Šta je novo?

Macbook air a1369 instalacija macos

limba

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2005
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
I5 13600k, Jonsbo HX6250
Matična ploča
Gigabyte Z790 UD AX
RAM
32GB Kingston DDR5 Fury Beast 6000 MHz
GPU
SAPPHIRE AMD Radeon RX 6750 XT
Storage
SAMSUNG 1TB M.2 NVMe SSD, 990 Pro
Zvuk
Altec Lansing VS 4621
PSU
Corsair RM750X
Kućište
RAIJINTEK Black with Thetis window
Monitor
HP X27i
Doneo mi drugar macbook air, na kom je podignut windows 7 i zamolio me da mu instaliram snowleopard, skinuo sam 2 verzije u dmg snowleopard 10a432(6.13GB) i SnowOSX_Universal_10.6(432)GM_v3.5 (4.5GB).skinuo sam ih na moj racunar gde mi je takodje windows 7.Posto na macbooku nema dvd drive ima li nacina da na mom kompu pomocu nekog programa od nekog od ovih dmg fajlova napravim bootabilan usb sa koga bih mogao podici macos na macbook.
Hvala unapred.

Ima, skini Transmac za Win (probnu verziju), pa onda napravi butabilni usb. Kad napravis, pri paljenju laptopa drzis ALT, i odatle izaberes instalaciju MAC OS-a ;)

hvala punoi na brzom odgovoru, skinuo sam transmac ali ne vidim u njemu opciju da od dmg fajla napravi bootabilan usb.

hvala punoi na brzom odgovoru, skinuo sam transmac ali ne vidim u njemu opciju da od dmg fajla napravi bootabilan usb.

moras prvo da expanujes dmg fajl,to se isto radi u trans mac.
kad si do odradio,desni taser na usb>format disk>format with disk image

to je to,srecno

odradio sam sve po uputstvu, formatirao je usb sa disk image, ubacio sam usb u macbook i drzao alt pri paljenju medjutim nudi mi da izaberem samo windows i podesavanje wireless mrezu.Nema opcije da bootuje sa usb-a

Vrh Dno