Šta je novo?

[Mac] Mac OS X Mountain Lion 10.8 - zvanicna tema

Rutinsko prešaltavanje na 10.8.4. Samo audio binary patch odrađen ponovo...

Vlado kako si uradio prešaltavanje preko app storea ili....

Poslednja izmena:
Ne skinuo sam 10.8.4 update... mada mogao sam i tako. Prošli put sam tako uradio, a ovaj put sam aj da kežmo to namerno izbegao, ne zato što je to problem, već zato što mi se predzadnji put desilo da instalacija pukne negde pri kraju u toj varijanti. Kao neka greška prilikom downloada i tako nešto... nisam siguran baš šta je u pitnaju, dal je problem bio to što sam paralelno vukao neke stvari sa neta pa sam u jednom momentu zaglavio priliv ili sam možda zaboravio da izgasim safari ili nešto iz sistema a što je trebalo da se nadogradi, ali eto imao sam tu situaciju pa ko velim bolje mi ja ovako. Mada ova nadogranja nije velika, negde oko 360MB beše, tako da sam to mogao i preko app store-a. U principu sve jedno je... Ne bi trebalo da je to problem...

Inače što se same nadogradnje tiče, moram da priznam da nisam primetio neki boljitak u odnosu na 10.8.3 verziju po pitanju bilo čega, ili je barem tako za sada u mom slučaju...

Poslednja izmena:
Ljudi jedno pitanje. Uzeo sam MacBook Pro early 2011, 13.3", na njemu je instaliran Lion 10.7.5. Da li ce update na 10.8.4 doneti neka poboljsanja po pitanju performansi, baterije, ili ce ga usporiti, vise "jesti" bateriju?

Imam isti MBP i moj savet je da obavezno uradiš upgrade na Mountain Lion, pošto sistem radi mnogo brže, a što se tiče potrošnje baterije nisam primetio da se više troši.

I jos jedno pitanje, baterija ima doba health, preko 90. Ja bih ga koristio uglavnom kod kuce. Citao sam neke tekstove vezane za drzanje baterije non stop na punjacu i koliko sam shvatio, ok je drzati ga vecinu vremena na punjacu, i onda jednom mesecno npr. isprazniti bateriju do pola i opet ga zakaciti na punjac? Je l' to ok? Koji savet imate za bateriju?

Sljaka fino planinski lav :) ako neko moze da me posavetuje za bateriju, tj. kako je koristiti pretezno kod kuce bio bih veoma zahvalan!

10.8.4 u radu sa Skajpom i jos par aplikacija podize Nvidiju na MacBook Pro 15 mid 2010 modelom, mislim i na 2010. 13-ici, i bespotrebno greje racunar, zbog skajpa, da li je neko sa ovim modelima primetio tu izmenu? U 10.8.2 za rad skajpa je bila dovoljna intel grafika.

Ovo nije baš ono što me je interesovalo, ali u svakom slučaju je dobra informacija... Hvala

Ovo nije baš ono što me je interesovalo, ali u svakom slučaju je dobra informacija... Hvala
Pa nema neke mudrosti, piše da baterija ima elektroniku koja se brine o njoj i da možeš da koristiš računar non-stop na punjaču ali oni koji to rade treba češće da rade kalibraciju od onih koji stalno prazne bateriju. Koristi kako hoćeš.

Inače, generalno za bateriju, najčešće strada tj gubi performanse ako se prekine punjenje, tj nije bitno koliko ima procenata kada krene da se puni, bitno je da se ne skida sa punjača dok ne dostigne 100% i to je pravilo za sve litijum-jonske baterije na bilo kom uređaju.

Poslednja izmena:
Da li neko može da mi objasni zašto Time Machine mi uzima ovoliko prostora na disku? Imam dva diska u MBP, sistemski je SSD od 128GB i zauzeto je oko 95GB i ceo (osim Application foldera) ga bekapujem a to je 75GB. Na drugom disku TM pravi bekap.

Pre neki dan uzmem pobrišem ceo bekap folder jer mi TM stalno javljao kako nema više mesta na disku, kao pobrisaće najstariji bekap e onda javi da nije uspeo da obriše. Nema veze, pobrišem ja sve i uključim ponovo TM da napravi bekap ispočetka. I evo, 5 dan kako ništa posebno ne radim, samo koristim Chrome, Message i slušam on-line muziku preko Spotify. Trenutna veličina bekap foldera je 160GB!!! Zašto, kako? I samo će da raste, kao i dok ga nisam izbrisao.

Na koji vremenski interval si podesio da ti radi backup?

Ok, onda imaš 4 backup-a dnevno. Naravno, samo je prvi full, ostali su tzv. incremental, snimaju se samo promene, ali ipak folder sa snimcima svakoga dana raste za određenu vrednost, zavisi koliko često menjaš podatke na sistemskom disku.

Ok, onda imaš 4 backup-a dnevno. Naravno, samo je prvi full, ostali su tzv. incremental, snimaju se samo promene, ali ipak folder sa snimcima svakoga dana raste za određenu vrednost, zavisi koliko često menjaš podatke na sistemskom disku.
Pa to ti i kažem, namerno nisam radio "ništa posebno" 5 dana i duplirala se veličina bekapa.

Zasto moj hackintosh kad udje u tandby, izgasi se monitor i hdd ali napajanje i dalje radi...

Zato što ne radi propisno... ;)

Pa ima nekoliko načina, ali da bi ti rekao koji da primeniš moram prvo da znam tvoju konfiguraciju.

Ovo nije hackintosh tema.

Tačno... Promaklo mi je. Retko se dešava u ovom delu foruma da neko omaši pa sam prestao i da gledam.

A mogao si onda i da premestiš ovih nekoliko postova u deo za hack... ;)

Nazad
Vrh Dno