Šta je novo?

MacBook Pro - Penryn Inside

vec postoji tema u Mac OS X koje je premestena u Laptopove... ?

EDIT: axa, to si postovao zato sto:

"In the case of the new MacBook and Pro models, the innovation is almost exclusively limited to what Intel has been able to do with mobile Penryn" ... 😀

btw jel ovo prvi laptop sa Penrynom?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Kako prvi laptop, ja već prodao iks komada Acera sa Penrynom 3M?

tacno bi umro da ne pljucne ... :d

pa sta ima od dodatako? CF reader i USB>LAN (koji je pomenuo dva puta...) i naravno PSU brick... so?

da nema mozda problema sa kablom za mis? 😀 (ne znam da li je to bio i tvoj komentar ali bar 3-4 se bunilo sta ce da radi samo sa jednim USBom kad ga potrosi na misha 😀)

no, meni se svidja njegov komentar - Air nije upgrade za sve MacBook korisnike, vec samo za neke kojima vise odgovara manja forma... (mada mislim da je ipak trebao biti 11-12" a ne 13")

Poslednja izmena:
hm... kako bez bricka?

Sta, kako bez bricka? Malo idemo OT, ali zbog relativno manjeg battery life-a, Air bi bio odlican kandidat za ULV a ne ovaj obican LV procesor. To, plus SATA HD/SSD, i sto ti reche manji ekran - i tacno bi bio pun pogodak. Otprilike nesto sto bih ja licno hteo 😉

Poslednja izmena:
a je visak 🙂 hteo sam da pitam kako izgleda "brick" - odnosno kako uopste moze da izgleda napajanje nego kao brick - za bilo koji laptop tako izgleda/postoji!

zasto ULV procesor? oni rade do 1,1GHz - pa apple je insistirao da intel pozuri sa ovim Core2Duo procesorom koji se nalazi u Air-u...! (meni se jos nije desilo da mi zafali baterije na MacBook-u i a da nemam steker gde mogu da ga prikljucim...) a da je sporiji ne bi valjalo... i ovako sa 2GHz na 1.6GHz je diskutabilno ali ajde...

Ma da, Djole Palma hoce da salje e-mail i bitno mu je da li se njegova 25 otkucaja na sat detektuju za 0.00001 ili 0.00002ms... sto bi K rekao "How yes no!".
A to zasto bi ja hteo ULV, pa 1.2GHz (koliko ima u Toshibi R500) mi je dovoljno, jer mi je disk za vecinu stvari bootleneck.

pa to je sjajno! 🙂

mislim sjajno je kad imamo toliku slobodu izbora 😉

...jedino sto bi mogli da pocnu da lepe "Mac OS X" ready sticker-e na PC laptopove 😉

Mac Rul3z 😀

Salu na stranu 7-20% ubrzanje i isto toliko produzenje battery life-a nije za bacanje, a cena je ista kao i kod starih Mac-ova sa Core 2 Duo. Jedan lik se hvalio kako je narucio pre nego sto su izasli sa Penryn-om i da je dobio email od Apple-a sledece sadrzine:

"Postovani kupce, posto vasa porudzbina nije procesirana zamenili smo vam Macbook Pro koji ste narucili novim modelom. To vas nece kostati nista, a posto uz novi model ne ide daljinski mi smo vam ipak ostavili daljinski u paketu kao poklon."

Mac Rul3z 😀

pa stace ti 512MB vram-a kad ionako nema igrica za Mac ... 😀 😀

Pa pitaj Apple koji prodaje takvu masinu a ne mene 😀 😀 :d

Jel' ima neko info za datum izlaska imac-a sa peryn cpu?

a sta postoji od korisnih CUDA korisnih stvari? ...

btw jel to isti 8600 chip kao i u prethodnom MacBookPro? Kako to da samo dodatnih 256MB omogucava CUDA programe?

Poslednja izmena:
nevezano za ovu pricu o macu jel ima nesto korisno danas za CUDA?

Jao kako su oni pazljivi! 😀

Extremno: da bih imao apdejtovao softver na svom iPod Touch-u moram da doplatim 19.99$; kada sam hteo da enableujem 802.11n na svom MBP morao sam da platim 1.99$ 🙂, a kazu da cu na leto, ako zelim, novi iPod Touch 2.0 softver moracu takodje "simbolicno" da doplatim... Naravno, iz Srbije ne mozete da se registrujete na iTunes Store-u, tako da ne mogu da dodam Mail i whatever na iPod Touch, iako bih platio 19.99$ 🙂

Ne verujem da su izbacili i daljinac kod novih MBP-ova, sto znaci da mora da se doplati i za to, jer Leopard podrzava Frontrow 2.0 - znaci ne moze da se iskoristi pun potencijal racunara, ako se ne doplati.

U znak protesta ja nisam presao vec dve generacije na novi MBP i dalje vozim ovaj na 2.33, ali sam nabudzio 3 GB RAM-a i 250 GB HDD + imam i daljinac 🙂

Poslednja izmena:
O tome ja pricam sve vreme a oni meni o pazljivosti... 😀

Poslednja izmena:
Pa sta je po vama bolji/povoljniji upgrade, Mac OSX 10.5 u odnosu na 10.4 ili Vista u odnosu na XP?

http://www.nvidia.com/object/cuda_showcase.html#apps

Naravno da je 10.5 ne samo povoljniji vec i bolji upgrade.
Ne znam koliko cesto svracas u Mac OS forum ali postoje osetne razlike u performansama izmedju 10.5 i 10.4 (na bolje naravno) i to na svim masinama - bilo da su bazirane na matorim G4 procesorima od 500 MHz ili na DualCore zverkama na 2.4 GHz. To se za Vistu nikako ne moze reci 🙂 Evo dosao je i SP1 i nekog veceg poboljsanja nema (ako izuzmemo bolji rad sa diskovima i kopiranje fajlova u mrezi) dok je kod Leoparda u 2 major update-a (10.5.1 i 10.5.2) ispravljena veca kolicina bagova a neke stvari koje su bile novina a nisu imale svrhu su doradjene 🙂

Tako da, to su 2 neuporedive stvari 🙂 Medjutim ja nisam pricao o softveru vec o hardveru i o tome kako deru (dao sam primer).

Poslednja izmena:
Aham.... i to po tvojoj prici opravdava 500 dolara vise za 256 MB rama vise na grafickoj? Koliko puta su tu naplatitli i RAM i softver?
Sta sad ispada da mi svaki put naplate softver? Pa gori su od MS-a onda 🙂

Nazad
Vrh Dno