Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Ajde probacu to sa grafickom.

A to za net...

Nije mi problem ni ponovo da instaliram Leopard, ali mi samo recite gde da izaberem takve stvari prilikom instalacije jer nisam nasao to nigde?

Hvala ljudi!

Malopre sam skako kao ludak od srece po svojoj sobi :)

Sve mi radi out of the box :smoke:

Evo par informacija ako ce nekom biti od koristi:

Masina koja pokrece Leopard 10.5.2 Kalyway je dole u ptofilu tako da ne nabrajam.
Od kustomizacije izaberite Nvidia320 to je drajver za graficku, kernel nforce 922. Zvuk nisam dirao on radi default i to odlicno se cuje, cak za nijansu jasnije nego pod Linux-om.
Rezolucija mi se defult namestila sa odgovarajucim drajverom na optimalnu za moj 20" monitor dakle 1680x1050 sa RR od 60hz.

problem je bio internet koji je video dva integrisana lan eth porta na ploci ali nikako nije mogao da dobije preko DHCP od rutera parametre i cas je bio signal cas nije, nije hteo ni USB da radi ista prica nesto se kolje sam sa sobom. Zatim sam se dosetio i iz podruma kuce izvadio neku staru RTL8139D Ethener adapter ubo' ga u slot od maticen ubo LAN kabl od sbb kablovskog rutera podigao ovu "Mackicku" i otkucao vam ovu poruku :banana:

Ukoliko neko poseduje slicnu ili istu konfiguraciju kao ja slobodno neka me kontaktira na mejl ili na PP radu cu mu pomoci i dati mu savet kako da instalira Kalyway.

P.S. Ne radite update na 10.5.3 jer ce da zabode :wall: bar na mojoj konfiguraciji.

POOOOOZDRAV :wave:

Mala dopuna>

Ko poseduje maticnu plocu Asus P5N32-E SLI i ima kablovski modem/ruter koji povezuje preko USB 2.0 prikljucka, neka utakne na maticnoj ploci u teci od 4 USB porta na maticnoj jer jedno na tom portu radi ruter.

:)

Veorvao ti meni ili ne ali jeste :wall:

2 Dana lupam glavu oko USB portova, na mojoj matičnoj kao konj poslednji i ubijam se od mozganja ZASTo i ZASTO nece da radi prost i jednostavan USB modem, kada moze da rade mis, tastatura, skener i hp štampač...

Ne mrzi me, odem kod sestre u sobu i na njen komp instaliram Leopard-a (imamo iste konfiguracije), sve korektno i SBB modem nece ni u jedan USB port vec samo u onaj 3 po redu na maticnoj, i to je to.

Na mom racunaru imam 4 USB porta na maticnoj, 2 USB porta na vrhu kućišta i 6 USB portova na zadnjem delu racunara. NI NA JEDNOM NIJE HTEO DA RADI OSIM NA famoznom trecem USB na maticnoj.

Uglavnom svo to cimanje i akanje oko Mac-ovog OS-a se možda i isplati, jer sada debelo još više razmišljam da prodam ovaj moj racunar za neke pare, pomucim se malo i kupim 24" iMac-a i BOG da me vidi.

Pored standardnog Photoshop-a koji radi besprekorno na leopardu, oduševio me je iLife i iWork kao i finalCUT, dosta sam čitao o njima, ali da su toooooliko dobir, pouzdani i jednostavni nisam znao.

Definitivno do kraja ove godine uzimam iMac 24". :wave:

I ja bih kada bih imao kinte (ali samo mozda). Medjutim, kada se setim vremena Apple IIc kog sa imao i muka oko njega i ... nesto ne bih vise. Neka, hvala im. Jbs ti kompaniju koja razvija OS za striktno namenjen hardver a ne za siroke narodne mase. Lako je njima (Apple) da odrade optimizaciju i da sve to funkcionanise besprekorno. A da ne pricam koje graficke stavljaju u svoje makine itd. Zasto? Negde sam cuo da stite svoje musterije od naglog napretka tehnologije...:d:d:d:d:d:d

Ovo nije odgovor vec u stvari PITANJE ???

