Jel vredi dati 2100e za ovo? Ili ici na obican macbook pro?
Po trenutnom odnosu USD/EUR i kada uzmeš u obzir da u USA plaćaš bespovratno i porez 7-8% isto/slično dođe i kupiti u Evropi i uzeti nazad porez (TAX FREE).Normalno da se isplati, ako ti jos neko donese iz Usa znas sta si dobio a jos ustedis opasno.
Inace definitivno je zeznuto uzeti osnovni model u slucaj MBP R. 256 SSD mi je vec sada malo na MBA. Ram ok, ali necu da dajem izjave tipa 640 KB je sasvim dovoljno. Procesor... kao da se uslo u mirne vode sto se tice CPU zahtevnosti (cak i za Photoshop (CS6 sad jos koristi sve vise GPU)).
Normalno da se isplati, ako ti jos neko donese iz Usa znas sta si dobio a jos ustedis opasno.
Po trenutnom odnosu USD/EUR i kada uzmeš u obzir da u USA plaćaš bespovratno i porez 7-8% isto/slično dođe i kupiti u Evropi i uzeti nazad porez (TAX FREE).
Edit: Sad vidim da MB Pro Retina u Madjarskoj (Apple Store) kosta 729 990 ft sto je po b92 kursnoj listi 2609.34 EUR (bez 8% je oko 2400). Kod nas u iStyle je oko 2314.88. Mislim da su to isti osnovni modeli. Ne znam da li sam nesto pogresio u racunanju/konvertovanju, ali mi ovo definitivno nije jasno 🙂
Ok je taj edigital.hu . Kako se kod njih vrsi povracaj poreza? Sta onda raditi kad se stigne na carinu? Da li da se otpakuje laptop i baci ambalaza?
Trenutno sam na MacBook Airu 13 i najvise ga koristim "dokovanog" na 23oinchnom monitoru. Retima rezolucija laptopa mi tu ne bi koristila mnogo, a znam da mi je veliki ekran imperativ.
Za nekih godinu dana radim upgrejd, a tad ce valjda zaziveti MacBook Air retina ili MBP13ica retina. 15 je suvise bulky za mene.
Opet moj rad ne zahteva mnogo computing powera, ali trazi mobilnost, sto air savrseno resava.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari