Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Evo ga...

Prilozi

• AppleIntelPIIXATA.kext.zip
    71.5 KB · Pregleda: 41
Poslednja izmena:
Na prvom sajtu nema, a u drugom nigde ne pominje PATA, kaze da je to za SATA portove ko ima problem...

zašto kod instalacije snow leoparda nema srbije ili kao kod leoparda srbije i crne gore?

Zato što im je više muka da se mečkaju sa našim nazivima, čekaju dok se konačno odlučimo. Verovatno će biti korigovano u nekoj novoj instalaciji.

Da nisi nešto menjao u konfiguraciji ili u podešavanjima ploče? Ili radi ili ne, ne može sad 50-50. ;)

Poslednja izmena:
Juche probam starog Leoparda koji je na staroj plochi video PATA drajvove normalno, sada ni u njemu ne vidi, shto znachi da je fora u plochi, neke rade, nekima treba budzenje....

kod druga p43 chip set vidi pata bez ikakvih drajvera. nemam pojma.
moraces da izdvojish 1500 dingera :D ako imash slobodnih sata kontr.

ja sam morao na upgrade ploce koja ima 6 sata k.

1500 din za shta ? :) Nije problem ako uopshte postoji kombinacija, nisam cuo za adaptere PATA>SATA. Ja imam 6 konektora na plochi i jedan ESATA, a imam ukupno 5 uredjaja, a ni ne moraju svi da budu nakacheni.

Zato što im je više muka da se mečkaju sa našim nazivima, čekaju dok se konačno odlučimo. Verovatno će biti korigovano u nekoj novoj instalaciji.

Da nisi nešto menjao u konfiguraciji ili u podešavanjima ploče? Ili radi ili ne, ne može sad 50-50. ;)

Nista te nisam razumeo shta prichash :) Ovo je Retail Snow, nema nikakvog brchkanja i podeshavanja, samo sam instalirao pack za moju plochu koji sam nashao na insanely i sve radi iz prve, osim PATA drajvova :)

PATA drajvovi su radili na iPC instalaciji Leoparda na starom AMD hardveru, sada sam na Intelu sa P35 Gigabajtom i to sad vishe ne radi, ni u Leopardu ni u Snow-u.

Poslednja izmena:
1500 din za shta ? :) Nije problem ako uopshte postoji kombinacija, nisam cuo za adaptere PATA>SATA. Ja imam 6 konektora na plochi i jedan ESATA, a imam ukupno 5 uredjaja, a ni ne moraju svi da budu nakacheni.
pa koliko sam shvatio imash pata dvd. hm. tu je nesto cudno, kod drugara na p43 radi. mislim da to nema veze sa chip setom

Pa ochigledno je neki problem sa drajverom za kontroler. Nemam sad ni jedan PATA HDD da probam...

kupis jedan sata dvd i resio si problem :) ko zna sta je problem, probaj upadate firmware za taj pata dvd...

Ma to cu na kraju i da uradim, nego bez veze imam ovaj neki 116 ili koji vec Pionir, nisam narezao ni 50 diskova na njemu, ajde 108 moze i u djubre, preshao je jedno 30k :)

Kako da narezem .dmg fajl na PC-u. Imam retail instalaciju Snow Leoparda na HD-u ali nemam cime da narezem da isprobam kako radi. AnyToIso free verzija konvertuje samo diskove do 800mb.

@ima-li-koga-tu

10x

Vec sam koristio Power Iso za rezanje Tiger-a, pitam se samo kako sam to zaboravio :wall:

Koju verziju imas? Ja imam neku od 5,2 giga, to ne moze na 1DVD?

Aha, znaci mora dual!

