Šta je novo?

MAC adresa

AmilDinsio

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2007
Poena
320
Imam ruter Huawei Echolife 520c dobijen od telekoma.Preko WiFi povezem se sa samsung galaxy Y.Kako da saznam MAC adresu od ovog android telefona i da dozvolim samo njoj da pristupi wireless mrezi.Probao sam kad je povezan sa WiFi da u podesavanjima rutera vidim ali nisam uspeo da nadjem gde je,vidim samo mac adresu od PC-a u service information.

settings-about-hardwareinformations i tu imaš WiFi MAC adress. Tako je bar kod mene na androidu 4.0.

Na oba načina se dobija ista stvar :) Što se tiče zaštite wireless mreže namesti ako podržava ruter da se ne emituje SSID i tako niko neće ni videti mrežu a MAC adresu može i da klonira ako mu se provaljuje.

Hvala na pomoci svima.Gde mogu da saznam da li ruter podrzava da se ne emituje SSID.Kako cu ja onda sa mobilnim da vidim mrezu?

Da bi sa telefonom mogao da se konektuješ odeš na settings-WiFi pa u meniju imaš add network gde možeš ručno da uneseš SSID i password, takodje podesi da se automatski konektuje na mrežu kada je dostupna. Što se tog rutera tiče ne znam dali ima tu funkciju pogledaj u podešavanjima dali ima Brodcast SSID tako bar piše na TP Link-ovim ruterima.

Ima ta opcija sad sam pogledao.Znaci dodam mrezu,SSID i pass.Pa onda iskljucim broadcast.Probacu kad dodje ortak da vidim da li ce uspeti da je nadje sa njegovim fonom.Poz

Nazad
Vrh Dno