Šta je novo?

MacOS Messages and Facetime sinhronizacija sa telefonom Pitanje

Goran N

Zapažen
Učlanjen(a)
05.01.2025
Poena
15
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kada sam kupio Macbook M4Pro od početka me je izrazito iritiralo što na Srpskom Apple nalogu sinhronizacija i slanje poruka sa mac-a nikako nije radilo. Počev od inicijalnih drkanja gde neće da me uloguje u Messages i Facetime app pa do toga može da se šalje samo imessage poruka i obavi facetime poziv ali ne i recimo običan sms ili regularan poziv koje ove aplikacije podržavaju.
Na kraju sam poklekao i promenio region kako u maku tako i na telefonu (samo region) i ulogova me ***** i čak mi je i sve poruke i pozive prikazao ali ništa od toga da šaljem i prima sms poruke i pozive.
Elem onda sam popizdeo resetovao sve lepo, kupio virtuelnu us karticu i zovi apple podršku i zapade mi neki mučenik Thomas koga već jedno 9-10 meseci podsećam kao švajcarski sat na svakih 20ak dana da postojim i sa pitanjem: Hey there Thomas, is Apple engineering team still silent on this matter?

E sada čovek je probao sve od soft pristupa da dignem ruke i slično ali mu ne ide.

I od jednom posle 6-7 meseci sve proradi i poruke i pozivi i sinhronizacija bez da sam u tom trenu išta pipnuo, ma milina.

Moje pitanje za vlasnike Macbook-ova da li vam sinkronizacija sa Messages i Facetime app-om radi sa Srpskim nalogom ono sve srpsko, nalozi lokacije, kartice za plaćanje, iphone full na srpskom gde se Srpski može izabrati. I možete da pozivate šaljete sms poruke sa mac-a bez drame i nekih zaobilaznica?

Razlog zbog kojeg pitam je ako je Apple sredio neke ludorije u pozadini onda super ali ako nije onda znam da ću kad tad imati opet nekih problema na ovu temu pa ću provaliti šta sam uradio da to proradi.

Sve to radi sa srpskim nalogom, nekako.

Da, recimo ja sam imao problem sa tim nakon što sam reinstalirao macos da neće da me uloguje na te aplikacije. A onda posle nekoliko nedelja samo od sebe proradilo.

Vrh Dno