Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

nabavio sam "amd" verziju, tj Zephyroth release, tj Zephyroth je tip koji je prepravio leoparda za svoj amd x2 sistem.
imam s754 socket i probao sam instalirati ali pri kraju mi pravi problem, kernel nesto .... fora je sto moram patchovati kernel za sse2.
ako nekom treba narezacu mu.
odo dalje da testiram :D

Poslednja izmena:
Cemu sluzi efi? Imam leoparda flat instliranog ali ssam nasao taj neki novi efi 8 pa neznam sta on donosi i dal da ga stavim? Moze neko da mi objasni kako da instaliram drajvere za graficku i lan? Nasao sam nesto na net-u ali neznam kako da ih instaliram.:mad:

Evo jos jednog problematicnog ovde. Ja se zadnja 3 dana bakcem sa razlicitim instalacijama OSxa ... napokon je juce proradio Leopard na mom starom desktopu. Nije bilo nikakvih vecih problema a koristio sam ToH disk koji sam skino sa rapida.

Samo ne bootuje nego mora malo da se cacne rucno i onda radi... znam kako ako nekom treba pomoc.

Ali ono sto mi nije jasno, a nadao sam se da ce neko od vas znati, je zasto mi dovraga ne radi zvuk? I zasto mi ne radi graficka kako treba?
U pitanju je HP-ove desktop baziran na Intelovim chipsetom. Evo detalja ako neko moze da pomogne:

Graf: Intel 82865G Graphic - 0x25728086
Sound: AC'97 (ICH5) 82801EB - 0x24d58086

Sound card ID je vec unesen u originalne AppleAC97Intell kext i navodno je nasao zvucnu al nema zvuka i ne mogu da podesavam volume.
Graphic radi samo na rezoluciji 1024x768 :shock: na monitoru od 19"#

Ajd ako se neko razume... ja odo da napravim pauzu.

Instalirao flat i poslije mnogo cackanja i trazenja po insanelymac forumu uspio sam da povecam particiju na disku, po ono uputstvu koje je dato ranije u ovom postu. Stavio i CS3 i ilife, updateovao ilife i sve radi ok (osim "preslikavanja" kursora na gma950) pa me interesuju dvije stvari: mogu li i kako da stavim update 10.5.1 na hackintosh i mogu li da kloniram cijeli disk?

pa me interesuju dvije stvari: mogu li i kako da stavim update 10.5.1 na hackintosh i mogu li da kloniram cijeli disk?

imas uputstvo za update na insanelymac forumu za update. CITAJ uputstvo kako treba. Ja sam moj updatovao sinoc ne citejuci celo uputstvo i sad evo instaliram sve iz pocetka posto sam ga skenjo (da prostis).

jel se igra neko sa ovim...?

ja sam uspeshno instalirao sve komponente i sve radi kao sat na ploci ASUS P5K-E.. (lan, sata, audio, wifi, grafika, sve sve radi uz malo prepravki i podesavanja)

koristio sam BrasilMac instalaciju sa demona spakovan na 2.5GB (kad se raspakuje oko 17GB) instalacija bez DVD-a...

ako nekom treba tutorial javite...

I kako ti radi Logic? ,)

Drugar zivi u inostranstvu pa me zamolio da izlozim njegov problem. Ukoliko je neko imao slicno iskustvo i nasao resenje, bicu mu zahvalan da ga podeli:

"Probao sam da instaliram Mac OS X vise puta na moj racunar i do sada nijednom nisam uspeo.
Zadnje sam probao Leopard da instaliram. Nabavio sam verziju koja ide na jedan dvd. Pri samom podizanju instalacije mi stane i izbaci poruku - FireWire unable to determine security-mode, detaulting to full-secure.

Probao sam u google da nadjem resenje za moj problem i kad pocnem u friefoxu u prozoru za pretragu da kucam tu gresku koju mi je prijavio prepozna je i odmah mi daje onu mogucnost da sam dovrsi tako da sigurno i drugi imaju problema sa tim. To sto sam uspeo da nadjem na netu mi nije pomoglo da instaliram.

Imam sledecu konfiguraciju:

ASUS p5b deluxe
Intel c2d 6300
Corsair xms 800 2gb
3x wd 500 sata 2
Dvd rw pioneer sata
MSI 7800 gt
Viewsonic wx2025

Unapred hvala na pomoci"

Izasao je iATKOS v1.0i i sada stvarno, nije fake, velicina je 2.09 Gb.

"The Mighty iATKOS v1.0 is released...
Here is a screenshot of iATKOS running with speedstep kernel and EFI bootloader:"

Poslednja izmena:
aaaaaaaaaaaaaa
odma skidam :D
jel probao neko? i koju amd konfu ima ?

Poslednja izmena:
Hoće li to čudo raditi na mojoj mašini? S obzirom da nije C2D :S:

@DuleC tebi ce raditi bez problema za razliku od amd-a,
ali ovo izgleda ne radi na amd-u, pa *** ovo su pravili samo zbog amd-a,.... jel neko probao ?

@miljenko: verzije za AMD se duže čekaju. Intel ima prednost, tako je bilo za svaku verziju.

Hardware compatibility lista je totalno prazna :(
Da li ima neko neki bolji izvor informacija o kompatibilnosti?

Ajde kad neko to proba kako treba nek ostavi utiske ovde... da ne skidamo bezveze. Posto meni za sad radi ToH verzija kako treba... skoro. Al rado cu updatovati na 10.5.1 ako ovo valja.

@matrix: hoće li ova verzija moći da se instalira na posebnu particiju na HDDu, pa da imam i Dual Boot, jer nemam dva HDDa?

Pa mogla je i stara verzija da se instalira na drugu particiju. Imaš jedan lep video tutorial o tome kako se radi pomoću Acronis-a!

Ja sam do sada tako imao instaliranog uphuck 10.4.9 i XP, (neko vreme i vistu).
Koristio sam Acronis-ov boot loader, a vidim da vecina koriste Darwin bootloader.
Imas na onom njihovom forumu detaljna uputsva.

Download ide brzo, meni je došao do 37.2%. Ali za ostatak ću da se načekam... Ima samo 5 sidera, od kojih sam zakačen na 0 :(

I da. Prvo ide za Intel i ovo v1.0i izdanje je za te procesore. Ne zato što Intel ima prednost, nego zato što Apple pravi Mac OS za svoje računare [u kojima su Intelovi procesori].

I naravno:

Jmicron Sata and IDE controllers are known to have issues with OS X :S:

jel probao neko na amd-u TOH ?

Poslednja izmena:
E jal ima da se skine ova verzija sa rapidshare ili tako nesto? Ja ne volim te torente.. smaraju!

Nema, posto uphuck team je odulcio da bude promocija na torrentu jer na rapidu moze odmah da bude obrisan.
Mozda kasnije ce neko da ga stavi i tamo ali koliko vidim za sada izgleda niko ga nije skinuo 100% do kraja.

Biće postavljen uskoro na rapidshare, malo ko je skinuo ovo čudo do sada, samo ne znam koliko je uputna ta priča ovde, s obzirom da Benchmark (kao) ne promoviše pirateriju.

Samo mali offtopic:

Zbog čega uopšte instalirati Leopard na PC, tj. šta time dobija prosečan korisnik? Ne omalovažam MacOS, samo me interesuje da li ga neko instalira i iz praktičnih razloga :)

Tako sam i mislio :)

To su sigurno najgluplji razlozi za korišćenje dotičnog OSa. Po meni je mnogo praktičniji, jednostavniji, manje smara (nema glupavog kliktanja), lepše izgleda i konforniji je što pri radu od više sati dnevno mnogo znači po psihološkom aspektu, nema spywarea, virusa, da ne nabrajam više jer ova lista nema kraja pa ću sve skratiti na par reči a to je savršenstvo bez mane (kako kaže pesma Riblje Čorbe) od operativnog sistema ako je u poslovne svrhe jer ipak windows ima jednu jedinu prednost a to je količina igrica koje su na njemu dostupne u odnosu na OSX!

Poslednja izmena:
Vrh Dno