Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

aha, svrbe me prsti za catri, no mislim da cu da probam prvo lion. pa ako je isti zvuk i kod njega - onda catri. kode tebe je zvuk bio OK? kod njega je slabiji od win-a barem 70%. jedva se cuje. cak i sa onim koji se jace cuje je katastrofalano slab zvuk.

aha, svrbe me prsti za catri, no mislim da cu da probam prvo lion. pa ako je isti zvuk i kod njega - onda catri. kode tebe je zvuk bio OK? kod njega je slabiji od win-a barem 70%. jedva se cuje. cak i sa onim koji se jace cuje je katastrofalano slab zvuk.

Sve je bilo totalno EXTRA i iz 1ve...

za 889a dovoljan je appleHDA kext i rollback na 10.6.2., sve to je u MultiBeast-u.

I kod mene na GA x38 HDA 889a radi zmajski dobro na 10.6.7.

probao sam dosta kextova i nista. ako vas ne mrzi sibnite mi na email da probam. tj. multibeast cu sam :)

Poslednja izmena:
Samo da se pohvalim,lion na dell 1525.

Prilozi

• Screen Shot 2011-11-02 at 7.20.21 PM.png
    Screen Shot 2011-11-02 at 7.20.21 PM.png
    838.1 KB · Pregleda: 67
  • Screen Shot 2011-11-02 at 7.20.46 PM.png
    Screen Shot 2011-11-02 at 7.20.46 PM.png
    781.1 KB · Pregleda: 59
  • Screen Shot 2011-11-02 at 7.25.01 PM.png
    Screen Shot 2011-11-02 at 7.25.01 PM.png
    729.7 KB · Pregleda: 62
Koji si instalacioni metod koristio i da li ti fercera vanila kernel ili si koristio neki modifikovani? To pitam zbog Dell Vostro A840 mašinice, koja odbija da butuje propisno originalni kernel...

za 889a dovoljan je appleHDA kext i rollback na 10.6.2., sve to je u MultiBeast-u.

probao i nece. elem na lion 10.7.1 radi kao zmaj, ali vec sa 10.7.2 nema teorije da proradi. potpupno maleran kodek u kombinaciji sa ovom plocom :)

Samo da se javnem sa Liona nakon friške instalacije!
Screen Shot 2011-11-04 at 12.47.55 AM.png
Upravo skidam 10.7.2 Combo da instaliram pa posle MultiBeast 4.0.3 Lion sve s DSDTom i ...

Javiću kako ide...

Negooo, znate li onaj vic: ŠTA RADE PILIĆI U KAFANI ??? :d:d:d:d:d

P.S. Koristio sam Unibeast za Lion sa tonymac sajta!

Pozdrav svima..
Posto sam totalno neupucen kada je mac softwere u pitanju, a imam problem, molio bi ako neko moze da ni pomogne.

Kupljeno je 3 kompjutera od jedne arhitektonske firme, ali postoji problem sa jednim, kada se upali stoji samo "jabuka" tj. Logo i nista se ne desava, da li je potrebno uraditi sistem ili postoji neka kombinacija tastera za logovanje?? Izvinjavam se sto nemam vise informacija, ali kompovi su i inostranstvu i ovo mi je samo receno telefonom. Hvala!

To ti je najbolje da odneses nekome ko ima servis za taj brend.Jednom sam se ja tako zeznuo pa kupio Power Mac G5 radio je punih 7 dana :D

Kako mi nije radio zvuk od poslednjeg update-a, svasta sam pokusavao i na kraju neki voodo i sad ne mrda od sivog ekrana sa logom na sredini!
Dal mora reinstal ili ima neka fora, taj multibeast mozda, mada je on vise za P55 ploce?

Kako mi nije radio zvuk od poslednjeg update-a, svasta sam pokusavao i na kraju neki voodo i sad ne mrda od sivog ekrana sa logom na sredini!
Dal mora reinstal ili ima neka fora, taj multibeast mozda, mada je on vise za P55 ploce?

Udji u verbose mode (google) i jednostavno obrisi kext koji mislis da pravi probleme - u tvom slucaju vrlo verovatno voodoo HDA. Reset i trebalo bi da radi.

