Šta je novo?

Macase ili Chieftec ?? Ko krade/laze ? :)

Sasa je napisao(la):
macase / chieftec
Postavlja se pitanje; Imaju li obe firme imaju iste limare i plasicare ili neko od nekoga kupuje gotova kucista ? :)
Interesantno. Kakve su li im cene?

Ovaj Chieftec je oko 250 +20% krajnja cena...

Samo mislim da je preveliko...

Da li neko zna gde moze da se nadje ovaj MACASE? Izgleda ok...

Ma ko hoce perverziju uzima Enermax-a. Skoljka je nebitna :D.

Chieftec i kraj priče. Ja imam onog Black Dragon i tvrdim da je najperverznije kućište koje kod nas može da se nađe a i šire. Pazi kad' uz njega dobiješ i induktivni prsten za kablove!!!! Ma Bundes je to, šta više da ti pričam. :D

JOBAH je napisao(la):
Ovaj Chieftec je oko 250 +20% krajnja cena...

Samo mislim da je preveliko...

Da li neko zna gde moze da se nadje ovaj MACASE? Izgleda ok...
]

Koji macase ? :)
AKo nisi izvalio u pitanju su ista kucista :)
Upravo je to poenta ovog threada.
Kako je onda jedno preveliko a drugo taman ?

Pozdrav!

magick je napisao(la):
Pazi kad' uz njega dobiješ i induktivni prsten za kablove!!!! Ma Bundes je to, šta više da ti pričam. :D
E, induktivni prsten je i mene obradovao, ali ajd objasni sta si uradio sa njim, posto napajacki kabl ne moze da se provuce kroz njega, gde si ga upotrebio ???

I jos nesto, da li si provalio cemu sluze ona dva dodatna kabla iz napajanja sa dvopinskim i cetvoropinskim konektorima.Valjda je jedan za P4 +12V (koji?) a onaj drugi ???

drapin je napisao(la):
I jos nesto, da li si provalio cemu sluze ona dva dodatna kabla iz napajanja sa dvopinskim i cetvoropinskim konektorima.Valjda je jedan za P4 +12V (koji?) a onaj drugi ???

Drugi sluzi za dodatno napajanje procesora.

Sasa je napisao(la):
]

Koji macase ? :)
AKo nisi izvalio u pitanju su ista kucista :)
Upravo je to poenta ovog threada.
Kako je onda jedno preveliko a drugo taman ?

Pozdrav!

Pa nisu to ista kucista... barem ne ova sto su u prvoj poruci, jer je taj chieftec za 6 5.25 a Macase sa 4.... Naravno, taj macase je isti kao i odgovarajuci chieftec sa 4x5.25...

JOBAH je napisao(la):
Pa nisu to ista kucista... barem ne ova sto su u prvoj poruci, jer je taj chieftec za 6 5.25 a Macase sa 4.... Naravno, taj macase je isti kao i odgovarajuci chieftec sa 4x5.25...

E, moguce je da sam se i to zeznuo, tj. da sam linkovao nesto veci Chieftec, ali vidis da si skapirao i u tom slucaju :)

Uglavnom, neko od nekoga vuce limove, sto ja kapiram kao vrlo lose firmu koja ih kupuje od one druge.
Ako moraju da kupuju tudju limariju, cini mi se da su blizu pucanja :)

Pozdrav!

Misli da je MACASE blizu pucanja ili Chieftec?

JOBAH je napisao(la):
Misli da je MACASE blizu pucanja ili Chieftec?

Da'l su Ferari i Porche blizu pucanja :D. Ovo su jedni od najkvalitetnih proizvodjaca, tako da tesko da oni pucaju. Mada napolju macase i nije bas priznat!?

Sasa, i ja sam u procesu kupovanja kucista, raspolazem sa oko 160 DM (moze da kane i koja vise ako zatreba). Posavetuj me malo, otvori svoje ideje :D. Ja sam razmisljao o chiftecu. Onaj plastic case mi se cini strava (valjda nije skuplji od onoga sto imam) ali nisam siguran da li je 465mm dovoljna visina da stane lepo ploca i horizontalno napajanje, i da tu bude malo razmaka i da lepo staju dodatni ventilatori. Mislim, da li ce lepo da se hladi a da nemora da se pribegava otvaranju kucista/vadjenju napajanja. Ako je nisko, bolje da pogledam ako ima neki malo vishlji limeni dragon...
Inace necu da budzim neke diskove i drajvove, ja to samo zbog hladjenja.

Geek, za te pare neces kupiti plastic jer je njegova cena i bez poreza visa, a sa porezom se tesko izboriti jer firma koja ih uvozi insistira na PP. Eventualno ako imas placanje na racun pa das izjavu, tada bi se skrpio (uz jos malo DM sa strane).

Inace, kuciste je apsolutno dovoljno visoko, medjutim smeta mi sto ima samo jedan 3.5" koji izlazi napolje. Druga stvar koja mi smeta jeste "samo" 250W sa kojim dolazi po defaultu.
Jednostavno zelim vise.

Stoga cu se navuci nekako za neki 340W model.

Od ostalih kucista u ponudi pogledaj ovo mrseries koje pominjem, kosta ispod toga sto ti imas, a nije lose. Jedino sto je bas ruzno! :)

Jos ima i Aopen-a i DTK. Macase mi se ne svidja jer nisu izbacili nove modele ne pamtim od kada. Da ne gresim dusu i ovi matori k80 i k580 ce odlicno leci svima koji cesto ne otvaraju kuciste.
Medjutim ja ga cesto rasturam i mnogo me nervira sto se ne skidaju posebno bocne stranice vec ceo oklop iz komada. Kao na matorim AT kucistima. Preko toga jednostavno ne prelazim i nema sanse da uzmem macase.

