Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

otkad imam nvidiu (9800gt 512mb ddr3) sve mi se zbrckalo. sa atijem je sve ferceralo bez pomuke. sada nikako da uspem...
zapravo sta je problem. butovanje samo moze uz iboot nvidia ili kakewalk. svasta sam probao i nece. grafiku mi ne propoznaje. a sa boot diskom je sve OK? (sa iboot nvidia mi cak i zvuk radi iz prve bez drajvera kao i grafika na snow leopardu, ali isto samo ako boot sa njim).
do interneta mi treba ~10km, takoda cu da citam preko gprs, ako uspem :)

Poslednja izmena:
Ako ti je sa iBoot-om sve OK onda možeš da kopiraš sadržaj tog diska na hard. Znači kextove u folderu Extras/Extensions i onaj boot.plist fajl. Na tom iBoot disku imaš jedan DMG fajl, to je image RAM diska (a RAM disk se pravi da bi mogao da izbaciš CD iz drajva, a da Chameleon ostane pokrenut) i u njemu se nalaze stvari koje treba da kopiraš na hard disk.

Leopard 10.5.8 instaliran bez ikakvih problema na AMD 890GX/850 čipsetu.
Instalacija pokrenuta sa SATA DVDRWa koji je u BIOSu setovan kao IDE mod (a ne kao AHCI!!!)!

Jedino što sam morao naknadno da prčkam jeste LAN driver koji sam greškom pdabrao u izboru drajvera i morao sam naknadno da stavim VoodooHDA.kext v0.2.61 ili tako nekako zbog ALC892 zvuka...

Poslednja izmena:
Leopard 10.5.8 instaliran bez ikakvih problema na AMD 890GX/850 čipsetu.
Instalacija pokrenuta sa SATA DVDRWa koji je u BIOSu setovan kao IDE mod (a ne kao AHCI!!!)!

Jedino što sam morao naknadno da prčkam jeste LAN driver koji sam greškom pdabrao u izboru drajvera i morao sam naknadno da stavim VoodooHDA.kext v0.2.61 ili tako nekako zbog ALC892 zvuka...

Prijatelju ti kako si krenuo još malo ćeš i na toster instalirati Mac OS. :)

Pozdrav i Svaka Čast

@rushko:

Max radi sasvim normalno a evo i slike koja pokazuje izkonvertovane fajlove (iz mp3 u mp4a): Picture 2.png.

Poslednja izmena:
Super, meni jedino taj app nije radio na 10.5.8/AMD690G. Inace alal veru na izboru muzike, moj omiljeni bend, tj. jedan od njih. :)

Super, meni jedino taj app nije radio na 10.5.8/AMD690G. Inace alal veru na izboru muzike, moj omiljeni bend, tj. jedan od njih. :)

Ja sam već "mator" ali i dalje slušam dobru muziku na kojoj sam odrastao :d:d:d... (obožavam viski i opojne droge i je....m samo žene koje briju noge, jer ja sam Balkan Boy :smoke: (orig Rambo Amadeus)). ;)

Poslednja izmena:
Ma idi covece, odlepih uz youtube celo jutro slusajuci The Cult :)

POTREBNA POMOĆ!!!

Naime, o čemu se radi.
Od kada sam namestio sistem LAN mi proradi iz svakog 2gog boota. Prvi put kada uključim komp, podigne se sistem sasvim normalno ali nema interneta (LAN konekcija je prema System Preferences - Network sasvim normalna i pored Etherneta svetli zelena "lampica"). Pokušavao sam da promenim podešavanja pa onda da vratim stara setovanja ali uvek isto. Onda restartujem komp, ponovo podignem Leoparda i internet radi sasvim normalno, i tako svaki put!!! :wall::crash:

Može li mi neko pomoći da izlečim Leoparda???

Poslednja izmena:
Koji program za OS X radi isto sto i MacDrive za Win ( pristup NTFS particijama)?

Naravno ovo važi za bilo koje NTFS particije, i na internom hard disku, ne samo ne eksternim memorijama.

p.s. Neo, zar ti ne zvuči malo nakaradno moj nick u rečenici, a bez padeža. Ili dodaj padež (koristeći crtu) na ceo nick, ili piši normalno ime. ;):wave: Ja svaki put pišem Kovač umesto kovacm.

Poslednja izmena:
Naravno ovo važi za bilo koje NTFS particije, i na internom hard disku, ne samo ne eksternim memorijama.

p.s. Neo, zar ti ne zvuči malo nakaradno moj nick u rečenici, a bez padeža. Ili dodaj padež (koristeći crtu) na ceo nick, ili piši normalno ime. ;):wave: Ja svaki put pišem Kovač umesto kovacm.

O K :)

Jel ima sanse da na verziji 10.5.2 nateram GTX 260 da radi? 10.5.2 je jedino sto sam za sada uspeo da instaliram i da radi

Problem. Radio sam instalaciju preko iDeneb lite 1.6 (mac os x 10.5.8), instalirao, i sad kad trwba da otkucam -s, pa onda mount -uw / , i posle passwd root, kaze unknown command. Kako ovo da resim?
Hvala!

Sent from my iPod touch using Tapatalk

Zaboravih da kazem i da kaze da je disk write protected. Inace, da li mogu da probam da preko disk utilities formatiram particiju gde mi je windows i tamo probam da instaliram mac os x? Kada namestim da mi prvi boot device bude hard disk, izbaci mi gresku boot0: error.

Oke resip sam i ovo, ali sad imam problem kad pokrenem mac osx, stoji mi jabuka, ispod se vrti onaj krug, i posle kad se pokrene dobijem neku iskrzanu sliku, nista ne vidim, kursor mi je velika plava kockica, i tako...

Sorry na cetvorostrukom postu, ali svakih par sati nesto malo uznapredujem. xD :D
Uspeo sam da pokrenem MAC OS X u safe modeu. Ako pokusam redovno da ga pokrenem nece da radi, ili monitor ode u power saving mode, ili se pojavi isto kao u gore pomenutom postu...
Neka ispomoc? xD

Fali ti string za grafiku. Ako ti je graficka iz potpisa onda to mozes resiti prilicno lako. Potrazi na netu recimo EFIStudio EXTENDED pa iz njega odradi string za svoju graficku...

Oke. Hvala. Sad cu da probam to, jeste graficka iz potpisa. Obrisao sam mac osx, pa sam nabacio win 7 opet, ali sam ostavio particiju posebnu za mac osx. Javljam rezultate. :)
Kad sam gledao onaj system preferences, sta li je u mac osx u safe modeu, sve mi je detektovao sem drajvera za zvuk, tj, zvuk nisam imao. Ali oke. I to se da resiti. :D Bitno da krene da funkcionise normalno. Javljam rezultate kad zavrsim. :)

Koliko vidim za zavuk ce ti trebati voodooHDA.kext

Premda ne bi bilo lose da prvo isprobas ovo: Realtek ALC883 for Leopard

[edit]

Obavezno izradi DSDT i stavi ga u root/Extra DSDTpatcherGUI

Fajl mora biti ispisan velikim slovima. Znaci promeni ga iz dsdt.aml u DSDT.aml

Poslednja izmena:
I kako sad, udjem u leopard preko safe modea, i tamo to namestim, je l'? Izabrao sam graficku karticu moju, stisnuo ok, i opet isti problem. Prvo se pojavi jabuka, ispod nje se vrti onaj kruzic, i onda se komp restartuje valjda, tj. monitor ode u power saving mode, kao da se ugasio komp, a komp jos uvek radi.
Sad cu probati ove drajvere za zvuk. :)

Iz EFIstudija procedura je sledeca. Izaberes iz spiska graficku karticu koju imas, zatim kliknes na add device i zatim write to com.apple.boot.plist

Ako ti to ne upali iz prve onda vidi da instaliras jos neki enabler za grafiku... Nisam 100% siguran kako ide za NVidiu jer ja imam Ati...

Malo napretka. :)
Instalirao sam drajvere za zvuk, i izgleda da rade, ovo sto si mi rekao za graficku je izgleda isto funkcionisalo, doduse delimicno. Sada mi ne ode monitor u power saving mode, nego mi prikaze desktop na mac os x sa mesanim debelim crnim i zelenim linijama (zelen je wallpaper), a kursor je veliki plavi kvadrat. Sad cu probati neke druge enablere za graficku sto si mi preporucio.
Hvala na pomoci! :) Mozda i uspem da pokrenem. ^^

E sad sam video odgovor. Pozdrav iz Safarija. :D
Pobrisao sam kext fajlove za ATI I NVidia kartice, skinuo neki NV easy enabler, tako nesto se zove, ubacio kext file, ukucao pass od accounta, restartovao komp, i sad radi.
Hvala puno na pomoci, konacno mogu da bar ovako uzivam u carima Mac os x-a. :D

Vrh Dno