Šta je novo?

MAC OSX 10.4.8 na mojoj konfiguraciji? To try or not to try?

topuz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.07.2004
Poena
650
Imam MAC OS X 10.4.8 (JaS AMD Intel SSE2 SSE3 with PPF1). Probao sam Vistu, i zakljucio da ipak zelim os koji ce da radi za mene, a ne za koji cu ja da radim. Zanima me da li ce OSX raditi na mojoj konfiguraciji (sve je ispod avatara), i da li uopste vredi da pokusavam.

Hvala unapred... :wave:

Poslednja izmena:
a kako ti to radis za vistu a osx radi za tebe?

Ala si mi pomogao, svaka ti cast :)
Mozda se nisam lepo izrazio, Vista mi je prilicno neupotrebljiva. Hteo sam da kazem da na Visti vise vremena provodim podesavajuci je samo da radi, a manje vremena u produktivnom radu. Zelim da probam kako radi Mac OSX, i ako mi se svidi, mozda se u dogledno vreme otvorim i kupim Mac.

Mozda se nisam lepo izrazio, Vista mi je prilicno neupotrebljiva. Hteo sam da kazem da na Visti vise vremena provodim podesavajuci je samo da radi, a manje vremena u produktivnom radu. Zelim da probam kako radi Mac OSX, i ako mi se svidi, mozda se u dogledno vreme otvorim i kupim Mac.

Ili sklopis jenu intel masinu i na nju instaliras Mac OSX, mislim dosta je jeftinije, a u sustini to je to :) Nije bas pravi Mac, aliiii :d
Recimo nesto OVAKO :wave:

Pazi mislim da mozes da pokrenes OSX na AMD-u (ja na mojoj masini izvrsio instalaciju, ali sam pre prvog boot-a ima lose iskustvo sa crkavanjem HDD-a i nisam ni video OSX :( ), samo ces verovatno imati problema da namestis sav hardware.

Predlazem ti da nadjes neki stari HDD ili neki drugi za probu. Neces moci da zadrzis Win particije na disku na kom pokrenes OSX instalaciju ili sam ja glup ( :) nije iskljuceno)...

Ako uspes bas me zanimaju utisci i iskustva, posto vecnia to radi na intelu, nista konkretnije nisam nasao za AMD :wave:

Uh...
Mislim da nisam spreman da toliko rizikujem i da se zezam da bih na kraju dobio polu-funkcionalnu stvar.

Necu da kvarim svoj ideal o Macu :D

Jel si siguran za ono sa Win particijama, vidim ljudi po netu furaju dual boot?

Uh...
Mislim da nisam spreman da toliko rizikujem i da se zezam da bih na kraju dobio polu-funkcionalnu stvar.

Necu da kvarim svoj ideal o Macu :D

Jel si siguran za ono sa Win particijama, vidim ljudi po netu furaju dual boot?

Sto se tice particija rekoh mozda sam ja glup, nije iskljuceno. Ipak sam ja hardveras :d

Koliko sam ja shvatio iz particonog alata OSX instalera nije moguce zbudziti particije na jedan disk, e sad mozda postoji neko alternativno resenje ili sam ja .... :d

Ako ti je do probe Mac-a. Odes do Vuka Karadzica u onu galerijicu gde su izlozeni Mac-ovi i razbolis se. Pocne da ti se vrti po glavi gde naci par hiljada evra za takvu spravicu :D

Ja bih recimo voleo da imam Mac za mrezu (internet) i primenu u ozbiljnijem radu. Obrada fotki u PS-u textv procesor itd. Plus naravno jedan klasican PC za virtuelni svet :)

Imam isti taj disk, ali nisam uspio da pokrenem instalaciju, tačnije da instaliram (istina na SATA disk). Probaj da na'vataš TubGirl Edition 10.4.8. Kažu da se sa njime može instalirati na AMD/DFI nF4 ultra...

Imam MAC OS X 10.4.8 (JaS AMD Intel SSE2 SSE3 with PPF1). Probao sam Vistu, i zakljucio da ipak zelim os koji ce da radi za mene, a ne za koji cu ja da radim. Zanima me da li ce OSX raditi na mojoj konfiguraciji (sve je ispod avatara), i da li uopste vredi da pokusavam.

Hvala unapred... :wave:

jel zna neko dal bas owa werzija (imam torrent da je skinem) moze da radi na PowerBook G4 lap topu? zbunjuje me owo amd intel predpostawljam da je za macbook al cisto da pitam...

trudim se... dosta ti je neprecizan post. ja sam vistu evo instalirao za pola sata, office i propratne programe za jos jedno pola sata, nabacio na domen i to sve radi ko sat... ne znam sta treba da se namesta toliko...

vise mi treba vremena da podesim OSX nego vistu... plus sto na poslu recimo i nemogu da ga koristim, jednostavno nema gomilu stvari koje su mi potrebne.

Sto se tice kucne upotrebe, naravno, probaj. Pod uslovom da ne igras igre naravno :)

ps. Naravno ako nikad nisi radio u OSX-u, trebace ti jedno 2 nedelje min za sva podesavanja, zavisi cime se bavis...

jel zna neko dal bas owa werzija (imam torrent da je skinem) moze da radi na PowerBook G4 lap topu? zbunjuje me owo amd intel predpostawljam da je za macbook al cisto da pitam...

To nije za G4, vec iskljucivo za x86 masine.

Sve verzije novijih aplikacija za OS X su Universal binary (ima i oznaku Universal), što znači da rade na svim Mac masinama osim ako izričito piše da je za Intela.
Inače OS X radi na starijim Mac-ovima bolje nego stariji OS 9 sistem

Pa... meni na Powerbooku radi 10.4.9 sasvim dobro uz 1 GB memorije.
Panther je radio malo sporije, ali tada sam imao samo 256 mb memorije :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno