Šta je novo?

mac 9.2 na nemackom jeziku...pomoc?

ateq

Cenjen
Učlanjen(a)
11.05.2009
Poena
169
Kupio sam mami iMac stari iz nemace. na njemu je vec pomenuti 9.2 na nemackom. Sledece nedelje cu staviti engleski,ali do tada ne znam kako da podesim adsl na njemu.
Ako mi neko moze pomoci? I jos jedno pitanje...333mhz je procesor dali taj moze da podnese neki noviji OS? E da...i dali cu ja to znati staviti??? :)

Kupio sam mami iMac stari iz nemace. na njemu je vec pomenuti 9.2 na nemackom. Sledece nedelje cu staviti engleski,ali do tada ne znam kako da podesim adsl na njemu.
Ako mi neko moze pomoci? I jos jedno pitanje...333mhz je procesor dali taj moze da podnese neki noviji OS? E da...i dali cu ja to znati staviti??? :)

Pa ako ti ADSL ide sa onim biranjem i konekcijom, user & pass itd, onda bi vrvtn trebalo da nadjes softver za tvoj uredjaj sa kojim ces to uraditi na OSX-u (good luck with that), mada ti mozda ovo pomogne http://macosx.com/forums/mac-os-x-system-mac-software/12596-how-setup-adsl-router-os-x.html

OSX 10.0 bi trebao da ti proradi, mada ti je to bas kilav proc, elem ovde ti sve lepo pise http://en.wikipedia.org/wiki/Mac_OS_X_v10.0

Sam proces instalacije je poprilicno ***** proof, pri bootovanju ubacis disk i drzis pritisnuto "c" na tastaturi i to pokrene instalaciju. Ukoliko si ikad podizao Windows, znaces i ovo!

Dobrodosao u Apple porodicu :wave:

Poslednja izmena:
ADSL podešavaš onako kako ti piše u uputstvu za ADSL modem. Pored toga, u uputstvu piše koji su minimalni sistemski zahtevi za modem. Ono što će ti verovatno trebati, pored drajvera za modem, ako je na USB, što verovatno jeste, jeste Internet Connection.app, koji već imaš na sistemu.

Još nešto, jesi li kupio iMac ili eMac? Na iMac možeš da staviš Tigra.

Atmo prijatelju hvala...da ti kazem verovatno cu i sebi kupiti samo novijeg...ovo cudo tako staro a brze od burazovog racunara koji radi na 1600 mhz. Kakav je onda novi? Neverovatno. Nikada nisam razmisljao o tome a sad se pitam zasto? :)

sirNemanjapro problem je sto je na nemackom a to mi je slicno kao da je na kineskom. Mada i nije bas jer ponesto lici na engleski al ne mogu da se snadjem nikako. Nema veze sacekacu da stavim englesku verziju. iMac sam uzeo. Hvala na informaciji,probacu Tigra! :)

Nemačka verzija, Engleska verzija, Kineska verzija... Nebitno je. Sve je uvek na istom mestu samo su drugi karakteri u pitanju. Ako imaš još jedan računar u kući, koristi Google translate. Budi kreativan.

Da li možeš da ga pronađeš ovde?
http://www.everymac.com/

Aaa, to ti primenjuješ pedagoške metode! :d
Da znaju ljudi sami naći model, znali bi i sve ostalo sami odraditi :)

Aaa, to ti primenjuješ pedagoške metode! :d
Da znaju ljudi sami naći model, znali bi i sve ostalo sami odraditi :)

U pravu si prijateju! :) Mada imas tu i ljudi koji ne znaju a nemaju vremena da traze po netu! U glavnom veoma sam zahvalan za date informacije!
Hvala svima

Ima i takvih...ti su najgori, jer ih ustvari mrzi :)
Učukaš u Google "333mhz imac os x" i na prvoj strani rezultata za 10 sekundi pročitaš da zbog nemanja FireWirea Tiger nije podržan out-of-the-box, a da Panter može :)
Slažem se da je za ovo drugo bilo jednostavnije pitati na forumu :wave:

Vrh Dno