- Kako da na novoj makini odradim instalaciju Leo4All ? Pokusavao sam i pokusavao i pokusavao i ...! Instalacija koju sam imao je odradjena na ASUS P5K Pro iz prve i zamenom graficke a sa doticnim ASUSom sve je radilo osim VGA moda u 1440x900 jer je bila HD 4850. Nakon toga sam zamenio i mobo i graficku tako da je to konfa iz Moja Makina i sa njiom sam takodje podigao vec postojecu instalaciju osx86'ice. Sve je radilo normalno osim grafike jer sam u medjuvremenu zeznuo Radeon drajvere.
Napravim se pametan i obrisem particiju pa odradim pripreme za friskhku instalaciju. Sve to prodje lepo i zavrsi se instalacija do kraja i napise da je Install odradjen OK i Restart. Medjutim posle restarta, kada treba da se butuje napise kratko i jasno HFS+ partition error.. ***, taman sam uhvatio caku za instalaciju i sada opet neki ku... nece. Moze lli mi neko pomoci da shvatim gde gresim i kako da sa ovom plocom odradim instalaciju jer sam se navuko na MacOS... Kontaktirao sam korisnika MUSTANG na pp ali se ne javlja...

HEEEELLLLLP bre !!!

Moraš da postaviš particiju na Active iz nekog programa koji barata particijama.

Kada sam instalirao leo4all izabrao sam ADI 1988 za zvuk, ali ne radi. Jel može neko da objasni kako da namestim da radi.

RADI, RADI, RADI...

***, koji sam ja ronmo. U Visti imam instaliran EasyBCD prog koji pravi boot loader i preuzima primat nad Vista loaderom i pravi njesra u sistemu. Kada sam se vratio na njega i tako ucitao MacOS sve radi bez greske...!!!

HVALA (samom sebi) i pozz.

Evo da podijelim neka iskustva sa vama:
Instalirao sam Kaly 10.5.2 i sve je ok. Onda sam pomoću Carbon Copy clonera http://www.bombich.com/software/ccc.html klonirao particiju i poslije toga na novom disku (stari sam isključio da imam ako pođe što naopako jer sam instalirao brdo programa a bilo mi je muka da sve to ponovo radim) sam instalirao Kalyway 10.5.3 combo update http://btjunkie.org/torrent/Mac-OS-.../4486427377d2b68556686140a23ce05c07a661ed3696 i odabrao vanilla 9.3. Na kraju sam preko software update stavio 10.5.4 i vanilla 9.4 i (za)sad sve radi OK. Ako nekome treba ne[to dodatno, neka pita, mada sve ima na insanelymac.

večeras sam instalirala leo4all. nije mi pronašao zvučnu (integrisanu) niti bežični net. laik sam i ne znam gde da čačkam. radio je posle instalacije, ali neće da učita posle restarta. zaglavi se na plavom ekranu baš pre nego što treba da prikaže sistem. moj utisak je da je sporiji od xp i neće da otvori program ako ne pritisnem tačno na ikonu. sad se mučim kako da izbrišem particiju. izem im zaštitu... :mad:

Ne znam sta si ocekivao/la ali je ovo totalno drugacije od XPa. Sam ti svakako nece pronaci drajvere. Potrudi se malo i uspeh je zagarantovan. :)

Evo i ja da se javim sa Leoparda (na PC-ju). Nakon malo cackanja, uspeo sam da instaliram Sagem USB adsl modem (Eunet adsl) , ovo pisem iz Safarija.

Sad da vidim sta cu sa zvucnom, grafickom itd.. :)

Poz

Zvuk ti nije problem, juri na insanly-ju AzzilaHD drajver, a za grafiku ces se snaci na istom mestu ;)

Evo i ja da se javim sa Leoparda (na PC-ju). Nakon malo cackanja, uspeo sam da instaliram Sagem USB adsl modem (Eunet adsl) , ovo pisem iz Safarija.

Sad da vidim sta cu sa zvucnom, grafickom itd.. :)

Poz

Mogao bi da kazes i kako, bice korisno za buduce Mac korisnike :p

evo malog preseka teme
ako nekom treba,
jer ja sam je procitao od pocetka
i napravio malu skriptu :) od pitanja i odgovora.

e sad po temi sam zakljucio da je najbolje instalirati klayway,
da li dobro mislim ili se varam?
ali nekako me najvise privlaci Leo4all, vidim aktuelna je verzija 3,.
sta mislite o tome?

EDIT:
poasto attachment ne radi

evo ga ovde:

http://rapidshare.com/files/142007576/Leopard_2_PC.rar.html

Poslednja izmena:
Meni je najbolje i najduže radio Kalyway 10.5.1 ako ne računamo Tigriće :)
A Leo4All mnogi savetuju ali meni nije nešto. Ja bi se ipak držao Kalyway-a! :wave:

Skinuo sam Leo4All V3 i naravno da imam problem kao i sa V2 :wall:

Znachi nishta bez AHCI moda a to moja plocha nepodrzava... Pisao sam o tome... Ali samo mi nije jasno kako onda prodje instalacija bez problema kad je HDD u IDE modu a nece da bootuje osim ako se HDD neprebaci u AHCI ??
Inache mashina je iz potpisa a HDD je SATA od 160 GB...

Znachi probao sam:
-Flat Image
-Kalyway 10.5.1
-Leo4All V2
-Leo4All V3

i nijedan neradi :( Zadnja tri izbacuju greshku kao gore na slici a onaj prvi zapuca prilikom boota...

Shta mi josh preostaje ?? Gde greshim ?? Mozda neka opcija za HDD je meni ukljuchena/iskljuchena a netreba da bude ?? Kako su skoro svi uspeli da instaliraju na SATA HDD koji im je u IDE modu ?? ili kako su uopshte uspeli da instaliraju na IDE HDD kad meni instalacija uopshte nevidi IDE HDD ?? Jel vredi da skidam Leo4All V4 BETA ?? :wall:

Poslednja izmena:
i nijedan neradi :( Zadnja tri izbacuju greshku kao gore na slici a onaj prvi zapuca prilikom boota...

Shta mi josh preostaje ?? Gde greshim ?? Mozda neka opcija za HDD je meni ukljuchena/iskljuchena a netreba da bude ?? Kako su skoro svi uspeli da instaliraju na SATA HDD koji im je u IDE modu ?? ili kako su uopshte uspeli da instaliraju na IDE HDD kad meni instalacija uopshte nevidi IDE HDD ?? Jel vredi da skidam Leo4All V4 BETA ?? :wall:

Gresis u tome sto i dalje drzis tu Biostarku. Eto, to ti je najveca greska. Prodaj je. Za iste pare kupi lepo GA-P31-DS3L i nauzivaj se u svim carima Mac OS Xa. Na MSI plocama takodje ne moze nikako da se odradi instalacija... Znaci GA ili ASUS. Na lupaj vise glavu zasto nece. Uradi sta sam ti rekao i videces...

pozz

i evo proslo je skoro godinu dana od kad sam otvorio ovaj topic...:)

zbog tamo nekih okolnosti opet sam primoran da stavim macintosh na moju PC mashinu... e sad me zanima sta da stavim od ovih novih (iAtkos, Kalyway ili Leo4All).. kakva su vasa iskustva koji najbolje radi?

Onaj koji ti proradi iz 1ve je najbolja instalacija... ;)

Skinuh Leo4All V3 i izbacuje ovo nakon što izlista drivere, pre početka instalacije:

d69ed94c29.jpg

Možda je problem HDD?

Evo da podijelim neka iskustva sa vama:
Instalirao sam Kaly 10.5.2 i sve je ok. Onda sam pomoću Carbon Copy clonera http://www.bombich.com/software/ccc.html klonirao particiju i poslije toga na novom disku (stari sam isključio da imam ako pođe što naopako jer sam instalirao brdo programa a bilo mi je muka da sve to ponovo radim) sam instalirao Kalyway 10.5.3 combo update http://btjunkie.org/torrent/Mac-OS-.../4486427377d2b68556686140a23ce05c07a661ed3696 i odabrao vanilla 9.3. Na kraju sam preko software update stavio 10.5.4 i vanilla 9.4 i (za)sad sve radi OK. Ako nekome treba ne[to dodatno, neka pita, mada sve ima na insanelymac.

nakon 10.5.3 10.5.4 upate-a sam izgubio Open GL podrsku na mojoj eVGA 8800GTS 320 kartici... al nakon tri sata izcitavanja raznih foruma sam reshio i to :)

leopard razbija kako radi na mashini iz potpisa.. bukvalno swe sljaka... na xbench-u ima mnogo vishe bodova nego moj crni macbook 13 !:)

Vrh Dno