Šta je novo?

Ma R8500 rulez ;)

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1580
Ako se uzme u obzir cena* koja je na nivou brandiranih GF3Ti200 kartica, R8500 je ultimativni izbor za sve koji se unapred raduju novim "Nestvarnim" igrama.
Sa ulaskom novih kartica na trziste (opet potenciram Gigabyte i Hercules, a suska se i o ASUS-u) R8500 ce biti jos pristupacniji. Zapravo, jedino GF4Ti4xxx moze (a i hoce) da ga ugrozi.
Ali, i najjeftiniji GF4Ti ce biti duplo skuplji od R8500.
Sad jos samo da cika Joca Karmak dopusti da svet vidi kako ce se DOOM III ponasati na danasnjim akceleratorima. Cenim da ce i u nekom DOOM III demou R8500 tuci sve sto se danas moze naci na trzistu grafickih akceleratora.

*autor nije mislio na cenu kod (ne)popularne domace MODNE kuce.

R8500 je duplo skuplji od GF3-TI200 i to ga ubija...

Broz je napisao(la):
R8500 je duplo skuplji od GF3-TI200 i to ga ubija...
Eh! Duplo skuplji!? Odakle ti to?
Evo sada sam bacio pogled na PW i vidim da je Original ATi R8500 i ABIT GF3Ti200 u, maltene, istom cenovnom rangu.

Ja sam video na newegg koji mi je referentni sajt zbog mnogo razloga, da je ti200 od 152-156$...
Molim te posalji mi link gde ima r8500 original za te pare da narucim jer je na newegg-u 248$ original naravno...Preterao sam razlika je cca 100$ sto je i dalje mnogo...

pozdrav kolega;)

Sad sam video to je sve LE u pitanju i evo jednog od komentara jednog od prodavaca koji govori sam po sebi dovoljno "Radeon 8500 OEM , 250/250 most cards have 3.6ns RAM"...

most cards have!!!!!:(

kakva neozbiljnost...

original ni nema koliko ja vidim...

Juce sam u rukama drzao 8500LE, stigao je u ful pakovanju, pravi ATI ali izradjen u Kini. 250/250 ali je na njemu bila Hynix memorija od 3,3ns. To me je zbunilo, jer ta memorija radi na 300Mhz, a ladno i preko toga, a core je nizi. Nebuloza. No kartica je ionako prodata. ;)

8500 LE, ima li je?

Da li IKO prodaje ATI 8500 LE, ili makar 7500?!
Posto sam izuzetno zainteresovan, nek mi neko baci info na mail ako moze...
hvala

Aca je napisao(la):
Juce sam u rukama drzao 8500LE, stigao je u ful pakovanju, pravi ATI ali izradjen u Kini. 250/250 ali je na njemu bila Hynix memorija od 3,3ns. To me je zbunilo, jer ta memorija radi na 300Mhz, a ladno i preko toga, a core je nizi. Nebuloza. No kartica je ionako prodata. ;)

Dragi komsija, napravio si klasicnu zamenu teza:D Ako je iz Kine onda nije pravi ATI;)

pozdrav

PS sto je najgore taj LE se krece od 230-250 za core, pa kome sta uleti...a to sto ima brzu memoriju a setovana je na 250 to znaci da je losija izrada pa nece da rizikuju, kao i eagle uostalom, drugog razloga nema...

Ja samo znam da se u mojem kucistu nikada nece naci chinese kartica. Svakako cu pre uzeti brand name nVidiu od Chinese ATi-ja.

Aca je napisao(la):
E tu karticu je trebalo da kupim , na kutiji pishe "powered by ATI"....inace i mene je zacudilo kad mi je receno da je memorija 3.3ns a clock 250/250......cene je bilo prilicno povoljna , tako da ne znam da li sam pogresio sto je nisam uzeo ali mozda je bolje odluciti se za "built by ATI"

Broz, ovde u Juzi Ti 200 i Radeon 8500 kostaju isto...:(

U pravu si. Da taj ATI nije napravila grupa gradjana iz Kine nebi bilo dvoumljenja ni 1 sekunde, uzeo bi ATI u trenutku momenta:)

gde si dosad Filipe covece;)

drfedja je napisao(la):
Ja samo znam da se u mojem kucistu nikada nece naci chinese kartica. Svakako cu pre uzeti brand name nVidiu od Chinese ATi-ja.
Koju kad se, maltene, sve prave u Kini.

Iako se te kartice prave u kini, rade se po izuzetno strogoj ATi-jevoj specifikaciji. To sto se na LE-ove ugradju sporiji cipovi, a brze memorije je iz razloga sto neki od GPU-ova nisu prosli test na ucestalosti od 275MHz u najekstremnijim uslovima. No, mnogo je bitnije da je memorijs 3.6ns i brza.

Kina je buduci eldorado za IT industriju. Pa svi proizvodjaci maticnih ploca su preselili vecinu svojih pogona u Kinu. Taj procenat se iz kvartala u kvartal uvecava.
90% DELL-ovih konfiguracija (odnosno njihovih delova) se proizvodi u Kini.

drfedja je napisao(la):

Dodji da vidis moju LE kako brije bilo sta od Nvidie u 2D i DIVX-u, a naravno made in china.

Running Man je napisao(la):
A sta je to "PW"???

PW = Price watch... ono vecina velikih sajtova ima price watch i mozes da vidis kolike su cene preko... (naravno od najnizih ka najskupljim)

BTW. i ja imam averziju prema "no name" kartama... tj. ne da ne volim neke anonimne kineze vec i ove koji su stekli neko ime. Do sada sam imao Diamondove graficke, kada su njih ugasili presao sam na ELSA-u... e sada sledeca karta ne znam ni sam sta ce biti :) Mada moram priznati da su i kate ovih "anonimnih" proizvodjaca sve bolje i ni one nisu losa kupovina ali ja jednostavno volim da mi graficka bude neki (bas) brand name :)

Broz je napisao(la):
Dragi komsija, napravio si klasicnu zamenu teza:D Ako je iz Kine onda nije pravi ATI;)

pozdrav

PS sto je najgore taj LE se krece od 230-250 za core, pa kome sta uleti...a to sto ima brzu memoriju a setovana je na 250 to znaci da je losija izrada pa nece da rizikuju, kao i eagle uostalom, drugog razloga nema...

Nije zamena teza dragi komsija. Kartica je zaista ATI i to pravi sve sa ATI znakom u beloj boji na poledjini kartice, nije neka divcibar firma. ATI ima fabriku i u Kini. ;)

Reci mi da sam konzervativan ali kad pomislim na ATI ja pomislim na Kanadu:D
Ima i u Novom Pazaru versace-a u kojoj oces boji i modelu, oa cak ima i modela za koje ne zna ni Donatela:)

pozdrav

Rullez ili ne - GF3 ima odlican kvalitet slike, ne treba mi bolji, a posto ih i dalje (JA) ne mogu nigde kupiti (R8500) onda mi ostaje da uzmem glupi GF3Ti200 i to je to...

Pozdrav

(ovaj msigf3t2 koji je kod mene ide na 230/510 bez problema...)

Uh, ovde sam se zaje... (greska u kucanju, ali nisam hteo da brisem tred).. u pitanju je t5!

Broz je napisao(la):
Nije stvar u brijanju...

Nije mi jasno koja je razlika izmedju Ati kartice napravljene u Kini, Novom Zelandu, Tasmaniji, Papuja Novoj Gvineji ili u Kanadi. Naravno ako je built by Ati. Ne utice toliko kvalitet stampe na kvalitet slike, to se lepo vidi na primeru Diamonda. Moj Ati (made in China) ima bolju sliku od bilo kog Dimonda (sa Nvidia cipom) a Diamond ima stampu (imao je :() o kakvoj ASUS ili bilo ko drugi moze samo da sanja.Opet lep primer je i Eagle, stampa je toliki krs da je to neopisivo, al 2D i nije toliko los (GF256).

Misko je napisao(la):
Nije mi jasno koja je razlika izmedju Ati kartice napravljene u Kini, Novom Zelandu, Tasmaniji, Papuja Novoj Gvineji ili u Kanadi. Naravno ako je built by Ati. Ne utice toliko kvalitet stampe na kvalitet slike, to se lepo vidi na primeru Diamonda. Moj Ati (made in China) ima bolju sliku od bilo kog Dimonda (sa Nvidia cipom) a Diamond ima stampu (imao je :() o kakvoj ASUS ili bilo ko drugi moze samo da sanja.Opet lep primer je i Eagle, stampa je toliki krs da je to neopisivo, al 2D i nije toliko los (GF256).

Ne mora uopste da bude bilo kakve razlike u izradi, ali predrasude su cudna stvar. Uvek nam je nekako lepse kad pise Made in USA, Made in Canada ili Made in Japan. Jedino je to u pitanju. ;)

To ti je ono: Ko se jednom na mleko opece i u jogurt duva :-}

Ima li neko da kaze kolika je cena za R8500 kod nas i gde i kakav primerak moze da se nadje. Imam Radeona VE i dve 17" navuko sam se na Hydra vision, pa bi mi R200 koristio za sve sto mi treba.

Aca je napisao(la):
Ne mora uopste da bude bilo kakve razlike u izradi, ali predrasude su cudna stvar. Uvek nam je nekako lepse kad pise Made in USA, Made in Canada ili Made in Japan. Jedino je to u pitanju. ;)

E konacno neko da kaze prave stvari....

Bas me zanima ko ce da otvara kuciste da vidi da li je graficka kartica pravljena u Kini ili Kanadi......... i ako je pravljena u Kini znaci da je spora..... Dajte ljudi......sta vam je?:wave;

Imas i R7500 koji ima VE... i HydraVision... Cena je oko 330... :) Sasvim ok...

ipin je napisao(la):
E konacno neko da kaze prave stvari....

Bas me zanima ko ce da otvara kuciste da vidi da li je graficka kartica pravljena u Kini ili Kanadi......... i ako je pravljena u Kini znaci da je spora..... Dajte ljudi......sta vam je?:wave;

Tako je govorio i moj komsija kada sam mu rekao da doda 15 DM za Quantuma pravljenog u Japanu a da ne uzima onog iz Singapura. Pre nekih 3 meseca, a svega godinu dana od pomenutog dogadjaja dosao je da me pita za savet za novi hard jer mu je taj Quantum riknuo...ctp;

Sto se mehanike tice , uredu ...... ali elektronike....... ne vredi te razlike u ceni......

Vrh Dno