Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Uspeo sam nekako uz dosta muke da nateram 10.6 da se instalira i podigne u VMWare-u. Jel mi je to neka garancija da ce da se instalira i podigne kako treba i "uzivo"?

upravo sam instalirao iAtkos snow leopard 10.6.3 i strava je,prosao bez problema. Ali sada treba da uradim update,i neznam dal se to radi normalnim putem na software update ili treba neka posebna metoda???

U principu ne mora ako si podigao sistem regularno... Znači možeš da ideš na software update, ali možeš i da skineš combo update pa da to odradiš manuelno što bi bila moja preporuka. Naravno može da se desi i da ti zakuca updejt na 10.6.8. U tom slučaju morao bi da pokušaš sa alternativnom metodom, ali o tome ćemo pričati ako bude bilo neophodno...

a jel treba da se posle updejta instalira karnel? negde sam naiso i procitao da posle update-a,pre restarta treba da se instalira karnel.

Ne. Svaki updejt se odnsi na kernel, znaci updejt=kernel sa novim prefixom. Kernel se dira nakon updejta samo ukoliko tvoja masina nije u stanju da potera originalni (tzv. vanila) kernel.

posle update-a,nakon restarta,posle jabuke plavi ekran i ne mrda. :crash:

Ovako, imao sam instaliran SL, Vanila, uz pomoć EFI CD-a i još par postinstalacionih fajlova. Nakon problematičnog updatea, izgubio se zvuk, a kada sam pokušao da ga "opravim", više se nije podizao.
Sada sam u virtualboxu instalirao i napravio Kakewalk USB instalacioni, sve podesio po uputstvu, jedino što dobijam je "press any key" i "restart" !

Probao sam i kakewalk, 2 verzije, 3.1 i 2.2 i metodu kojom am prosli put instalirao. dođe do negde i onda kaže da ne može da prekopira podatke na disk!
Šta može da bude?

Mani se kakewalk-a i ostalih, koristi tonymax86 metodu za inastalaciju vanilla SL-a.

Pozdrav svima... imam relativno matoru mašinu, ali kontam da podržava 10.6.8 SL, jer sam radio neki hardware check i sve mi je bilo štiklirano osim nečega vezano za ram... ako bude trebalo napraviću sutra screen shot i okačiću...
Moja konfa je sledeća: ASUS M2N-E, AMD Athlon x64 Dual Core 5200+ 2.71Ghz, nVidia inno3D Geforce 9600GT, 4GB RAM, imam jedan hitachi HDD podeljen na dve particije, na kom mi je Windows 7, koji šljaka kao bombona. A pored toga danas sam kupio WD 320GB, koji sam ubacio, prepoznat je i na njemu nema ničega...
Da li bih mogao da odradim instalaciju SL-a na ovaj novi hdd, i da imam dual boot?

p.s. još nešto bih hteo da naglasim, nemam dvd drive, pa ako ovo može da se odradi preko usb drive bilo bi odlično, ako ne... onda ću morati da nabavim jedan..

Poslednja izmena:
p.p.s. Evo pošto iščitavam naširoko o ovoj temi, dolazim do jednog konkretnog pitanja, za vas znalce...

Pošto kažu da u biosu prvo mora da se prebaci na AHCI kako bi mogao da počneš instalaciju mene zanima, kada bih raskačio taj hdd na kom mi je windows, i stavio na AHCI, da li bi mi to sjebalo boot windowsa negde u budućnosti kada bih uključivao taj hdd. I da li bih mogao da imam dual boot sa različitih hardova?

Volim ovako da izučavam novu oblast, tako da eto mene uskoro sa novim pitanjima... ako ima neko ko je voljan da odvoji po nekolko minuta malo da me upozna sa oblašću, da kada sednem da instaliram jednog dana, znam, šta, kako...

Nazad
Vrh Dno