Upravo, ja nikad nisam instalirao Mac OS sa optickog medija, uvek sa iPod-a ili externog harda :)

jel mi moze neko objasniti instalaciju ukratko instalaciju snow-a preko USB-a (o tome govorio iwcham na strani 3)? I sta znaci vanilla instalacija? citao sam preko nekih foruma al mi to sve :shock:

PS. ako ima neko linkic proveren, neka mi ga pls posalje na PM :Klanjanje

jel mi moze neko objasniti instalaciju ukratko instalaciju snow-a preko USB-a (o tome govorio iwcham na strani 3)? I sta znaci vanilla instalacija? citao sam preko nekih foruma al mi to sve :shock:

PS. ako ima neko linkic proveren, neka mi ga pls posalje na PM :Klanjanje

X2

i meni treba nesto, neki text, howto ili tutorial da stavim Leoparda na USB flesh, hteo gih da ga instaliram na netbook Acer Aspire One A0751h.

Pa, sto se tice Vanilla installa, npr:

http://lifehacker.com/5360150/install-snow-leopard-on-your-hackintosh-pc-no-hacking-required

Ovakav install ti garantuje da ces imati sistem koji nije nista sporiji ili nesigurniji od pravog mac-a, ali zato hardware mora da bude biran, tj. sto slicniji onome sto koristi pravi mac (proc, chipset, cak je pogodno da bude Gigabyte ploca, grafika...itd) ako ti hardware nije kompatibilan, ne gubi vreme. Ko zeli retail intall za Snow, nije lose da poseti insanelymac forum... Ja malo googlao i kupio Gigabyte p45 UD3LR (a svoju staru Biostar p35 utopio) Sada radi sve, update,power options, sleep.... Ako nece vas c2d/c2q snow, uradite slicno ko ja. Snow Leo je strava OS, vredi malo truda da bi se koristio :) Za mnostvo Gigabyte P45 ploca ima install-a gde se Retail instalacija snima na USB 8Gb, i potom na USB doda jedan paketic za tu plocu. Potom se bootue sa USB-a i instalira lakse nego Win. Po ulasku u Os nakon instalacije sve radi: zvuk, grafika, sve.....

Sve sto treba je da malo vise citate ovu temu.

Znam sajt, meni treba kratko neko da objasni a ne da se valjam po tom sajtu, zato sam i pitao ovde!
meni nije potrebno za netbook!

Zašto očekuješ sve na tacnu? I taj neko ko bi ti objasnio mora da ode na ovaj sajt, da pročita uputstvo lepo i polako i onda tebi da dođe da objasni, a ti dok čekaš odgovor možeš da odeš tamo i isto to da pročitaš.

Da dodam i ja svoju konfu iz profila u veoma uspešne hackintoshe:
Asus P5Q-PRO, C2D E7200, GF 9600GSO 768MB.

Na ovom kompu sam držao i Leopard iDeneb 10.5.6 i 10.5.8. Ovaj retail Snow je bolje uspeo. OS X mi je na posebnom GPT disku sa Chameleonom RC3. Od osnovnih neophodnik kextova u Extra/Extensions samo fakesmc, UUID i IOAHCIBlockStorageInjector.

Grafička je detektovana odma, nisam morao ništa da sređujem, mrežna radi full, zvuk radi sa VoodooHDA, ali ne radi mikrofon i poremeti se posle sleep-a. Restart i shutdown rade ko da je Mac pomoću DSDT GUI Patcher-a.

Ima problem sa tastaturom. Dok ne instaliram Logitech Control Centar u Keyboard Viewer-u je raspored sa Apple bežične. Sa LCC-om je kako treba. Napravio sam dva custom rasporeda pomoću Ukelele-a koji se ne prikazuju u meni-u za jezik na desnoj strani menubar-a kada se upali OS X nego moram svaki put da odem u Language & text da ih štikliram.

Ja mislim da sam imao dosta sreće, s obzirom da hackintosh nisam ni u ludilu imao na umu kad sam sklapao ovu konfu.

Jel ima sanse da neka verzija proradi na konfi iz potpisa? Tj. iz "Moja masina". ;)

Vrh Dno