Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Manite da placate rebel EFi. Odradite Vanilla install. Malo research, malo truda ali se definitivno ispalti. Ja sam odradio USB install varijantu snow leoparda i leti!!!!!! (vec mesec dana ne koristim win uopste. Imam wow na snowy i to je to :) )Update na 10.6.2 bez problema takodje... Nemojte da instalirate distro Snow leopard koji nosi oznaku OSX Snow leopard universal jer ne valja. Samo na insanelymac forum i neki Vanilla install ;)

Poslednja izmena:
Moze i sa vec postojece leopard particije da se insralira vanilla, nez usba

Da, moze i tako, ali ovo mi je bilo elegantnije resenje i manje posla za moju plocu. Kada spremim USb, po instaliranju bootujem u OS X u fullu, jedini posao mi je da prebacim sa headphones na internal speekers, i to je to.

Nije baš sjajno rešenje, jer posle instalacije Retail Snow Leopard-a na mašinu iz potpisa, aplikacija traži registraciju. Koliko sam shvatio na sajtu, daju ti par sati da sve testiraš, ali ništa od toga. Poslužila mi je da boot-ujem Retail DVD i da ga instaliram. Sve radi iz cuga sem zvučne i rezolucija je zezala (bocnuo sam matoru GF6600) ali sam dodao prvi kext na koji sam naišao za grafiku i sada je OK.

E sad mene zanima jel imao neko problema sa gašenjem i restartom kompa? Meni jednostavno neće da se ugasi. Ugasi monitor, ali komp ostane upaljen.

Pre ovoga sam koristio MacBook, ali ovo prosto razvaljuje koliko brzo radi. Definitivno se vredi malo pomučiti oko instalacije i podešavanja.

Update-ovao sam sistem na 10.6.1 i sve je prošlo OK.

Empire Efi je kazu bolja alternativa od rebela i plus je besplatan

http://prasys.co.cc/tag/empire-efi/

Instalirah nekako SL, i kada sam uradio update na 10.6.1, toliko je puklo da odmah posle boota stane i kaze restartuj. Neshto kaze u stilu da mi se cpuid ne slaze sa verzijom kernela, ma shta to znachilo :)

Instalirao sam sve ponovo ali ne smem da radim update, ako neko zna fazon, nek vikne :) Plocha je Gigabyte P35 DS3.

Instalirah nekako SL, i kada sam uradio update na 10.6.1, toliko je puklo da odmah posle boota stane i kaze restartuj. Neshto kaze u stilu da mi se cpuid ne slaze sa verzijom kernela, ma shta to znachilo :)

Instalirao sam sve ponovo ali ne smem da radim update, ako neko zna fazon, nek vikne :) Plocha je Gigabyte P35 DS3.
koja je razlika izmedju leoparda i snow l?
jel ono, tresla se gora rodio se mish?
citao sam na apple sajtu, ali citao sam i na raznim sajtovima svasta, `samo ti update na noviju verziju i mashina ima da leti`...pa i ne bude bash tako.
treba da napravimo neki bench izmedju aplikacija u winu, leop i sleop

Pa recimo meni se Snow podize duplo brze nego Leopard, i to je dovoljno :) Drugo, imao sam problema sa grafikom u Photoshopu, sada to radi. Ima gomila caka i forica koje su sredjene i koje ce nekom da znache, a nekom ne :) Ja sam ga najvishe instalirao zato shto je retail, ochekujuci da mogu update, ali ne mogu, valjda za to postoji neki fix...

Ako si odradio neki od Vanilla install-a, update mora da radi, a ako si skinuo neki distro, onda nece. kod mene se updatovalo na 10.6.2 opusteno...

Pa shto ne rekoste, ja reko da instaliram najchistiji moguci sistem da bi to radilo :)

Daj neki tutorial kako se instalira to preko Vanile :)

Dajte i recite koji SnowLeo da skinem, skidao sam neke ali im ne radi Boot pa treba neko majmunisanje sa par diskova, i to mi nije htelo, pa ne bih da previse gubim vreme, vec da predjem na stvar.