Ako te interesuju neka no name i kvazi name pitaj, ali ja bih uzeo strogo firmiranu stvar, pa ovde nisam pricao o njima.

Pozdrav!

A kakva su JNC. Oni prave ono famozno Nokia look kućište. Na oko su lepa, imao sam jednog Athlona u JNC kućištu kod sebe, ali nešto nisam imao vremena da zagledam kućište i posebno napajanje...Deluje kao malo bolji no-name, da li je tako?

Misko je napisao(la):
Da'l su Ferari i Porche blizu pucanja :D. Ovo su jedni od najkvalitetnih proizvodjaca, tako da tesko da oni pucaju. Mada napolju macase i nije bas priznat!?

Nista sto je kod nas u ekspanziji napolju je no name :):):)

Inace se u inostranstvu ljudi sada loze na kineska aluminijumska kucista.

Sasa je napisao(la):
Stoga cu se navuci nekako za neki 340W model.
Od ostalih kucista u ponudi pogledaj ovo mrseries koje pominjem, kosta ispod toga sto ti imas, a nije lose. Jedino sto je bas ruzno! :)

Jos ima i Aopen-a i DTK. Macase mi se ne svidja jer nisu izbacili nove modele ne pamtim od kada. Da ne gresim dusu i ovi matori k80 i k580 ce odlicno leci svima koji cesto ne otvaraju kuciste.
Medjutim ja ga cesto rasturam i mnogo me nervira sto se ne skidaju posebno bocne stranice vec ceo oklop iz komada. Kao na matorim AT kucistima. Preko toga jednostavno ne prelazim i nema sanse da uzmem macase.

Ja razmisljam isto kao i ti, 340W, i obavezno da se otvaraju stranice. Lepota mi nikada nije bila jaca strana, vise volim snagu :D

BodyRemover je napisao(la):
Nista sto je kod nas u ekspanziji napolju je no name :):):)

Inace se u inostranstvu ljudi sada loze na kineska aluminijumska kucista.

Nisi u pravu kad napolju pomenes Chief-a svi kao UVAUuuuuuuu. Ko da si im dao milion maraka. Malo cudno Macase je napolju ono ko kod nas JNC :D. Ener je najbolji kako god okrenes, imaju i 650W napajanja.

Ajde malo ko se razume da pojasni taj induktivni prsten za kablove i sta kroz njega provuci ?

valek je napisao(la):
Ajde malo ko se razume da pojasni taj induktivni prsten za kablove i sta kroz njega provuci ?

Kako ja kapiram to je onaj magnet u vidu prstena.

To nije magnet.
Ne znam cemu sluzi, ali nije magnet :)

Pozdrav!

magick je napisao(la):
Chieftec ...
Pazi kad' uz njega dobiješ i induktivni prsten za kablove!!!! Ma Bundes je to, šta više da ti pričam. :D

Ako bas insistiras, uz MaCase KA-C80 (tower) dobijas prsten (ako ti bas treba...).

Sasa je napisao(la):
...

...

Pozdrav!

Gore navedeni MaCase KA-C80 ima odvojene bocne panele...

(a ako se ne varam i nove serije KA-580)...

Paja je napisao(la):
Gore navedeni MaCase KA-C80 ima odvojene bocne panele...

(a ako se ne varam i nove serije KA-580)...

KA-C80 je BIG tower kuciste i ne znam za njega jel ima odvojive.
KA-80 je MIDI tower i poslednji model koji sam video je imao oklop u komadu. To je bilo pre nekih 4 meseca, kad je kupljen taj KA-80 jeli.

Mozda imaju neke najnovije serije to ne znam. Ono sto sam video, a to je sve po nekoliko meseci staro nema.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
KA-C80 je BIG tower kuciste i ne znam za njega jel ima odvojive.
KA-80 je MIDI tower i poslednji model koji sam video je imao oklop u komadu. To je bilo pre nekih 4 meseca, kad je kupljen taj KA-80 jeli.

KA-C80 sigurno - koristim ga...
KA-80 - pretpostavljam da si mislio na KA-K80...
Inace mislio sam na model KA-580, koji se radi u nesto tamnijoj (sivoj) boji - raniji model (imao sam ga) ima lim iz jednog komada...

Trenutno sam jedan od gospodara induktivnog prstena, ali ni ne znam na sta i zasto da ga stavim :) Tuga jedna. Ajde, nek se javi pravi LOTR i pojasni.

Drapin: "dvopinskim" ?!?!

Kako taj izgleda?

Taj chief bi trebalo da ima monitorig FAN-a sa napajanja, ali on bi trebalo da ima jednu "zilu".

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Drapin: "dvopinskim" ?!?!

Kako taj izgleda?

Taj chief bi trebalo da ima monitorig FAN-a sa napajanja, ali on bi trebalo da ima jednu "zilu".

Pozdrav!

Jeste, ima dvozilni kabel za monitoring. I 4 zilni za P4+12v.

valek je napisao(la):
Trenutno sam jedan od gospodara induktivnog prstena, ali ni ne znam na sta i zasto da ga stavim :) Tuga jedna. Ajde, nek se javi pravi LOTR i pojasni.

Koristi se tako sto se kroz njega provuku (dva puta) zice koje dolaze iz prednje maske kucista (power on, reset, diode i sl.). A cemu to sluzi (a uz to i ne radi) objasnice neko ko bolje stoji sa elektrotehnikom od mene :)

milanbb je napisao(la):
Jeste, ima dvozilni kabel za monitoring. I 4 zilni za P4+12v.
E to ! Thanks a lot.
Jos da vidim da li mi ploca ima pinove za monitoring...mislim da ima (Asus A7V)

Nazad
Vrh Dno