Šta je novo?

macOS + Windows multiboot na jednom disku (bez Boot Camp-a)

bax2003

Slavan
Učlanjen(a)
16.02.2008
Poena
425
Moja oprema  
CPU & Cooler
Mac Pro (Late 2019)
Laptop
DELL Latitude 5531, MacBook Pro 13" (Mid 2012)
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra
Pametni uređaji
Galaxy Watch5 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Evo odličnog uputstva za kreiranje multiboot macOS + Windows rešenja na jednom disku bez korišćenja Boot Campa, posebno ako koristite OCLP.
Naravno, na ovaj način Windows možete instalirati i na poseban disk.

Procedura

Link za preuzimanje aplikacije

Pa dal bezbedno da se instalira , za koriscenje? Citam na netu, neki su skepticni, nije bezbedno jer nije od microsofta ( mene to ne zanima da li cu imati podrsku od microsofta, ali vidim da windows update radi) , pa onda kao mozda je dev ubacio nesto maliciozno, da je bolje pokrenuti skriptu i napraviti svoj thiny11. ali tako moze i kroz tu skriptu da se ubaci nesto, zar ne,.....
Posto sam uzeo lenovo x390, pa sad isprobavam razne OS, win 10pro, win11, sad trenutno hackintosh imam. Ko.d win11 mi se ne svidja sto ima jako puno nekih security restrikcija, stalno iskace neki popup, za onedrive,... pa sam zbog tog mislio thiny11 gde svega toga ne bi trebalo da bude

Pa dal bezbedno da se instalira , za koriscenje? Citam na netu, neki su skepticni, nije bezbedno jer nije od microsofta ( mene to ne zanima da li cu imati podrsku od microsofta, ali vidim da windows update radi) , pa onda kao mozda je dev ubacio nesto maliciozno, da je bolje pokrenuti skriptu i napraviti svoj thiny11. ali tako moze i kroz tu skriptu da se ubaci nesto, zar ne,.....
Posto sam uzeo lenovo x390, pa sad isprobavam razne OS, win 10pro, win11, sad trenutno hackintosh imam. Ko.d win11 mi se ne svidja sto ima jako puno nekih security restrikcija, stalno iskace neki popup, za onedrive,... pa sam zbog tog mislio thiny11 gde svega toga ne bi trebalo da bude
Ako su sumnjičav i nemaš vremena za probu, uvek možeš svoju instalaciju da napraviš, postoji alat za to. Ja nisam primetio nikakve probleme, malicioznosti niti slično.

Kaspersky Removal Tool izveštaj:
Screenshot 2024-11-23 at 16.39.49.png

Obožavam što su oduvali Edge iz instalacije :)

U proseku 300-400 MB RAM-a manje po osnovnom setup-u i 6-7 procesa manje.

Screenshot 2024-11-23 at 17.17.19.png

Nazad
Vrh Dno