Šta je novo?

Macbook Pro - Crn ekran

ArkantoS

Cenjen
Učlanjen(a)
23.11.2010
Poena
151
Pozdrav.
Kupio sam u Avgustu novi Macbook pro, 15'' early 2011 model 2,2ghz i7 u Americi. Jos uvek imam 1year limited warranty. Problem je sledeci:
Iznenada posle restarta, komp radi, ali je ekran crn. Drzao sam power button dugo da bih ga ugasio. Nakon toga, probam ponovo da ga upalim, cuje se startup sound, tastatura ne radi, nema svetla na tastaturi, jabuka na poledjini ne svetli, fan se vrti - ekran crn.
Sve sto postoji na internetu sam probao i nista ne pomaze.

Interesuje me vas savet, sta da radim, gde da ga nosim na servis.
I jos nesto, ja sam u njega ubacio intelov 310 SSD i 8gb kingstonovog hypera. Laptop ni u jednom trenutku nije pokazivao nikakve naznake da ce ovo da se desi, radio je savrseno i samo odjednom posle restarta dovidjenja...

Dobio sam obavestenje da necu izgubiti garanciju ako stavim hard i ram memoriju, ne znam hoce li mi to praviti problem.

Uh, gdje da ga nosis ne znam, ali znam gdje da ga NE NOSIS....u iStyle. Ni ne pomisljaj na to.

Pogledaj recimo domaci sajt "smug", potrazi tamo savjet....

okreni ljude iz macole,mozda oni imaju neki savet ili neki servis da ti preporuce

U Macolu...ne brini nece ga razbiti macolom....srecno

Na žalost, ipak ćeš morati da ga odneseš u iStyle, jedino ako ne želiš da izgubiš garanciju, pošto je iStyle trenutno jedini servis koji može bez posledica po gubitak garancije da otvara i servisira Apple uređaje.
Kad istekne garancija bez razmišljanja ideš u Мацолу i zaboraviš iStyle, ali sada ti nema druge.
Ako mi ne veruješ proveri sa Peđom ili Markom iz Мацоле.
Sretno!

Sta mislite da odem u Budimpestu (Nadam se da ima apple store tamo jer koliko sam skontao sa google ima isto istyle )? Cuo sam svasta za taj istyle u Bg-u. Necu da odnesem komp u servis i da mi ga vrate totalno izgrebanog jer je sada na sebi nema ni jedne ogrebotine i nemam nameru da cekam 3 meseca (Ovo pisem zato sto znam decka koji je ovo sve doziveo i na kraju je pretio inspekcijom da bi mu doticni posle dva dana rekli da je komp gotov odavno nego su izgubili kontakt broj!)

Nikada mi se nista slicno nije desilo. Nista nisam sem grafickih kartica vracao dok je jos garancija bile aktivna i zamenili su mi je bez problema. Sada ne znam da li ta garanacija podrazumeva da ce mi popraviti komp for free ili cu morati da placam sve jedno. Dao sam 3000$ za macbook pro i sada cu jos morati da platim.

Što se tiče Apple Store, moraću da te razočaram, najbliži nama je u Italiji. Uostalom, možeš da proveriš na Apple sajtu gde sve postoje Apple Store-ovi:
http://www.apple.com/retail/storelist/
Što se tiče iStyle-a ne znam šta bih ti rekao, ja sam jednom nosio miniku kod njih (kupljen u NY), crkao SD u garanciji, sve prošlo kao podmazano. Opet, mnogi se žale na njih, tako da... ne znam, ali kako stvari stoje izgleda da ćeš ipak morati do njih (ili da trkneš do Italije, Nemačke ili Švice)
Kada je popravka u garanciji podrazumeva se da je sve free of charge, dakle, apsolutno ništa ne plaćaš (pošto je obaveza iStyle-a, kao ovlašćenog servisa da to uradi free u garantnom roku).
E sad, mali problem je što iStyle nema na lageru rezervne delove (uostalom kao i svaki ovdašnji servis iole poznatijeg svetskog brenda), već se poručuje po potrebi, a to traje (iStyle, pošto Srbija nema zvanično predstavništvo Apple-a - Apcom je Hrvatska firma, rezervne delove dovlači iz Mađarske, gde delovi stižu iz Holandije, a npr. Slovenci direktno vuku delove iz Holandije).
Dakle, u servis iStyle, a onda se potrudi da dobiješ kvalitetnu uslugu i insistiraj na svojim pravima i to da ti je MacBook Pro neophodan za rad (pomeni i gubitak u novcu koji trpiš).
Eto, nadam se da sam ti bar malo pomogao, ali nažalost, moraćeš da ideš u TC Ušće.

Ako hrvati vuku od madjara a mi od hrvata kontam da kontaktiram neki od apple store-ova u budimpesti (mislim neki store koji ima appe servis). Mozda bi tako bilo bolje. Sledeca opcija bi mi bila Prag jer imam tamo kumu, pa da mi ona to sredi ali nema Ceske na listi sto mi je neverovatno a gotovo sam 100% siguran da sam video applestore u Pragu 🙁 Hvala na vrh postu ringerajo. Ni sam ne znas koliko si mi pomogao. Hvala i za post na smug - u!

Vidi, u Mađarskoj je situacija ista kao u Srbiji - glavni baja je opet Apcom/iStyle, nema Apple Store-a (iliti, Apple nije direktno prisutan, već sklapa ugovor o prodaji sa lokalnim firmama).
A što se tiče rezervnih delova, mislim da me nisi shvatio. Apcom je regionalna firma u vlasništvu izvesnog Libanca, koji je pravo na ovaj region kupio poodavno, još dok je Apple bio solidnoj finansijskoj buli, pre povratka pokojnog Steve. Apcom je vlasnik iStyle-a (tj. to im je maloprodaja), a postoji u nekoliko zemalja regiona:
http://www.istyle.ae/
http://istyle.eu/
Inače, Apcom je deo Midis grupe:
http://www.midisgroup.com/
Dakle, u svim ovim zemljama je onaj ko se pita Apcom/iStyle (naravno, postoje i drugi premium reseller-i), a kao što vidiš na spisku je i Češka Republika (video jesi Apple u Pragu, ali je to bio iStyle).
Ako hoćeš da zaobiđeš Apcom/iStyle najbliža i najsigurnija varijanta ti je Beč, ali lično mislim da nema toliko potrebe za zaziranjem.

Ipak sam ga odneo i Istyle Bg. Serviser ga je odmah isti dan pregledao. Rekao je da na ploci nesto nije uredu i da je appleva politika da se to ne popravlja, tako da je porucio novu plocu za macbook pro. Tako da cu imati novu plocu + stari hard, ram, cd-rom, bateriju u starom kucistu. (E sada samo da to sve lepo upakuju i da nema ostecenja, ogrebotina na spoljasnjem delu i bicu zadovoljan maximalno.) Inace sam se jako iznenadio. Momci u istye-u su jako bili prijatni, seviser takodje, dosta sam se tamo zadrzao, ispricao sa njima i izasao sa osmehom na licu 🙂 Posle kada me je nazvao bio sam jos sreciji tako da mogu da kazem da su jako profesionalni a za strucnost cemo videti jos. Eto toliko od mene!

Nadam se da će da bude sve ok.
Kao što sam rekao, ja sam jednom nosio, doduše mac mini, na servis i stvarno nemam loša iskustva.
Javi kako je prošlo.

Na žalost, ipak ćeš morati da ga odneseš u iStyle, jedino ako ne želiš da izgubiš garanciju, pošto je iStyle trenutno jedini servis koji može bez posledica po gubitak garancije da otvara i servisira Apple uređaje.
Kad istekne garancija bez razmišljanja ideš u Мацолу i zaboraviš iStyle, ali sada ti nema druge.
Ako mi ne veruješ proveri sa Peđom ili Markom iz Мацоле.
Sretno!
kako ces izgubiti garanciju ako ga otvoris? da korisnik zameni RAM i HDD je svakako dozvoljena operacija od strane apple.
cak i malo "grublja" intervencija (zamena DVDa za SSD) nije pravila nikakav problem kad sam odneo svoj MacBookPro u iStyle na servis u garantnom roku.

ali problem je u svakom slucaju u tome sto, koliko znam, jedino iStyle moze da porucuje rezervne delove od Applea.

Poslednja izmena:
Komp sam odneo u istyle 14.2 - isti dan mi je serviser (Milos) javio da je kvar negne na ploci i da je vec porucio plocu. Tacno posle 2 nedelje dobio sam poziv od Milosa koji me je rekao da je komp spreman, da sve radi savrseno. Sutradan sam otisao u usce, preuzeo macbook pro, koji je bukvalno bio bez ogrebotine, isto kao sto sam im ga predao. Sto se mene tice +1 isyle - pogotovo servisera Milosa koji se prema laptopu ponasao bukvalno kao da je njegov! Zadovoljan sam skroz. Ako sve bude po planu za jedno dva meseca cu uzeti applecare i toliko od mene. Samo cu mozda instalirati fresh lion kada zavrsim sa nekim obavezama, pa sve iz pocetka. Hvala svima na pomoci i podrsci.

Moze lock!

Nazad
Vrh Dno