Šta je novo?

Mac Mini M2 Pro 16/512GB

• Začetnik teme Začetnik teme mi105
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mi105

Cenjen
Učlanjen(a)
01.09.2021
Poena
105
U jednom od poznatih domaćih distributera Mac Mini M2 Pro 16/512 GB (model MNH73ZE/A) je trenutno na akciji za 1020€, što je akcija od nekih 40%.

Na zvaničnom Apple sajtu nije bilo promene cene za ovaj model, proverio sam.

Zvao sam pomenute domaće distributere maločas i nije nikakva caka u pitanju. Regularan nov računar sa sve fiskalnim računom, punom garancijom. Malo sam iznenađen.

Ovo mi je delovalo kao trenutno najbolja kupovina od računara na tržištu za tu cenu, do te mere da sam poručio jedan.

Jedino se sad pitam (i malo brinem) da li je moguće da novi M3 soc bude toliki korak napred da ovo i ne bude tako isplativo već kroz koji mesec?

Ili će ipak napredak na istom biti inkrementalan kao što je izmedju M1 i M2 čipsetova….

Poslednja izmena:
Bice 3nm, ali nema sanse da bude neki kvantni skok u odnosu na M2. Nema razloga da se kajes, odlicna kupovina.

Tako sam i mislio…
Sad jedino ostaje da probam prodati trenutni iMac 2017 5K koji imam - kada bih istim pokrio 40-50% cene minija, ih….
Ali s obzirom na to koliko se isti slabo prodaju i koliko se nude(makar na KP) najverovatnije će otići u staro za novo zamenu za ~300€…

U jednom od poznatih domaćih distributera Mac Mini M2 Pro 16/512 GB (model MNH73ZE/A) je trenutno na akciji za 1020€, što je akcija od nekih 40%.

Na zvaničnom Apple sajtu nije bilo promene cene za ovaj model, proverio sam.

Zvao sam pomenute domaće distributere maločas i nije nikakva caka u pitanju. Regularan nov računar sa sve fiskalnim računom, punom garancijom. Malo sam iznenađen.

Ovo mi je delovalo kao trenutno najbolja kupovina od računara na tržištu za tu cenu, do te mere da sam poručio jedan.

Jedino se sad pitam (i malo brinem) da li je moguće da novi M3 soc bude toliki korak napred da ovo i ne bude tako isplativo već kroz koji mesec?

Ili će ipak napredak na istom biti inkrementalan kao što je izmedju M1 i M2 čipsetova….
Kupi miniku i uživaj.
Imam istog takvog, ali sam ga ja platio bezmalo 50% više, doduše, sa produženom garancijom od 3 godine.
A to je koliko vidim bio poslednji komad, odličan ulov:

Nazad
Vrh Dno