Šta je novo?

MacOS X - terminal service ili sl.

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Hi,
pitanje za sve iskusne Mac user-e :)

Da li na Macu postoji nešto nalik Windowsovom Terminal Service-u?

Konkretan primer: da li se isplati kupiti MacPro sa gigabajtima memorije i onda da se na njega konektuju do npr. 3 korisnika sa nekih terminala (Mac ili PC, što jeftinije sa kvalitetnim monitorom) i da rade na serveru u PhotoShopu, Illustratoru... Koliko je bitna snaga mašina koje se koriste kao terminali, odnosno koji je minimum za terminale?

Pitam jer 80% vremena bi samo jedan čovek radio ali u peak-u :)d) do 3 čoveka.

Hvala! :wave:

BTW: Photoshop na Mac-u i dalje radi pod Rosetta-om, mada Intel 4x4 :) koji je u MacPro-u melje rozetu, ali ipak... :)

hvala Delimire! :wave:

ne znam da li Apple Remote Desktop ne vrsi posao jer tek od nedavno imamo MacBookPro, pre toga sam imao PowerBook 5300 sa OS 7.x (to je bilo pre 5 godina a toliko toga se promenilo na Macu os tada :))

jel mozes jos da mi das subjetktivno misljenje o ideji da se kupi jedan MacPro i da se 80% vremena koristi kao solo mashina a da se po potrebi njeni resursi izdela na jos dva korisnika preko npr. Apple Remote Desktopa?

MacPro je ulog u buducnost :) tako da me/nas ne brine previshe shto PhotoShop josh uvek nije Intel optimizovan...

Pa, MacPro je proglasen za najbrzi PC na svetu - sigurno da ce vrsiti posao :)

Mislim, ne znam koja druga masina bii vrsila posao, ako ne bi MacPro... Imas i mogucnost da vozis Windows, ako bas zatreba.

I mi korisnici starijih Mac masina :) jedva cekamo final verziju :) Valjda ce i ovaj Core2Duo da pokaze sta ume :)

well, u c't magazinu je bio test G5 i Core2Duo mashina... mogu da skeniram i posaljem test ali generalno ubrzanje je daleko od drasticnog (ako su oba CPU na istom taktu... podrazumeva se da se koriste "native" aplikacije, dakle bez rosete). buduci da je C2D noviji (2006., 291mil. trans.) neke 4 godine u odnosu na G5 (Power4, 2002., 118 mil. trans.) stvar je josh, ajd da kazem, cudnija... :/

ono sto mi je "najzalije" :) sto necemo imati mogucnost da vidimo npr. kako radi PhotoShop na novom Power6 procesoru u poredjenju sa intel C2D... :(

Super su testovi. Nisam merio ali mislim da je to ta razlika.

Sad samo treba sačekati ceo paket CS3.
Moram samo da kažem da sam vrlo razočaran marketingom koju Apple širi u cilju prodaje nove Intel tehnologije. Naime nigde nije spomenut rad pod rozetom odnosno da ta rozeta toliko usporava da je to neverovatno.
Najveći problem što ja koristim samo Adobe aplikacije a požurio sam sa prelaskom na Intela. Tako da bih svima koji koriste Mac u DTP-u savetovao da sačekaju sa prelaskom na Intel bar dok se ne napišu UB abplikacije. Inače sve ostalo radi savršeno i brzo

Meni Microsoftov RDC radi savrseno.

offtopic: jel istina da ce CS3 imati 3D?

novi Acrobat ima podrsku za 3D modele...

sta je microsoft RDC?

btw imam problem sa Microsoft Entourage, naime non stop se trpa u login items (System preference > accounts > login items)! ja ga obrisem ali cim prvi put startujem M$ Entourage on ponovo stavi neki "Microsoft Database Daemon"...! problem mi je sto je to jedini PowerPC aplikacija tako da mi se Roseta svaki put startuje kad ukljucim komp!

taj Microsoft treba spaliti do temelja! jeste da outlook (tj. entourage) radi bolje nego na windowsu ali opet kakva ****** prave, to samo oni umeju...

novi Acrobat ima podrsku za 3D modele...

sta je microsoft RDC?

btw imam problem sa Microsoft Entourage, naime non stop se trpa u login items (System preference > accounts > login items)! ja ga obrisem ali cim prvi put startujem M$ Entourage on ponovo stavi neki "Microsoft Database Daemon"...! problem mi je sto je to jedini PowerPC aplikacija tako da mi se Roseta svaki put startuje kad ukljucim komp!

taj Microsoft treba spaliti do temelja! jeste da outlook (tj. entourage) radi bolje nego na windowsu ali opet kakva ****** prave, to samo oni umeju...

Remote Desktop Connection

Nazad
Vrh Dno