Pa, sto se tice Vanilla installa, npr:

http://lifehacker.com/5360150/install-snow-leopard-on-your-hackintosh-pc-no-hacking-required

Ovakav install ti garantuje da ces imati sistem koji nije nista sporiji ili nesigurniji od pravog mac-a, ali zato hardware mora da bude biran, tj. sto slicniji onome sto koristi pravi mac (proc, chipset, cak je pogodno da bude Gigabyte ploca, grafika...itd) ako ti hardware nije kompatibilan, ne gubi vreme. Ko zeli retail intall za Snow, nije lose da poseti insanelymac forum... Ja malo googlao i kupio Gigabyte p45 UD3LR (a svoju staru Biostar p35 utopio) Sada radi sve, update,power options, sleep.... Ako nece vas c2d/c2q snow, uradite slicno ko ja. Snow Leo je strava OS, vredi malo truda da bi se koristio :) Za mnostvo Gigabyte P45 ploca ima install-a gde se Retail instalacija snima na USB 8Gb, i potom na USB doda jedan paketic za tu plocu. Potom se bootue sa USB-a i instalira lakse nego Win. Po ulasku u Os nakon instalacije sve radi: zvuk, grafika, sve.....

Poslednja izmena:
A sta sa ovim korakom? :)

• Another Mac to prepare your thumb drive. (You'll only need this other Mac for a few steps. I used my MacBook Pro, but you could also borrow a friend's for an hour or so, too.)

To ti je jako cudan naziv (thumb) za Flesh drajv (engleski jezik je jad i beda baj d vej), to ako zelis da instaliras preko flesha onda treba iz nekog drugog Mac-a da ubacis image od SnowLeoparda na flesku. A na gore linku imas i Youtube klip kako se to tacno radi.

A jedno pitanje, nigde ne nalazim da iko prica o grafici? Sta je sa drajverima za grafiku? Npr standardne 3850,4850 i slicno?

Poslednja izmena:
To ti je jako cudan naziv (thumb) za Flesh drajv (engleski jezik je jad i beda baj d vej), to ako zelis da instaliras preko flesha onda treba iz nekog drugog Mac-a da ubacis image od SnowLeoparda na flesku. A na gore linku imas i Youtube klip kako se to tacno radi.

Pa da, upravo je u tome stvar - mora preko Mac-a, koliko sam razumeo. Sta ako nemas Mac pri ruci? :)

Poslednja izmena:
ja imam p43 chip set, ne znam dali je to OK, probao sam davno ovaj tutorijal i zaglavio sam se negde. snow mi nesto ne ide, moracu da se zadovoljim obicnim leopardom
ako nemash mek pri ruci vidim da ima snowl koji staje na dvd5 sa posebnim boot iso cd fajlom. a mislim ko danas nema leoparda u bootu :D

Poslednja izmena:
Da bre thumb drive - jadno zvuci.
ne mora za restore SL image da se koristi drugi mac (naravno) Ja sam imao instaliran iDeneb 10.5.8 na drugom hdd, pa sam pomocu njega odradio image restore :)

I dalje mu treba Mac da bi to odradio, zato je trt. :)

izvini, ali nije trt :)

Tek sad vidim da PATA DVD nece da radi u SLu :) Jel ima neki fix za to ? :)

Radi PATA DVD, ali ga Leopard ne konstatuje dok ne ubaciš disk unutra...

Pojavi mi se gore ali ne mountuje nishta. Probao sam vishe diskova, nije problem sa chitanjem..

Hajd' malo bolje opiši šta ti se dešava, jerbo ja nemam nikakvih problema sa PATA DVD uređajem na hackintosh-u...

Istripovao sam se da ga vidi gore u menu baru, to je bio drugi drajv koji je SATA.

Znachi PATA ne vidi uopshte. Gledao sam po Insanelymac i vidim da je potreban neki kext da bi to radilo u SLu. U Leopardu mi je radilo normalno, SL nisam ni mogao da instaliram bez SATA drajva..

Samo da javim da Gainward 9800GT 512MB radi u SL retailu bez ikakvih specijalnih drajvera i budzenja (pre toga je bio 7600GT), poshto vidim da su svi morali da se zezaju. Samo sam ubo karticu i butovao je u ispravnoj rezoluciji, QE/CI takodje radi...

Odlicno, sad znam sta moram da pazarim. Hvala na tip-u.

Josh uvek nisam uspeo da namestim PATA DVD u SLu. Vidim na insanelymac forumu ima puno ljudi koji imaju isti problem i ne uspevaju da nadju reshenje. Probao sam neki kext, ali i pre restarta mi iskache poruka da on ne radi iz nekog razloga...

Ma nisam ja nashao bilo koji kext, nego onaj koji bi trebao da reshi bash ovaj problem :)

Vrh Dno