovi blago recenno fishy...ponovi ih,cisto da uporedimo.

pljuvao i pljujem i dan danas po haswell-u i i7,kojeg imam :) pljuvao sam i po fx-u,i po nvidiji i radeonima...

kokan:

znam,ali i sam pogledaj skrinsot i sam ces videti da su rezovi blago recenno fishy...ponovi ih,cisto da uporedimo.

Cenim iskrenost, ali je danas ona zaista retkost. ;)

nema šanse da džedžim još čuku vremena. ponavljam samo ako namontiram još jednu 12icu , o tom potom.

evo kako kod mene radi, samo jedan vent , dakle nije push/pull .

I kod mene su bili slicni rezultati (AMD overdrive) kada sam se zezao sa overklokom. HW monitor nisam koristio. Gurao je bez problema FX-6300 i na 4.4GHz. Mozda ovih dana ponovim testiranje, kad stigne FX-8300.

Poslednja izmena:
Citam po raznim forumima da se ljudi zale na stock hladjenje kod AMD procesora. Ja ga koristim vec tri godine, a do sada sam sklopio jos dave masine sa FX procesorom i stock hladjenjem. Kod sva tri racunara ventrilator se ne cuje, a temperature su sasvim ok (ni jedan nije klokovan) mozda sam malo otisao u off. Svakako ti stock kuleri su se kod mene pokazali kao potpuno adekvnatni za cpu uz koji dolaze. Vidjao sam da bruje kada se zice oko njih lose rasporede

Ja takođe koristim AMD stock kuler i nemam zamerke ni na temperature ni na buku. Iako nije FX, ipak je TDP 95W, tako da bi trebalo da je isto i sa FX procesorima sa tim TDP-om. Naravno, uvek je dobro spustiti temperaturu procesora, makar i jeftinim LC kulerima od 10€ (CC-95/97).

^ Onda se vama nesto drugo "dernja" u masini,pa ga ne čujete..

Hi sad... Ti hladnjaci su potpuno silent iz mog iskustva... Ponavljam da ne znam kakva bi situacija bila kada bi se procesor dodatno opteretio nekim klokovanjem.

"potpuno silent"
Ne cuje se,a radi... :d

U svakom slucaju 10x posteniji nego prosecan covek odavde. Prvenstveno nije isfrustriran i nema poriv da od onog sto je on kupio pravi "najbolju stvar" i da je hvali do neba i ako nije takva. Kada si cuo naseg coveka da blati i pljuje po onome sto ima? Ja nikada ili SKORO nikada. To je svojstveno nama, nasem mentalitetu, veruj mi. ;)

Pa čekaj, zar nije taj Švaba osmislio LC-ja?? :) LC-CC-120 najjeftinije i, u skladu sa cenom, NAJBOLJE rešenje trenutno po prodavnicama. E, sad, šta može polovno da utrči, to je off. Btw, kupljen, proban, korektan koliko i CM Hyper-i, Tt Contac-i, Gaia-e i sva ostala sitna liga.. :)

Nazad
Vrh Dno