Šta je novo?

Mac OS X 10.5 - galerija screenshotova

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Ma samo kopiraju, ima mnogo fora iz sledeceg windowsa :d :D :d
Nikad mi nije bilo jasno kako provale sve ono sto ce microsoft tek da izmisli sledece godine :bottle:

Zato sto MS samo iskopira to sto Apple uradi :)

Da li definitivno ostaje oktobar kao mesec kada će izaći Leopard ili postoji neka nova informacija.
Čekam ga ko ozeblo sunce, pošto hoću da kupim iMac, a načuo sam da izlaze novi modeli, pa rekoh da ubijem dve muve jednim udarcem.

Ovaj novi Finder u iTunes stilu je extra, kao i "quick view"...

Jel su sredili malo "Preview" ili je ostao isti?

Ovaj novi Finder u iTunes stilu je extra, kao i "quick view"...

Jel su sredili malo "Preview" ili je ostao isti?

Preview je manje-vise isti, ali ima novi look... Nisam se mnogo zezao sa Preview-om, posti vise koristim QuickLook koji je mnogo bolji. Naravno, cini mi se da je Preview sada jos brzi. Najvise je ubrzan prelaskom sa Panthera na Tiger, ali je sada dodatno poboljsan po tom pitanju.

Novi Finder je super, a kazu da je u 9a499 jos brzi i da je konacno Finder doziveo bitnija poboljsanja.

QuickLook je applikacija?

Ono sto fali, odnosno izludju mene najvise u Finderu je sto ne propoznaje okretanje slika po EXIF tagu pa me non stop zbunjuje...

inace Cover Flow u finderu i meni izgleda extra, pogotovo je interesantno listanje filmove i video materijala... :) nego da li se zna nesto novo po pitanju novih iMacova? da li postoji neki termin? do sada du kruzile price: sredinom/krajem avgusta..

Da li definitivno ostaje oktobar kao mesec kada će izaći Leopard ili postoji neka nova informacija.
Čekam ga ko ozeblo sunce, pošto hoću da kupim iMac, a načuo sam da izlaze novi modeli, pa rekoh da ubijem dve muve jednim udarcem.

Novi modeli izlaze 7. avgusta, ako je tacno to sto se pise na svim sajtovima. Doduse, sa Apple-om se nikada ne zna...

Novi iMac bi trebalo da je redizajniran i baziran na Santa Rosi, najboljoj mobilnoj platformi ovog puta prebacenoj na desktop.

Naravno, u pocetku, ako tako bude, dolazice sa tigrom, pa tek kasnije sa Leopardom. Kako nije objavljen zvanicni datum izdavanja Leopard-a, ako sada kupis masinu sa Tigrom, nemas pravo na free upgrade kada se pojavi Leo.

Sve u svemu, Leopard bi, opet po glasinama, trebalo da bude predstavljen krajem oktobra. Kazu da je 9a499 pretposlenji build i da ce izaci jos jedan build koji ce, ako sve bude u redu, proglasiti za Gold...

Inace, diveloperi su dobili i beta verziju 10.4.11 :)

QuickLook je applikacija?

Ono sto fali, odnosno izludju mene najvise u Finderu je sto ne propoznaje okretanje slika po EXIF tagu pa me non stop zbunjuje...

inace Cover Flow u finderu i meni izgleda extra, pogotovo je interesantno listanje filmove i video materijala... :) nego da li se zna nesto novo po pitanju novih iMacova? da li postoji neki termin? do sada du kruzile price: sredinom/krajem avgusta..

Coverflow lepo izgleda, ali ne mislim da je nesto preterno upotrebljiv. Inace, Coverflow pod Leopardom je mnogo brzi nego CF u iTunes7 na Tigru, jer pod 10.5 se oslanja na Core Animation.

Dobra je fora kada ukljucis Coverflow view i listas filmove, kada predjes misem preko coverflow thumbnaila koji se odnosi na neki video, pojavi se na sredini znak "Play" i mozes da pustis video u coverflow prikazu, ako na taj video kliknes desnim dugmetom i odaberes quicklook otvorice se (uz fancy animaciju :) ) video u quicklook-u...

9a466 nije jos ispeglan, ali kazu da je 9a499 mnogo brzi, jer je iskljucen real time debuger koji je aktivan kod 9a466.

Vidis nisam obratio paznju za EXIF rotaciju, a i mene to smara kod preview-a, mada ga pod Tigrom i dalje koristim kao primarni program za pregled slika.

Poslednja izmena:
Novi modeli izlaze 7. avgusta, ako je tacno to sto se pise na svim sajtovima. Doduse, sa Apple-om se nikada ne zna...

Novi iMac bi trebalo da je redizajniran i baziran na Santa Rosi, najboljoj mobilnoj platformi ovog puta prebacenoj na desktop.

Naravno, u pocetku, ako tako bude, dolazice sa tigrom, pa tek kasnije sa Leopardom. Kako nije objavljen zvanicni datum izdavanja Leopard-a, ako sada kupis masinu sa Tigrom, nemas pravo na free upgrade kada se pojavi Leo.

Sve u svemu, Leopard bi, opet po glasinama, trebalo da bude predstavljen krajem oktobra. Kazu da je 9a499 pretposlenji build i da ce izaci jos jedan build koji ce, ako sve bude u redu, proglasiti za Gold...

Inace, diveloperi su dobili i beta verziju 10.4.11 :)

Hvala na informacijama, ipak ću sačekati oktobar (valjda će i naš apple reseler biti brz), iako mi u apple centru rekoše da bi me upgrade tigra na leoparda, ako kod njih uzmem makinu, koštao verovatnih par hiljada dinara (navodno je tako bilo sa upgrade-om pantera na tigra).
Samo još jedno pitanjce, ako neko ima info. Navodno će sa novim iMac makinama ostati samo 20inch i 24inch makine, a da će cene novih modela, iako su jači, odgovarati cenama sadašnjih pandama. Da li ova informacija ima ikakvo uporište, ili će ipak novi iMac biti nešto skuplji.
Anyway, hvala još jednom na informacijama, do oktobra će da fercera iBook, a onda....

Poslednja izmena:
Uvek je do sada bilo tako - novi jaci model se prodaje po ceni starog, slabijeg.

Drugacije si pevao pre mesec dana kada si probao onaj build koji sam ti dao :D :D :d

Drugacije si pevao pre mesec dana kada si probao onaj build koji sam ti dao :D :D :d

Poboljsali su se :)

Navikao sam se na promene... Valjda je to normalno da se u pocetku svi opiremo promenama, a kasnije shvatimo da je bez njih ustvari nemoguce - dinamika je imanentnost ljudskog funkcionisanja :)

Nego... znas sta me zanima. Da li je gornji toolbar uvek transparentan ili moze da se menja nivo transparencije?

Nista se ne podesava - jedino, ako ne izadje neki 3rd party utility. hakovali su dock i postoje temice za njega, a za menu bar nisam cuo

Ouch! Pa to bre izgleda odvratno... bar na shotovima.

*** pa to ste mu rekli bar milion puta do sad!... :D

btw i meni licno izgleda bezveze taj prozirni menubar... :/

Nazad
Vrh Dno