Šta je novo?

MacOS - FAQ (Često Postavljana Pitanja)

Imam ovaj model iMac-a i ovaj os sa slike,zanima me jel mogu ja da instaliram neki noviji os?
Zvanično ne, poslednja kompatibilna verzija macOS za taj iMac je taj koji ti je već instaliran.

Ali možeš nezvanično da to uradiš pomoću OpenCore Legacy Patchera:

Poslednja izmena:
Kod mene na imac 2012 big sur preko opencore radi odlicno, a uspeo sam i na neki prastari macbook pro 2010 da instaliram sonomu, radi, ali dosta sporo (16GB rama, SSD), mozda da ne stavis najnoviju verziju.

I uzmi neki provereni usb, meni su stradala dva adata (32 i 64 GB) prilikom pravljenja bootabilnog usba

Uzeh macbook M1 Pro pre par dana i imam Iphone 13 Mini...od kad sam uzeo laptop, pokusavam da se ulogujem na Message aplikaciju na MacOS-u i ne uspevam...samo vrti i nece da se uloguje...da li neko zna kako to da resim.
Ios 18.1.1 je u pitanju i MacOS Sonoma.

Uzeh macbook M1 Pro pre par dana i imam Iphone 13 Mini...od kad sam uzeo laptop, pokusavam da se ulogujem na Message aplikaciju na MacOS-u i ne uspevam...samo vrti i nece da se uloguje...da li neko zna kako to da resim.
Ios 18.1.1 je u pitanju i MacOS Sonoma.
A facetime i iphone mirroring da li rade i da li možeš da se uloguješ?

Nisi jedini, taj problem imaju i drugi.

Nemam opciju iphone mirroring na macOS-u, koliko znam, to ima samo na Sequoia-ji, a jos nisam presao, posto sam cuo da Adobe programi zezaju, pa kad izadje podrzana verzija, cu preci. :)
Facetime takodje ne radi :)

Meni radi odlicno najnoviji system, i predhodni su radili.

Prilozi

• Screenshot 2024-11-25 at 14.52.22.png
    Screenshot 2024-11-25 at 14.52.22.png
    121.3 KB · Pregleda: 25
Nemam opciju iphone mirroring na macOS-u, koliko znam, to ima samo na Sequoia-ji, a jos nisam presao, posto sam cuo da Adobe programi zezaju, pa kad izadje podrzana verzija, cu preci. :)
Facetime takodje ne radi :)
Tako je, iPhone mirror je nova aplikacija u Sequoia-i. Što se Adobe aplikacija tiče, sa v2024 nemam problema (Photoshop, Media Encoder, Premire, After Effects) na Mac Pro-u 2019 sa 6800XT karticom, za starije verzije ne mogu da garantujem.

Je l ima neko ideju zašto mi ne radi "Night Shift", mogu da uključim ali se ništa ne manja šta god uradio... Mac mini m4+ Lg 43SQ700S-W

Postovanje, ima li neko od kolega iskustva sa placanjem poreza preko frilenseri portala kao i CROSO preko macOS. Od skoro sam na macOS-u, pre toga sam koristio Linux i imao sam dual boot sa windowsom da bih placao tamo porez itd. Video sam da je izasla nova verzija celika itd. ali i dalje mi stvari nisu jasne 100%. Ako moze neko da me uputi detaljnije sta mi sve treba od stvari, i moze li to uopste? Ali najvise bi mi znacilo od nekoga ko koristi frilenseri portal jer sam vidjao da moze da se pristupi na ePoreze, ali to me ne interesuje trenutno. Hvala!

Vidim i temu i ovaj link ka blogu kako da se koristi sa virtuelnom masinom, pitanje je moze li bez virtualne masine?

Uzeo sam pre par dana Macbook Air M3 16/512. Uradio sve update-e.

2 Naloga stavljena (supruga i ja - switching sa touchid radi besprekorno). Sve sinhronizovano, sa individualnim icloud nalozima - radi i Iphone mirroring. Placam icloud i apple music (sve ok na kompu - mejl, kontakti, slike)

Nazalost facetime i messenger se samo vrte kada polkusam sign in. Sve sam pokusao (messages to icloud, menjenje vremena/datuma, sign in/sign out, wipe celog sistema, aktiacija/deaktivacija istih na telefonima - nista).

Ponadao sam se da kada su juce izasli novi update-i za IOS nesto da se desi, ali ne. Oba iphone-a na 18.3, Mac na 15.3. Da li je neko imao slicne probleme, i bitnije, da li ste uspeli da ih resite?

Probaj da konektuješ telefone preko kabla na mac, ne mogu da se setim, ali mi se čini da mi je to jednom pomoglo…možda je bilo slučajno, ali ne košta da probas :)

meni face time radi samo ako fon stoji mirno u horzontalnom polozaju. Prednja kamera u tebe da gleda

2 Naloga stavljena (supruga i ja - switching sa touchid radi besprekorno). Sve sinhronizovano, sa individualnim icloud nalozima - radi i Iphone mirroring. Placam icloud i apple music (sve ok na kompu - mejl, kontakti, slike)

Nazalost facetime i messenger se samo vrte kada polkusam sign in. Sve sam pokusao (messages to icloud, menjenje vremena/datuma, sign in/sign out, wipe celog sistema, aktiacija/deaktivacija istih na telefonima - nista).

Ponadao sam se da kada su juce izasli novi update-i za IOS nesto da se desi, ali ne. Oba iphone-a na 18.3, Mac na 15.3. Da li je neko imao slicne probleme, i bitnije, da li ste uspeli da ih resite?

Probaj da konektuješ telefone preko kabla na mac, ne mogu da se setim, ali mi se čini da mi je to jednom pomoglo…možda je bilo slučajno, ali ne košta da probas :)
Probao, samo puni iphone kroz USBC. Nalazim ga u finer-u. Sinkovan komp i iphone na icloud. Nazalost Imessage kao i facetime ostaju u perma loop-u sign in kruzica..

Hvala na savetu.

To ne radi već duže vreme.

@baltam0s Ovo:

Pa ne znam baš, meni radi na nekoliko uređaja bez problema.

Probaj da uradis sign-off i na telefonu i na kompu sa apple account, pa onda ponovo sign-in

Probaj da uradis sign-off i na telefonu i na kompu sa apple account, pa onda ponovo sign-in
To je deo stvari koje sam pokusao. Prvi Apple Ecosystem L koji sam imao u toliko godina....

Proveri da li ti je Region u Facetime isti kao region Apple ID, moraju da se podudaraju, to je meni pravilo problem koji sam imao kao i ti.

Proveri da li ti je Region u Facetime isti kao region Apple ID, moraju da se podudaraju, to je meni pravilo problem koji sam imao kao i ti.

Regioni se podudaraju na telefonu i mac-u. Nazalost, samo vrti messenger i facetime.

Vrh Dno