Uf, malo sam tupav za Mac
Command dugme na win tastaturi?
gde se nalaze ti kextovi kod OSX?

Imam preko cameleona da biram:
boot
boot verbose
single user...
ali nece nijedan.

Dal mogu iz Wina preko mac drive-a da udjem u osx, nadjem odgovarajuci file-taj voodoo i rucno ga obrisem?

Možeš naravno! Instaliraj Mediafour.Mac.Drive i moći ćeš da pristupiš HFS particijama! Zatim uđi u System/Library/Extensions i odatle obriši VoodooHDA.kext... Restartuj mašinu i prilikom sledećeg butovanja izaberi ignore user cache iz menija ili jednostavno ukucaj -f

Probacu. Hvala

pomoc amdovaca, pokusavam da instaliram iatkos s3 na drugarov amd - phenom 690t, ga-ma790x-ds4 i ati saphire 6950. medjutim nesto mi ne ide.
sta treba u opcijama itakosa da stikliram, probao sam qoopz i `ati enabler` (ili kako se vecc zove)...

probao i nforce/via sata (koji znam da nema, ali...) qoopz 10.3.0 i pcj kernel. blokira se pri samom kraju, zamrzne spinning wheel - restart i nista.
amd je zilaviji nego sto sam mislio :smash:

probao i nforce/via sata (koji znam da nema, ali...) qoopz 10.3.0 i pcj kernel. blokira se pri samom kraju, zamrzne spinning wheel - restart i nista.

Mani se AMDa i Mac-a.
Uvek nesto nece raditi kako treba...

Samo Legacy Kernel tu igra, ako oće da odigra... ako neće, onda reci bye bye Mac OS-u.

DSDT takođe cenim jako bitna stavka koja možda može da popravi kompletan utisak kada su određene komponente u pitanju. Naravno ne bih znao više od ovoga, jer nemam AMD.

@neogeo - moram da probam :)
@vlada - legacy je kad ne stikliram nijedan kernel od onih opcionih?
ja sam njemu instalirao leoparda koji je fercerao, ali sam skapirao da ne moze sa novom grafickom - pa sam se bacio na snow

Poslednja izmena:
aha, ok. ali ja ne mogu uopste da startujem mac. pred kraj instalacije se blokira i cvr, ne mogu ni da udjem u njega. onaj qoopz pise da je za amd ali ne vredi. mozda da probam clean install metodu? ne iatkos nego retail verziju snowa? a bese lion uopste ne moze na AMD?

Pa nisam siguran kako to ide, ali mislim da je u principu jedina razlika tu u kernelu. Drugim rečima, AMD ne može da potera originalni Mac OS kernel, a intel može. Sve ostalo bi trebalo da je isto... ako i ima još neke razlike, onda ja zbilja ne znam šta bi to moglo da bude...

probacu trial and error, pa ako uspe, uspe. ako ne, cekace do i7... hvala :)

Potrebna mi je pomoc oko instalacije snow leopard-a iatkos s3v2 na dell studio 1535.

CPU:Intel core2duo 1.86MHz P965 chipset
RAM:3GB DDR2 533MHz
Grafika:X3100 Intel

Bilo bi pozeljno da neko napise koje opcije tacno da izaberem u Customize pre instalacije za ovaj moj laptop. Procitao sam na vise mesta da je izvodljivo bez prevelikih problema a video sam i nekoliko snimaka sa instaliranim MacOS X. Hvala unapred zeljnima da pomognu:)

Poslednja izmena:
Izvinjavam se na duplom postu ali nisam uspeo da editujem prethodni.

Ovako, uspeo sam da instaliram i boot-ujem SL na svom lapu i podigne sistem bez greski ali mi ne radi ekran... Muziku cujem pa cak i objasnjenje kako da podesim VoiceOver ili da izadjem sa ESC ali ekran crn... Kext na iatkosu sam izabrao bas za moju grafiku x3100 intel a probao sam i nekoliko stvari pri boot-ovanju kao -v, -x, -f, ahci=i386, GraphicsEnabler:Yes i No... Ima li bilo ko bilo kakvu ideju? Tri dana se zezam sa ovim i glupo je da sada odustanem...

Vrh Dno