Patch Finder je recimo adekvatna analogija Total Commanderu, ali postavlja se pitanje koliko će ti to uopšte i trebati. Ako ti to treba zbog lakšeg manevrisanja onda je po meni mnogo bolje rešenje
better snap tool u kombinaciji sa
default folder x applikacijom. Uostalom ovaj najavljeni Mavericks će imati mogućnost otvaranja više tabova uokviru jednog prozora plus mu je pridodato tagovanje fajlova, tako da cenim da ti ovo neće trebati u skorijoj budućnosti...
Elem, ono što ti nisu rekli a što je takođe bitno da znaš je da određene stvari koje ne možeš naći ili za koje ne postoje adekvatne zamene, uglavnom mogu da se portuju putem wine applikacije.
Za editovanje titlova ja konkretno koristim submagic koji sam portovao putem wineskin winery applikacije bez problema.
Što se XnView-a tiče, ova Apple genuine ekipa ovde verovatno pojma nema da ta aplikacija postoji za Mac, kao uostalom i ACDSee Pro 3 i da to malo bolje fercera od pomenutog Apple-ovog iPhotoa...
XNView:
http://www.xnview.com/en/xnviewmp/
ACDSee Pro 3:
http://www.acdsee.com/en/products/acdsee-pro-3-mac
Konkretno ja iPhoto koristim samo za gledanje porodičnih fotografija pa čak i tu nisam zadovoljan. Aplikacija je nezgrapna i spora, ali ima lep interfejs pa kao ajde... nek ide još neko vreme.
S druge strane XNView prikazuje thumbanails gotovo trenutno jer sve ide iz memorije, ali je još u nekoj beta fazi te ima neke sitne anomalije i onaj odvratan windows interfejs.
ACDSee Pro 3 je reklo bi se all-in-one paket koji je zbilja prilično dobro koncipiran i reklo bi se da predstavlja najbolje rešenje u ovom momentu. Dakle može adekvato da odmeni iPhoto. Ima lepo urađen interfejs, prepoznaje kemere i aktivira se automatksi prilkom kačenja aparata baš kao i iPhoto, a zatim sledi pikanterija u vidu tabova i menija za editovanje fotografija. I ono što je fina stvar je to što sa njime možeš gledati sve foldere na svojem računaru a ne samo svoju foto arhivu, kako je to zamišljeno da funkcioniše u iPhoto-u. Zato ovde svi listom pored iPhoto-a koriste
Xee aplikaciju, koja im služi za gledanje svega ostalog što ti takođe RingeRaja nije pomenuo.
Dakle po meni iPhoto je daleko od idealnog rešenja i moja preporuka bi bila da ga zaobiđeš u širikom luku... Trebao bi Apple malo da se pozabavi svojim iLife paketom u skorije vreme i pogotovo iPhoto applikacijom koja se prosto davi u radu sa malo većim foto datotekama i to naročito kada se ubace GPS podaci i odradi tagovanje u Faces delu, plus sam primetio da njegova (iPhoto) datoteka davi i usoprava otvaranje Desktop i Screensaver deonice u okviru System preferences panela. Jednostavno ponekad moram da čekam i 10tak sekundi dok se ne učitaju wallpaperi i ovo zbilja ume da nervira.